syurga ku

syurga ku

Saturday, March 24, 2012

layannnn.....


"teganya Kau menari diatas tangisanku..."


Lagu yang diciptakan oleh Denis Nirwana dan diproduksi oleh Brothers Music Indoneisa ini, telah mendapat respon yang sangat baik dari para penggemarnya.
Sudah Cukup Sudah ini meceritakan tentang orang yang sudah berulang-ulang kali disakiti namun masih tetap sabar untuk mempertahankan hubungan cintanya, namun kesabaran itu Ternyata tidak bererti.  Hingga akhirnya pintu hatinya tertutup untuk membuka cinta dari orang Yang telah meyakitinya tersebut" .
Lirik yang mendalam dan menusuk ke hati ini dipadukan dengan lantunan Kental Khas Vocal Denis, Sentuhan Keyboard oleh Arief, pukulan drum Henry, dan petikan dua guitars Oleh Bayu dan Avew.
Membuat lagu Sudah Cukup Sudah ini terasa begitu indah dan mudah untuk di dengar oleh telinga masyarakat.



ni lagu peberet si ryan.....


Friday, March 23, 2012

happy besday mak...

 dia yang dirai..


Rentetan dr progress celebrate besday mak a.k.a maktua aku...

Planning aku ngan aya utk besday mak cuma nak bwk g mkn je..xpun beli adiah kat dia..tgok budget dulu..ni planning dr bln 2 dah..insyaallah...

minggu lepas, adik ipar aku suggest nak wat suprise utk aejadi mak..dorang nak wat mkn2 kat someplace la..aku xkisah follow je apa yg dorang plan.en aya pun xkisah..tp dlm hati ehhh sama je planning kami..hehhehhehe...

Dorang pun suggest la restoren lain dr kebiasaan kami mkn anak branak https://www.facebook.com/amy.salwani/posts/10150636934622406?notif_t=feed_comment#!/pages/New-horizon-garden-restaurant/178178225560840

Aku amik part book table, pilih menu bersama dorang, decide kek jgak & atur strategi nak suprise kat mak with ina n yaa..hehheheh...maaf ye mak kami bohong sunat..sume sbb nak wat suprise kat mak especially...

menu mlm tu aku pilih Set D..

Set A (servings for 2-3 pax)
4 dishes + Rice + Chinese Tea + Mixed Fruit @ RM67 nett
*
Set B (servings for 4-6 pax)
5 dishes + Rice + Chinese Tea + Mixed Fruit @ RM97 nett
*
Set C (servings for 7-9 pax)
6 dishes + Rice + Chinese Tea + Mixed Fruit @ RM147 nett
*
Set D (servings for 10-12 pax)
7 dishes + Rice + Chinese Tea + Mixed Fruit @ RM197 nett


dishes aku pilih sama2 dorang.antaranya:

Fried Fish with 3 Taste (siakap)
White Tomyam Soup
Stir Fried Beef with Blackpaper
Fried Prawn with Butter
Stir Fried Kailan with salted Fish
Fried Chicken with Lemon Source
Kerabu Mangga

Puas dok rancang camne nak ajak mak kuar tanpa xbnyak soal..xsyak pape..ishhh penin2..last2 motif KABINET jadik sasaran....

Ok Rabu 21 Mac kitaorg dh set masa sume..sapa gerak dulu,sapa bwk mak,sapa tgu sana,sapa bwk kek..hahhahaha..punya molek rancangan kami..tp ada jgak xsama ngan apa yg dah set aetu..xpe la..janji sume berjalan sempurna..

Pastu otw nak g amik mak, aku ckp ke en aya rasa ikan cam xcukup je sekor..jantan dah nam org...add on sekor lagi..aku call terus oder lg sekor ikan steamed..dorang ckp paling besar 45.00, middle 38.00......aku terus cop middle ikan kerapu masak :

Steamed Fish In Horizons Style (kerapu)
Fresh Orange

  Settle !!


ni masa tgah tunggu dorang siap
 
 Last2 yg sampai dulu kat lokasi adalah besday women..muhahahhahahaha..klako2..lantak..mak dapat agak dh time ni sbb nmpak signboard Horizon Restaurant ms kuar kete...pastu sorang2 kantoi mak npak anak2 dia baru smpai...aku gelak dlm hati..masuk dlm carik meja then duduk..tgu yg lain dtg..

meja kitaorg 

sementara tunggu yg lain, kami bergambau kejap







time ni mmg mak dah tau..tp xtau sapa yg attend..lauk pun sampai satu demi satu..aku tgok muka mak ceria,suka hati,gembira bila kitaorg celebrate besday dia tanpa dia tahu..dan yg paling penting berkat dari sume anak2 dia..Sumbangan walaupun xseberapa tapi NILAI KASIH SAYANG tetap UTUH !!
aku salute..




