syurga ku

syurga ku

Friday, October 29, 2010

kesibukan saya.....

  • Sekarang saya tgah menghabiskan saki baki berpantang..menuju ke alam merdeka....
  • Saya sibuk mengemas rumah baru saya di Permatang Badak Aman, so xdan nak update segala...
  • Jugak sedang menyibukkan diri dengan si Zarra yang makin mengembang sekembang kelapa dara...maklumlah si pompuan xbrapa kuat menghisap kelapa dara berbanding lelaki..
  • Sedang sibuk berurut dan ae ni last...hurayyy....sakit segala kopek ku yang bulat ini bila diramas oleh makcik CT...len la en aya kompemmmmm xsakit..hahahahhahah.....(18PL)
  •  DAN APA YANG PENTING MEMBUATKAN RAMAI TERTANYA...chooiiiiii !!!!!! KENAPA N KEMANA SAYA MENGHILANGKAN DIRI DAN MENGAPA BELOG DIBIARKAN XBERUPDATE.....


JAWAPAN NYA:
SEBAB......
























AREA UMAH BARU SAYA XDAPAT LINE P1....BANGANG !!!!! TU LA PADAH PILIH KAWASAN BANYAK BATANG POKOK...UUUUWWAAAAAA....meroyan rasa.....




tp xpe saya akan usaha kan menebangkan segala pokok yang ada.....lg la statement bangang...
dah dah setop !!! sakit blakang dah mai......


chaw.......

Friday, October 15, 2010

rajin suamiku rajin....

Mlm ni bermula lah seisi mengepack segala harta karun yakni dr yg halus smpai la yg besaq gedabaq...semua skali kita masuk kan dlm beg plastik hitam & ikatkan smpai ketat..part saya cuma masukkan segala baju ke dlm beg2 yg ada..itu saja..selebihnya hanya duk memerhati apa yg en aya & si ryan buat..esok pagi lori MPk dh nak angkot sume brg & yg tinggal hanya lah tilam buruk saya & tv utk smpai hujung bulan ni sebagai peneman...Saya siap bagi pesanan sila jgn dtg ke umah sewa saya selepas ni memandangkan anda akan dihidangkan atas simen batu sebagai alas bontot tatkala melawat saya...so...jgn dtg umh saya...fullsetop !!!

Thursday, October 14, 2010

meroyan ngan en aya...

Selingan menyejukkan pandangan mata sebelum mengumpat & mengkondem laki sendirik !!! En aya mintak ampun dan maaf sebelum saya mengumpat anda dlm entry kali ni...tp saya tepek kan dulu si zarra atas pangku en aya smbil drive menuju ke Klinik pesakit luar smlm utk saya mendermakan setabung lagi darah utk mengkonpemkan bahawasanya saya bebas dr virus denggi ...kepada si Ryan, sorry kali ni perhatian lbih tertumpu kat adik awk si zarra... next enry ibu tepek muka naughty anda yg selalu menaikkan temperature ibu setiap ae..!!!

 anak dara saya si zarra

Entry ni saya tujukan khas buat en aya bila anda baca nye nanti..Ketahui la oleh anda bahawasanya saya mmg meluat & meroyan bila perangai anda kemacam kebudak-budakan sgt2 terserlah bila si zarra lahir... (tp kat umh je rasanya..) antara yang merimaskan saya adalah :


* Setop panggil nama manja anak saya MEK ZAROH okeh !! hang ngan si ryan 2 x 5 je..sesedap hati panggil nama tuh..9bulan aku duk ngadap nama Amy Nurzarra Iman hang sesedap mulut panggil nama len..Cis !!!!! (Seb aku tgah pantang...jaga tatasusila...)

* Jgn la nak guna ayat mcm ni setiap ae..naik cair taik tinge aku..."yer...sayanggg....nak apa sayanggg?? bini2 cam aku ni time tgah selekeh cenggini, time ni la ko nak menggatal (tplak tu time nak suh ikatkan barut pun blh ngade2 lagi??? ) pelisssss....meluat !!! (seb tgah pantang, skali kene maki FOC ..... nauzubillah) tunggu lpas 45ae baru boleh nak mggatal smula...guna ayat tuh setiap ae pun i nevermind !!! silakan..

* yang ni se lg things...tolong jgn ngada2 nak tersentuh ke nk terpegang ke nk terlanggar ke apa tetek aku tatkala kelapa dara aku tgah melambung naik ke 46D...mmg pantang aku...aku sua kan ke mulut zarra xpe sbb tu mmg dh routine..bkn hang sorang si ryan pun hang ajar erk...2 branak mmg saje carik nahas..Tau aku sensitif bila bpantang nak nyusukan zarra dh la ambik masa 20minit baru benti, ko plak saje je nak melambung2 kan segala ketetekkan aku...aku xsuka !!!! xpasal maki free lagii..dosa kering..

