syurga ku

syurga ku

Wednesday, April 17, 2013

salin tinted


sapa xkenal peel aku kan...mmg xsabo2..gopoh gelojoh sume aku..mg2..tebiat buruk..xdan2.mmg la...mmg..haihhhh sohih !!

aku dh janji thari khamis nak g wat tinted.en aya ckp ok thari kang kita g..bila thari dia plak malas..xpe g ptg la senang..ok fine..
smpai ptg waktu hbis kerja, aku singgah umh maktua sbb dia suh amik kat situ..ehhhh kene masuk dulu ok.xmanis bila ponpon dpn umh.apa kata maktua.kuwang hajar la nama nya tu..xde sopan..
ok baik la aku mati kan injin.masuk jap..duk dlm 5minit..aku pun ckp..jom la ckp nak wat tinted..omg !!! dia blh ckp " esok la dh ptg"...hangin x? hangin x?

dpn maktua muncung aku terus otomatik berubah..ko mmg tau peel aku kan? so sengaja carik nahas..padahal kdai bkn jauh sgt.tu kat celcom tu je.short cut ada..sengaja je kan kau carik pasal..

hahhahahha...dan molek aku wat moncong, dia pun..Jom lah....
kihkihkihkihhhh..bkn apa, aku mmg lorat.if dah janji, pegang pd janji.kedai tutup ke x, tu blakang kira.dia masak dh peel aku.

aku g 3 branak je.tu pun dh lewat kul 6 dah..kami smpai, dia deal ngan kedai tu dorang ckp xsempat siap..nak cuci yg lama nak ganti yg baru at least kat 2 jam..so, ok fine aku terima.sebagai denda ko blanje aku kfc skrg !!

yehhhh, merasa la kfc korean crunch baru..time ni byqa tido.aku ngan dia mkn mcm org bercinta tanpa anak2..hehhehehehhe...but, aku tapau utk mereka2 jgak.

best la jgak..tp sedap mekdi..pedazz

esoknya, jumaat thari aku dh janji ngan en aya..siap aku amik ryan blik sek, kitaorg janji kat sana terus..bdget bwh 3rtus je..tinted lama aku pun lebih kurang.dah3 tahun.cermin pun dh kalis matahari..skrg kan panas.mewap2 mcm dlm oven..kesian kat budak je..

ok tiba masanya..aku sampai terus kete masuk dlm..

 tuhh nampak x aku kat cermin sliding tuh? nmapk x? heheheheh
bejejeh peluh..nak duk dlm blh ker?
arghhhhh

rupanya dia dh smpai awal dah deal pun ngan bdak kedai tuh..dia tale kat aku yg ini..AIR COOL.
ok xsilap aku ms 1st dulu aku buat kat kedai sebelah dia.bkn yg nih..xde air cool pun..tp rege tinted yg ok ada jaminan mahal jgak seh...nak ke dpt 5 tingkap kecuali depan mak aii...
ketaq.

deal punya deal...jap kang murah jap kang mahal...jap kang tgok purse..muhahhahahha.....dia ckp nak wat air cool ke? paling murah 350 sekali cuci n pasang baru..mak ai larik dh bdget 50riya..tu paling murah kalo air cool..ok bdak tu amik sikit sample then tepek nak tgok gelap ke x..dorang suh kita pilih samada nak tepek terus ( double dgn yg lama) atau buka yg lama lekat yg baru..ok if tepek atas yg lama gelap mmg ketara tp xde jaminan if gelembung ke apa..if nak kan jaminan bukak yg lama tepek yg baru..

ok set..bukak yg lama, tepek yg baru.jaminan tu penting..ok Done..

opsss...belum lagik??

dia bekenan pulak hok lebih mahal..sengeh ckp mahal hanya mampu dlm hati..mengenangkan duit royalti, lantak lah..dan2 aku kira brape ae lg ko nak dpt duit ot bang oiii...

 
mula yg bwh skali tu la kitaorg nak amik.dia bg rm350 siap cuci n pasang.tp tup2 dia bkenan hok ats tu pulak.krum2..makin comey makin mahal.yg atas ni rm580..rege less pun rm550 free tinted depan sekerat tuh.ngecek punya ngecek dpt la rm530..
terus larik bkn skit tau..
xpela kira adil la kan..dia blanje roadtax aku blanje tinted..
kahkahakhakhakahh..laki bini pun aku berkira.
jaat

 nak merasa air cool sgt kan..hamik kau..
melepas aku nak rembat enbeg sutir..
demmmnn

ni bdak dgn baju skolah p[un jadik.kesian dia..kutip kapet kete buat mainan..

 ni aku dh xtahan dah panas..masuk dlm ada econ..apa lg..sejukk ber air cool..hahahhahahah.poses mencuci..setat dorang buat jam 1230..

 ni dia bosan xde watpe..bukak upin ipin terus diam.umpan senang je.

 ni poses mencuci cermin blakang..tukang buat nya 2org bdak cina tapi amik masa 2jam.sebab nya?
byk bercakap dr bergerak !!

 ni bdak no 2.tepek belah pintu blakang..buat bagus tp lambat.nak lawo, aku redho je. sampai xg mengaji si ryan duk kat sini lama.

 bertabah betul ko nak..

 poses tingkap drebar pulak.

 beralih ke tinted sekerat yg aku ckp dia bg free tuh..dorang cuma lapik je so makin gelap sbb bertindan2.

 ok siap dah..cermin yg bwh tu mmg nak buat pun sbb tu yg penting.panas dr depan kan tp rege depan ni saje dh cecah rm2rtus lebih sikit...arghhh postpone dulu..pakai sepek mata.

ok kat 230 ptg baru siap.aku p bayar.kedai dia kat sebelah kanan je.ni bengkel dia..if kene tahan ke ngan jpj, ada masalah ke blh anta semula.tp dlm tempoh jaminan shj..

 warranty card

 melayang dgn selamat

sejuk la jgak xde la panas dehing

kumpul duit ke tyr pulak..opsss indon2..













entry anak2....


bila dorang semakin dewasa....

meh kita pusinggggggg....
ko sanggup???
aku?
 nehi !!!

si kuruih menghempap si gemukk

anak emas bapak
dimana saje blh pesbuk..

 melindungi panas???
sukahati ko la arrahhh

xleh nak marah...anak tekak besauuuu !!!
pasrahh

 arah yg manjess

 hehheheheheh...stylo sikit

 ae sabtu xtvt wajib bg dorang

 slot upin ipin berjam2

 nak bg dorang senyap, senang jer..

ibu pun blh tawadduk dgn tenang

 dia jgak minah butang !

arrah

melihat dorang membesar, menjaga anak depan mata sendiri sesuatu sentimen yg sgt best !!..sayangi anak sebaik mungkin...mereka la tunggak masa depan kita..cewahh... i love adik, b & byqa forever..!!

*** si teruna kureng minat nak bergambau.almaklum la makin besau makin pemalu..hahhaha

Thursday, April 04, 2013

testing2



Yer mari membelog thru tab... tepek gmbar jp..guana hasil dia..