 
 

lauk2 len dlm Fb..malas nak d/load.

Pastu adik ipau belaka2 masuk sama2 diiringi cucu mak sambil bwk kek kat atuk dorang..uhhh time ni if en aya celebrate kat aku mau dah melelah aku nangis..terharu !! tp xde hokeh...

 kek utk Mak

 bila sume dh amik seat masing2, lauk dh sampai, baru la kitaorg pecah lubang....anyway
SELAMAT HARI JADI SEMOGA PANJANG UMUR UNTUK MAK 
yang ke 56 tahun...
Aminnnn....







Maseh pd member2, family yang sama2 conduct besday mak...

ps:/ Today...23 Mac besday mama pulak....hehehehehheh....Selamat hari jadi Mama..

Monday, March 12, 2012



KRITTER..MAMMUT...SANSAD...SUNDVIK...JULES...LATT...
tu half je..byk lagik brands...korang nak tau surf sendirik di:-

Kelmarin aku nek KL ngan family en aya..nak p kenduri sedara mara dorang kat Cheras di Dewan Perhimpunan Alam Damai if xsilap aku..kitaorg planning nak gerak lepas g kenduri kat umh member di Kg Soi dulu then baru gerak ramai2..setahu aku kitaorg akan koivoi 3 kete..

Sampai dpn umh leader, aku dpt tau kene gerak jam 8mlm pulak..aku ni sebut je 'nak g jalan' mmg sebati giler..hehhehe..aku pun terkedu sbb ingatkan planning cam asal tp tukar plak..dh la terkejor2 sblm nak kuar umh, alih2 emmmm...len pulak planning..

tp maktua aku decide xpe kita gerak dulu dorang nek mlm nanti...ok fine la..xde la nak blik umh smula then kat situ dah habis masa aku ngan semangat nak g.masuk balik then kene tgu plak mlm ae..uhhhh...mmg xbest..len la dh dpt inform siap2..laki aku pun sorang malas ke beno nak tnya planning siap2..tu la mood aku ae sabtu title cam 'Penat Giler Jadi Org Gaji"....ha kan aku nak buat semua sblm jam 12thari...mana xsemput..

aku gerak dlm kul 3ptg jgak xsilap.lmbat sikit..walaupun mood aku time ni kecikkkk je tgok en aya terbongkang tido..dia ni if xdpt lelap sikit, angin dlm kepala cepat beno kuar..benci aku !!

tp sbb dia ni dreba, nak xnak aku ikut je la..kita ni penat segala cam nak patah pinggang, ada dia kisah? xde kan...tunggu aku muncungggggg....wat prangai.....baru kau terhengeh2 nak usap...

ok fine dh gerak pun..stop solat asar kat R&R temerloh dulu...beli mknan wat ngonyeh2..bertolak smula...
cuaca dlm pjalanan mendung + ujan renyai2..anak aku si Ryan mmg spnjang pjlanan xreti nak stop bckap..NON STOP !!
pulak tu ada geng sepupu dia lagikkk la becok ! huihhhh...

aku decide nk tido umh makde time ni..makde awal2 dh mg ajak tido umh dia kat Klang.so ni la 1st time aku ajak family belah en aya mai umh mak sedara.n 1st time jgak la dpt jln sesama adik bradik en aya..
mmg best!!! insyaallah ada masa diizinkan kitaorg planning mcm ni jgak..jln sekali...terbaekkk !!

aku sampai Klang jam 8lebih jgak..jem kat Bukit tinggi.bila smpai kat umh, makde dh prepare mkn mlm..gulai sepedas nenas + ikan goreng + sambal belacan + sayur taugeh + ikan goreng + ayam goreng...perghhhh mcm family sendirik aku pulak rasa..emm konvoi adik bradik en aya yg len mlm kang sikit.tp mknan utk dorang tetap kami simpan kot2 dorang lapar..

malam aku ajak dorang g ICT kat shah alam..g dlm kul 9lebih..mak aiii anak aku ngan anak sedra mmg teruja nak msuk..que nak park kete tp bila dh tgok keadaan sekeliling nak jln jauh ngan org tua nak menapak smpai ke atas uhhhh mmg cancel terus niat..if aku g sendiri xkisah tp sian kat maktua aku..park kat sana xmcm dulu dah..siap park kat 1 kawasan tp kau harus menapak la nak nek atas..mau xtercabut pala lutut..so kitaorg kuar bodo n derma jgak la spoloh hengget walaupun lalu je..impian nak jejak pun xjadik..xpe la insyaallah len kali la..