* boleh pulak mood malas en aya dlm beberapa ae nak abis pantang dia suakan aku nasi putih ngan sup kosong?? if sup ada daun sadri ke apa ke at least boleh la aku telan smbil pejam mata..ni sup dh mcm air paip aku tgok..sungguh xberselera..isi dlm hbis ko balun 2 branak...ooo...kesudahan nye dipersilakan ke longkang..!!! mkn la air milo ngan roti smbil mulut menyumpah2 carik dosa kering lg...

*Time duk pantang sesama sendiri, perasaan nak mengemas umh melonjak2..xsedor diri dlm pantang...kecik2 batang penyapu tuh aku tgok..eiiii...nak je aku sapu kalo aku degil tp sabo...nak suh en aya naik berbuih mulut ni baru la terkial2 nak sapu... ko suh kaki aku pijak lantai umh mcm pijak tmpat buang smpah? ohhh pelis...not my life ! tunggu la aku pasang bibik sorang ha dh xpyh nak suh2 dah..terkangkang la ko duk tgok tv..

* si ryan pun se lg hal...kot nye kaki n badan dah lali kene pukulan bisa aku kot...nak pijor tgan aku dia boleh nangis n then wat lagi...iishhhh meroyan aku meroyan..plak tu ko cium zarra cam nak gonggong hidung dia.. aku nak berok pun terpaksa kemutkan smula taik ke dlm lobang bontot gara2 adik hang nagis kene kepat idung ngan ko..si bapak time masuk anak 2 xde dh nak pukul ke apa..lagi naik kpala si ryan tuh ada..mane la si ibu xjadi incrideble hulk...

beliau yg saya maksudkan




KEPADA SI BAPAK N SI ANAK SILA TUNGGU AE KE 45 SAYA BILA SAYA DAH 'BEBAS'.... KITA BERTARUNG EMPATBRANAK...

entry ni hbis di sini saja tidak sampai terbawa2 ke tempat tido...



Monday, October 11, 2010

Dengue Fever !!



Alhamdulillah atas segala ujian yg diberikan Ilahi pada saya sepanjang saya berpantang kali ke 2 ni..Dugaan yang xpernah diterima & di uji oleh  Nya disaat2 sy sedang menghabiskan masa bpantang..Sapa yang xkenal blackarea denggi di LKNP?  Org sibuk sana sini kuar masuk spital setiap ae mama bercerita, saya dlm tgah bpantang mmg agak cuak jgak manakan tidak saat bpantang buatnya terkene virus denggi , Allahuakbar !! lindungi la saya...


Nak dijadikan cerita hanya en Aya n abah je positif denggi ae tu bila duk umh mama tp nasib antobodi mereka kuat & xdela ketara sgt smpai kene msuk kuar wad segala..memang kesian time en aya kene virus denggi sume ketahanan jd lemah tp xmelemahkan semangat saya nak jaga dia jgak..Ya allah dlm hati Kau lindungi la aku anak branak..skali ujian Tuhan untuk saya sekali lg dtg..Mlm Khamis 7hb saya mengalami gatal yg sgt ketara bila nak tido mlm..Masyaallah mmg gatal giler !! ingatkan gatal cadar kotor ke apa skali amik koo...!!! jam 230am bila saya bgun, 1 badan naik ruam dari muka smpai la kaki.... Giler sakit n gatal...

Keesokkan nya jam 930am en aya bwk g kecemasan takut allergic pape..dlm fikiran x denggi mesti ruam...skali g test darah mmg SAH denggi tp masalah demam xde, alih2 denggi...Siot punya nyamuk bila masa ko gigit ntah...masuk drip 2 botol & terus saya di tolak ke wad ae yg sama..

Time ni tgah bpantang 20ae mmg sedih giler nak2 bila saya masih fully breastfeed kan zarra..mcmane dia nak susu? mcmane zarra nak tido? cpa nak jg zarra? Sedih !!!!! xpernah saya diuji mcm ni..Nak anta umah mam tidak sekali lg sbb denggi tgah berleluasa..Hanya bb sitter Ryan je yg saya boleh harapkan utk jaga Ryan & Zarra sementara waktu.Mmg dari awal sy xnak anta umh mak merttua xnak nyusahkan dia whatever pun tp en aya yg wat keputusan umie jaga adik n bb...Tq umie n ina sebab jagakan mereka utk saya sepanjang saya di wad...

Selama 2 hari berada di wad byk membuatkan saya sedar kasih seorang ibu berjauhan ngan family nak2 lagi sy tgah bpantang..airmata jgn ckp la setiap ae lebih 15 x saya akan call en aya tnya perkembangan sume..bila mlm lg la sedihh....xdpt nk cerita...

Ahad jam 3pm saya dah boleh discharge dr wad...& org pertama saya jumpa semestinya anak2 saya..peluk cium dari ibu selama 2 ae xjumpa...IBU REALLY2 MISS U !!!!

& selepas kuar wad saya dah mula pantang di rumah sewa sendiri..tidak lg di umh mama..
Terima kasih atas segala Ujian Dari mu....pengalaman berharga sy waktu berpantang.