syurga ku

syurga ku

Saturday, December 11, 2010

1996- kini....insyaallah..amin


Dulu tawa riang saya bersama ayah dan mak....masa berputar tawa riang saya pada mama abah dan adik beradik...masa berputar lagi tawa riang saya beralih pada mak sedara dan pak sedara....Kini tawa riang saya HANYA pada keluarga saya dunia akhirat
NAMUN MEREKA SUME TETAP DIHATI SAYA SELAMANYA...


itu JANJI saya !!!






KRONOLOGI CINTA SAYA

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Masa mula2 bercinta,bercouple sume nye indah..wah time cenggini akulah couple yg paling bahagia..kenkonon la kan...
chooiiii !!!!!
bercinta bagai nak 'rak'...dream sampai naik plamin sakan...
naik pelamin kah saya????
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


alhamdulillah akhirnya kini pasti....
19 ogos 2007 saya disatukan dgn en aya si masam kepam saya..dialah yg saya kawin xde yg lain dh walaupun penah main kayu 3 (serius ker) saya ngan en aya dan dia jer yg tahu...
rahsia biarlah rahsia...kemudian saya x tunggu lama.memulakan proses menyemai benih dan baja..huhuuuuuuu..terus jer on.
resultnye??
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

 alhamdulillah...terus lekat...konvo bulan 12 thun yg sama saya dh mengusung bb saya ambik degree saya di PICC..kiranya bunting pelamin la..dulu xphm apa la org dok citer bunting pelamin segala mcm tuh...ooo..oooo...tauuuu laahhhh( trademark haji amit) 
kemudian saya dapat la dia...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


taraaaaa...saya dapat anak lelaki..nama dia Muhammad Rayyan Iman.lahir pd 25/5/2008..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
kini saya dah ber4...syukur pada Dia...
Amy Nurzarra Iman pelengkap kel;uarga saya

Thursday, December 09, 2010

ini utk zarra..


yeahhh mmg saya amat2 teruja bila tgok materials bb gurl..belaka2 cantik, cute, comey & seumpamanya berbanding materials bb boy..tp no wonder la sbb gurl kan nak tarik perhatian si boy sure la sume kene nmpak sempurna..haicehh ...sengal betol aku...hahhaah...

Sejak zarra lahir, sume brg masih diguna pakai atas hak milik sepenuhnya si ryaniman..Bukan nye saya kedekut ke hape tapi masa nak bersopin terlampau pack sgt ngan xtvt penjagaan ryan n zarra lately ni sejak beranak 2.. sampaikan bantal, baju sume pinjam hok abg tp ada aku kesah? selagi bole pakai saya akan pakai..benda2 camni bkn nye ada expired date ke hape..aku xkesah pun...sampaikan botol milk pun saya share yg ryan punya  sbb nye botol milk blh pkai smpai 5thun..ko xpercaya? ce la survey produk yg saya guna..Rahsia...

Semalam dgn jayanya time lunch hour, saya terbang bersama officemate mncari gift utk anak majikan sempena besday dia ae sabtu ni..Haruslah dtg memenuhkan perut yg kosong nanti..insyaallah rumah sejengkal ngan umh mama, apa xpegi nye..sure kami serang..............tgah duk cuci mata dgn jayanya saya telah merembat sepasang kasut yg kiut miut ni utk zarra..comeyyy...mesti kzue suka sbb peberet kaler.hahahahhah...



Dula time ada ryan bila tgok org eret bb gurl pkai baju lawa2 jeles sehhh...ngan mcm2 yg nmpak up to date la konon..aiishhhdlm hati if dpt bb gurl saya pun nak jgak gayakan..hehhehehe...sungguh dengki okeh !! bendaalah ni dh lama bekenan so saya rembat jgak la kat bb home. niat nak beli the 1st bottle milk utk si zarra sbb xpenah2 pun beli sejak dia lahir tp boleh pulak terselit suar ni...haihhhh...hangus enamplohhengget...lantak..puas hati tp bila blik umh tunjuk kat en aya, kene tarik tinge la plak...sengal  !!! tetap redho bila kamu dapat isteri yg kuat menyoping..




Dan inilah saya insan yg dimaksudkan itu..




Sekian utk mlm ini...ryan moh kita tido 2gether2..




Monday, December 06, 2010

Selesai suda


Zarra


Mikha


Alhamdulillah semua berjalan dgn sempurna..selesai sudah majlis aqiqah & marhaban anak saya Zarra dan anak sedara saya mikha..Terima kasih buat semua sedara mara yg banyak hulurkan tenaga especially mama n abah yg mensponser majlis buat cucunda mereka.Untuk tetamu yg dtg merai, terimakasih dari saya sekuarga.Tq jugak buat koklie n rania.. Hidangan ala2 kampung yg diterajui oleh makteh sungguh menyelerakan..

antaranya:

  • Ikan Patin Masak Tempoyak
  • Ayam merah goreng berlada
  • Sayur nangka masak lemak
  • kari kambing
  • ikan bilis pedas
  • iakn goreng
  • Sambal belacan
  • Sambal tempoyak
  • Sambal indon
  • Ulam2
  • Buah2an
  • Kuih muih
  • Agar2
  • Air sirap
Utk gmbar sepenuhnya sila ke ruangan Fb ...