ok dpt tau dorang btolak jam 9lebih dr Ktn..konpem smpai pun lewat.dlm 2lebih dorang call dh smpai & en aya jemput kat someplace.aku pun xsedar.

bila pagi bgun tido..perghhh sronok tgok sume terabur tido...like family aku kat Pekan tp ni family laki..tp mmg best !! 1st time memories.

bekpes makde masak nasi goreng 3 rasa.pedas sederhana bese..time ni aku pun planning nak bwk dorang especially yg xpenah g masuk car boot kat shah alam tuh..makde pun nak join sekali..kuar umh terus pack beg sekali. dlm kul 10 jgak kitaorg kuar..time ni mmg dh panas tp xpe la bkn senang nak dtg.

ok sampai terus la wat xtvt masing2..time ni aku lupa nak draw tp ada la sratos standby dlm purse..aku apa lagi kan...wahhhh..borong tudung la wehh...mau nengok? muahhahahahahha....zarra dh selai sua..si ryan dpt replika kapal terbang n en aya dpt roti john sudah..

 ni utk aku..dlm 48 utk dua

 ni je la stok aku..kaler pun cam xmenarik..

ni tuk zarra..legging ala2 aladdin..spoloh hengget je..

ni teruna aku..nak sgt kan nek air asia..meh sini ibu tunaikan..
selamat verangan wahai anakanda..lima belas hengget

en aya..roti johnaya


Lepas dah g sini, kitaorg terus nek cheras..lepas hbis g kenduri, decide nak g sogoo n jln tar..tp ada request nak g Ikea..memane la..ms ni kul 4 xsilap...tetiba dorang ckp g Ikea je senang.sogo len kali..aku xkisah pun.time ni xde pun nak beli meja dah..sebab budget nak simpan ke lain..tp kan org ckp bila dh otak suka sopping, mmg aku xleh nak kata apa..bencissss....

otw jln jem..pack giler..upernya ikea wat sales..patot la pun..cam semut ramai.aku park nun bwh basement Tesco..yg len dpt park tepi2 jln je..emmm bila dh masuk ikea mmg xsah la melabur..aku draw sblm nek lift.

emmmmm....mkn jgak aku beli memacam !! ishhh...senduk...rag...rack kat dinding...meja tulis dorang..kusi..magnet photo..tu je rasa.....masuk que nak membayau..sekali pangggggg.......lebih budget !! hahahhahha..nasib maktua ada kat ujung sana..laki aku larik sat minjam.hhehehehheh..

mula aku nak carin meja tulis dorang camni.ada laci segala..ala2 kanak2..aku servey sekali kauuuu....rege dia mak aii..tp quality mmg 1st class..

mmg kenan sgt tp rege tu aku pikiq duablas kali !!
last aku tgok web ikea sbb kakak ipau dh beli kat anak dia from sini..simpan hajat..mau pun mcm2..time ni servey dlm tenet dulu..
RM 199.00..SANSAD

RM 129.00 sebutir
ni match ngan meja kat ats tuh..kayu pain..atas tu plastik cam material mammut.


RM 29.90 BRAND LACK..
MEJA SISI TP BLH JE IF NAK DECIDE MEJA STUDY KAN..
ADA 8 COLOUR.

 
ni colour yg dorang bagi.tp xsume available pun..depends atas nasib la





 
RM 49.00 KRITTER
ni kayu material dia.ada 5 colour..decide n match ikut sukahati sendirik. 

RM 129.00 MAMMUT

RM 119.00 MAMMUT

RM 45.00 MAMMUT


 
RM 45.00 MAMMUT
 
 
 RM 15.00 KALER MCM2 AVAILABLE
PLASTIK FROM MAMMUT

sume aku kenan...bila dh tgok dgn mata kepala sendiri mane yg sesuai, aku decide amik yg nih je kat dorang...



samapi umh je smlm dlm kul 10 lebih mlm, mandi2 segala, laki aku duk mencacang dpn tv ngadap kusi meja anak kesayangan..seboleh nye nak terus siap..aku perhatian duk sebelah dia..kasik semangat..hahhahahha..





akhirnya.....semoga rajin anak2 ku mentelaah...jugak blh aku buat coffee table utk tetamu..
save dah..muhahahhaha kene beli dua kusi..anak aku kuat kelahi..


