syurga ku

syurga ku

Friday, March 22, 2013

besday mak...


kali ni besday maktua aku jatuh ae khamis 21 mac..57 tahun dah dia..kali ni kitaorg cuma dpt undangan melalui sms je from ina..jemputan makan malam.....tet..tet..tet....jam 830mlm destinasi memula planning nak tukar tapi last2 kat Ana Ikan Bakra Petai jgak la..sbb nak meraikan besday maktua.ikut selera dia.kami follow..

Tahun lepas dah sambut tp kat New Horizon Restaurant..Kali ni ina yg palnning..Dia jgak belanja kitaorg sume mlm tuh.xde donate2 pun.alhamdulillah..maseh Ina semoga dimurahkan rezeki..aku mcm bese pick up maktua kat umah.dia pun dh dpt agak dah..xpe la at least dia gumbira..kali i sorang anak dia xdpt join.kat shah alam..yg lain sume ada..opsss sorang lg ex SIL...

Kek kali ni layer pandan..giler best !!

Malas nak cite dah..anyway Mak

"Selamat hari Lahir.Semoga Dimurahkan Rezeki Dan DiPanjangkan Umur"
























Semoga Allah berkati...Amin

Monday, March 11, 2013

tab ai..bkn u..ai !


huhhhhh... lama xmembelog..sejak dah kai tab ni online thru tab jer..nak wat blog thru tab..tapi xreti..muhahahhaha...ehh bakpe haku hamik tab nih? entah ek..dulu anak aku si ryan nak men game hp bapak dia sokmo, aku ckp beli hp len la senang ko ngadap game..pastu aku terpikir dorang selalu g jln2 so nak bg ralit boleh tgok movie ke hape..beli se la hp besor..

sedap je haku ngoder nak tab ni..function dia pun aku xdan belek..konon2 utk anak2..waiting sampai cukup duit..tapi xdan sampai, aku dah sambar gadget nih dulu..sbb korang la xsabar2 kan..

aku pilih ni..mybe sbb guna android.mula nak iphone tp sbb xguna android 
so amik je lah yg ni.nak screen besar kan.
hamik gedabak

 balik sek terus heret dia g bndar.
game xpenah lepas..
xnak blajar aku siat tinge !!

 mcm2 hp.cuci duit je

 ni tgah install 

 ok siap


tp ipad korang xdan seminngu beli, tab ibu nyusul.aduhaiii....merelakan kau pergi..muhahhahaha...


skrg cebek enbeg pun mcm kelek Bizara je rasanya..giler rebeh bahu..bayangkan purse haku, losyen haku, htc haku, tab haku, ipad bebudak, charge, kunci kete/opis..perghhhhhhh...nak kene beli enbeg baru nih..motif ? sengaja carik alasan kukuh nak enbeg kan..Lama xg Sogo ehh tetiba..

Best woo guna tab..xterusik dah komp opis.hehhe..jap2 kang tab...jap2 kang charge...jap2 kang watsap...hheheheheheh..

 ni wallpaper watsap aku mula2

pastu dah tukar kpd 2beranak ni pulak

ni wallpaper tab aku..riang kan? hahaah
syg aya ketat2 walaupun dh gemuk.

terang mata aku mewasap..jakun x? jakun x? JAKUN !! arghh lantak..ehh tetiba aku suka merah ker? baru pasan.




aku xsuka merah..aku suka cekelat !!

aku try install belog dlm tab ni..Done..yahooo..sekali lagi kejakunan tersembul.

omg ginih rupanya..1st time weh..jakun2

 ni memula aku nak tulis thru tab/enpon la konon2

sekali...buta !!
xreti..

tu dah jarang update blog..hahhahha...tab aku ni aku taruk kad bokban..htc aku taruk kad tel.dulu aku takut nak msuk htc sbb dh penah kene ratus2 bil dlm 2ae sbb aku xreti nak off data mobile..skrg dh tukar guna htc aku delete habis app dlm htc !! takut bil melambung punya pasal..

tab aku ni semata2 utk line tenet je lah..rm48 monthly convert dlm bill maxis aku..guna la smpai lebam.takat 48 je la xgerak.

aku xreti lg nak guna micr office dlm nih..sepupu2 aku gode aku tgok je..sorry hakak cuma tau watsap...pesbuk..tgkap gmbor..insta..edit2 gmbar je...kihkihkihk..

Parking baik tab bwh bantal setiap mlm..lene..lene...lene....



Monday, March 04, 2013

ai blanje korang di LILAWADI...


Sian.....
tgal anak laki tanpa mknan bekpes..aku kua umah kul 740pagi. hbis keje kul 1.mereka2 kebulur. takat alas perut ngan jajan2 dlm kabinet.sian kan..dh ar roti xde,beskut  dah lama..sian2..
lexxx ar bang, ai pun xbekpes cukup minum 100plus maintain je...tp balik umh jgan ckp la lembik !! mkn beskut jagung 5keping kat opis alas perut nak tgu balik.
mood aetu baik pulak sbb dlm kete otw balik aku dah azam jgn jadik pemarah..sbb aku tau harus konpem masuk umah nanti mcm tongkang pecah bila si bapak asuh 3anak2 nya..xpe wanie ko kene sabar..cakap astagfirullahalazim.....astagfirullahalazim...

sampai depan gate, 2 budak2 tu dh tepekik aku balik..masuk je umh......

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

huhhhh...!! maintain.......alhamdulillah....dia dah paham aku xsuka umah beselerak.nak2 bila aku penat, kerja..alhamdulillah2..


hbis sume wat keje umah basuh kain sapu smapah, aku ajak dorang kua g mkn.masing2 dah ketar badan xmkn nasi.ok siap kita kua carik mkn..
dlm kete en aya tnya nak mkn mane..tnya bdak 2org tu mekdi manjang..xblh2..nak kene msuk nasi dlm perut..time ni aku suggest try kat Lilawadi..laki aku xtau katne.1st time dgr..aku tau pun sbb tgok mber2 update status. sume xpenah masuk.perut masing2 lapar giler..so go on la kami..

nak try blh la jenguk2 link nih..:-


aku tepek pict je 

 Lila wadi Barbecue

Ni pintu masuk

meja mkn dia len2 deko..
korang pilih la mane suka

menu dia..

 ni puteri kuat buat ona

ni ibu beranak 3
yg belanja mereka2 di bawah

 
 dia

juga dia
 


 
dan dia


dan dia jgak

mkn kat sini ko akan dihiburkan ngan muzik2 ala2 nak tido..giler romantik....muzik dulu2 tanpa lagu..en aya ckp bangunan kat sini dulu2 berhantu..xtau la berhantu mcmane..tp skrg maybe dh x kot.sbb berpenghuni..tp bangunan blakang2 tu mmg style lama..nak tgok bot tersadai tuh ada kat blakang Lilawadi tuh..g tgok.

petang tu kitaorg lunch merangkap dinner terus jam 530ptg..menu dia harus la nasik putih 3 pinggan. 1 pinggang nasik rm1.50 x 3 pinggan..dah meals dia mcm kat bwh ni...

 en aya 
apple juice rm 3.50

 aku
orange juice rm3.50
 
 tempura prawn 6ketul
rm 5.90

 tomyam ayam 
rm 8.90

 french fries
rm 5.00

 plain omellete
rm 3.90

 kailan Garlic
rm 5.90

 
siakap 3rasa
rm33.60

 rutin kami aminkan doa dulu

 Alhamdulillah...

Totally rm 74.70 tunai...

dah makan kitaorg gerak pulak ke taman kerang layan kerenah anak2..

 


 

 



 










 love !!!!