Sekian..mau tido



Saturday, December 04, 2010

beralih angin

Goodbye P1wimax ...welcome Maxis broadband....majulah anda berpesbuk..berblogging...beryahoo bagai menggunakan bendaalah ni....hehehehhehe....



inilah dokumen yg perlu en aya sign utk rekod dlm bill
saya sebagai photographer dan pemerhati

asisstant maxis tgah check coverage..
line clearrrrr....

ini dia si pembayar bil, si pembelanja bb sume..si kecik adalah si penyibuk saya

dlm hati ada bendaalah ni..hahhahahha...

Hari Zarra n Mikha






Kepada rakan2 blogger, anda dijemput meraikan Majlis Aqiqah & Cukur Jambul Zarra n Mikha
bertempat di 
No 18, Lorong 52 Taman LKNP Bukit Setongkol 25200 Kuantan Pahang (rumah mama). Marhaban jam 10am & jamuan makan jam 1th... 
Sory x bersms...

Thursday, November 25, 2010

Happy besday



Selamat Hari Jadi untuk angah n kakak...jgn salah sangka both of them bukan anak saya tapi anak pengasuh saya a.ka. mama zie rayyanzarraiman..jemputan pun last minute so hadiah pun terpaksa rembat apa yg patut je..last minute semua blank. Semoga mereka berjaya dunia akhirat & thanks sbb syg rayyanzarra mcm adik sendiri..
Kami syg korang..







Tuesday, November 16, 2010

solat hajat

Deskripsi gambar:

Agenda: Solat Hajat SPM 2010
Lokasi : Kantin Sek Men Keb Cenderawasih Kuantan
Tarikh: September 2010 / 9 malam
Peserta: Abah + mama + aya + ryan

Kejadian ini berlaku bila saya masih lagi dlm berpantang. Dek kerana tuntutan utk menyusu dan menguruskan bb baru maka dengan baik hati si ryan mengofferkan diri utk memberi laluan kpd si ibu berehat seketika. Lantas ke sini lah dia...Gmbar terlewat diupload atas sbb photographer adalah org luar a.k.a pakwe aya yg ntah sapa ntah..berjanggut aku tunggu la ni bru dapat..siap ko aku gtau mama...




Sekian...

Monday, November 15, 2010

bila dia msuk ofis...















bila dia dapat laptop....

Puas digode hp saya ngan en aya nak men game ular sampaikan hp en aya kenkadang nak taip msg pun terpaksa hempas ke lantai sbb 'jem' dek penangan si ryan..Puas jogak la ngecek nak men game lembu kat laptop tp xde nyer nak bagi kang abih jahanam segala file dlm tuh..

ishhh dh semakin menginjak dewasa ni dah makin tau sume perkara tp lately ni lpas dia dh kene ngan saya masa kat Melaka walaupun saya dh janji dlm diri tetap saya mungkiri sbb setan dh berjaya menggondem saya yg lemah gemalai ni..wakakakakkakaaa......Dan ni lah aksi2 Ryan bila laptop dah bersatu ngan kepala dia....






video terpaksa di hold dulu atas masalah teknikal...
sekian

Thursday, November 11, 2010

cerita lama ni..

TENGOK + BELAJAR + FIKIR + PRAKTIK..inilah hasil nye bila setiap pagi melihat burung merpati depan rumah pengasuh diberi makan & dipraktikkan kat umah lama saya (umh sewa)...


1st step carik beras

2nd step lari2 anak...
(time ni saya tnya nak wat pe beras ibu? dgn xde perasaan ryan jwb 
"SIAN BIRD DIA NANGIS LAPO"..apekah ????

3rd step...memulakan sedekah amal jariah..

4th step yeayyyyyyyyyyyy......

5th step muka tanda puas hati

Cerita ni pulak bila saya dah 35ae dlm pantang..sibuk pack brg nak move dr umh sewa..ikut planning cukup bln 10 baru kuar umh tp last2 abih sume baju yg dh saya seperate di hangkut oleh para sukarelawan yg baik hati sesangat2...so, dr bebogel saya 4 branak selama seminggu, moh la kita gerak jugak..tawakkal jer...n tq jgk utk mber2 aya sume...jgak utk mama abah yg awal2 dah mai umh tolong saya ngemas..n jgak utk umie yg bwkkan mee hoon utk kami sume..
 
 
 
 


1st day msuk brg, mama dh pun tejah umh baru saya sbb nak kemas umh baru plak.katanya tkut nanti dorang pkai letak jer brg x bersusun...ampunnnnnnnn....mmg mamam bek hati sungguh dgn keaddan ku yg dlm pantang tp bkn pantang sgt..xsah aku xpegang penyapu..30ae dh sapu bagai...lantak....bentan pun bentan tp seb xkena..alhamdullillah...

Boleh x mlm tu dah abis kemas umh baru? cayer x? tp tu la hakikatnya bila mama yg take duty nak wat sume ni..mama pun sronok bila tgok umh yg anak dia beli.ingatkan kene kondem sbb jauh TAPI suka lg ada !!! alhamdulillah...walaupun baru 1st time dtg..umie pun dtg jenguk ptg tu..berkampung la kami sume di rumah Permatang Badak buat sekelian kalinya..
 
 
 
ni pulak aksi si ryan bila dah xtau nak wat apa tatkala si bapak kuar kerja shif...mati akal si budak ni..