 


Wednesday, March 07, 2012

playground korang

 ingat lg kan entry nih...http://rayyaniman.blogspot.com/2012/01/turn-ryan-zarra.html

jgn kata makpak kau xmanja kan kau tau..kelak dh besau kau baru paham betapa makpak kau yg gigih mencarik duit ni sayang benau2 katttt korang berdua...gigih ngadap pesbuk setiap ae bio pun kene bebel ngan abah korang asyikk ngadapppp pesbuk je at least kan..kan..kan....xsia2 tau..utk korang jugekkkkkkk...

korang hadap la... bila dah puas korang lok je...makpak xmarah pun..tp kau jgn lupa benda len sudah..lepas se se makpak kau bagi, pndai2 la hargai jgn gado2..men kongsi2..blajar still nombor 1.

Ikut routine bln feb ni aku pulak nye turn...ada lg utang 3bln smpai bln 5 nanti, makna nye kitaorg punya batch tamat..

turn utk cust bln 2 ni aku dpt tau stok smpai cepat dr supplier so kitaorg yg turn feb akan dpt awal..xmcm bln Jan aetu ada problem sikit smpai lwat tp sampai la jgak..cuma cepat ngan lmbat je..so xcited la kan bila dh tau camtuh..dpt awal..confirm dr dorang aetu ckp supplier dah pos turn masing2..sila tgu no tracking je..aku pun tunggu la..pastu smlm alih2 tgok turn sama ngan aku dh dpt tracking no cma aku je xde lagi..risau2..

Chatting ngan dorang then dorang re-confirm smula masih xdpt lagik tracking no aku.tp dh pos lama..ahh sudah kan..nak kata add salah, 3 org adik ipau aku tnya sahih ! dorang ckp xde apa2 brg pun smpai kat umh..ahh sudah..

Jam nak dekat ptg still xde maklumbalas..aku call pusat penghantaran nak trace nama aku still xdpt. nak kan tracking no baru senang tau status..aduhai...so aku pun relax dulu tgu aeni camne..

Balik keje smlm aku lepak umh mama then en aya call gtau brg dh smpai umh maktua..alhamdulillah..lega...ryan apa lg blum aku hbis ckp dh selok nak g umh atuk dah..nak tgok menan..
time tu aku msg gtau seller brg aku dh selamat sampai...

sampai je dpn gate umh, ryan mmg teruja giler..maktua ckp brg dh smpai pg td dlm kul 10lebih tp dia xcall sbb xde kredit...patut la adik ipau sume xtau.smpai pun lepas dorang g keje.hehehhe..

en aya sumbat jgak dlm kete nak angkot blik umh sendirik..walaupun dia keje tp ada ms 1/2 jam sblum kul 740mlm utk dia pasang kan menan tu dulu..aku xkisah pun tp dia seboleh2 nya mau kan terbaik utk anak2 dia..ikut kau lahh..

Sampai je umh operasi pun bermula..




si ryan papan gelongsor xpsang lagi kau dh pnjat tangga xsabau sgt kan...tuh nmpak x jaring basketball tuh camtu opernya? hahahhah..hasil kreatif seni tgan gua...muhahahhahha......mane se tali aku nak sngkut pun xtaw...lantak...kang bapak kau otter..

 ni sarung menan tadik..tinggi dia cam tinggi pintu tp xde berat sgt..ringan sbb plastik..

dan pun siap walaupun tlewat 5 minit dr ms keje.hehhehe..xpe la..pasang2...skru2 tu bolat2 kuning tu then siap..xperlu pun spanar ke skru dreba ke hape..sume putar dgn tgan..easy to use.. cewahhh

bila dah siap camni la jadiknye...






kan sronok mlm tadi depa duk men je...tu pun aku mau msuk tido si ryan suh aku hangkot masuk bilik sekali...ishhh...parking la benda alah tu molek depan tv dulu...mlm ni baru proses susunatur kat tempat yg wajib..

pagi td lpas dh siap nak g skolah..ehh dan lagik kan men dulu..tidak kul 8 aku mmg dh vroommm ats jln ni x..masih duk tgu depa men lagik..nasib aeni bos nek kl..hehehehhe...lewat 20minit smpai opis..xpe..







ok sume dah selamat...maseh pd rakan2 sume...mlm ni bermula operasi mengemas dan susunatur pulak..mikir roadtax mampus ujung bln pulak..tetiba je.....duwet,,,duwet...duwet....