syurga ku

syurga ku

Tuesday, April 27, 2010

lunch








ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more


Lama x on tagged..skali bukak link ni & jumpa paper lunch bag..so....."bungkus saya 2 set Bigmac".....ayat bese saya guna...tgu en aya amik kat ofis tapau burger Mcd..hurayyyyyy.....

Monday, April 26, 2010

kali kedua



Ae ni ae Isnin 26 April 2010..Seperti bese setiap mula minggu bekerja secara otomatik mind dh set mals nye nak p kejer...alasan...alasan......Dh le pagi2 ujan, sejuk...aduuhhhh syok nye tarik conforter smbung tido tp apakan daya terpaksa jgak bgun sbb ada 2 perkara.

Pertama mood ngan majikan xbrape nak ngam sejak insiden mgu lepas apabila 1 quotation Petronas terlepas gara2 siapa??? SAYA??? bkn salah saya okeh tp mmg muka saya ni lah yg dipersalahkan sbb nye sy pekerja lama.nak xnak saya terpaksa telan sume..W/pun dh byk kali en aya menjadi tempat meluahkan, melepaskan perasaan yg x keruan saya ni smpai en aya sendiri dh xleh nak ckp apa kecuali buat lawak yg xbetul2 lawak...benci !!!!!!

Kedua, ae ni saya ada appoinment ngan klinik Gambut cek kali kedua ibu n anak saya si Ryan..combine date senang skali harung..Appoinment jam 10 am.Sebetulnya setengah jam saya dh smpai di klinik tp ae ni lewat ckit gara2 ujan n jadi drebar majikan sat anta servis kete...cehhhhh......Jam 1020am saya smpai & kali ni En aya kembali menjadi peneman setia saya..ehhehehehehe......Normally xde pe yg perlu dirisaukan sume nye ok..alhamdulillah tp proses mkn masa selama 2 jam.apakan daya ae Isnin, terpaksa lh berkorban..

Next appoinment jatuh pada ae jadi Ryan.. Hr bersejarah saya bergelar seorang ibu...En aya sila maklumkan kat incharge awal2 k sbb nye appoinment tuh mybe mkn masa lama ckit..harap maklum...dont cemik2..

Ok..taim tuh saya bersama family saya....Selamat malam..

Sunday, April 25, 2010

sabtu & ahad saya

Dimulakan dengan selamat berhari minggu kpd sume.....Jap je dh ae minggu kan...emmm....nextweek dh msuk bulan 5. besday my son 2 tahun..kami xrancang nak sambut mybe next event bila date x pack sgt, insyaAllah kami buat tp mybe g holiday kot...tukar event pulak..tempatnya masih difikirkan just cepat n lambat jek..


Xtvt semalam ae sabtu g kenduri ngan umie, mektam, mimi, ya n ryan di Beserah.En aya xdpt nak join sbb terikat ngan duty setiap minggu di Rompin so xpe..Menurut perintah en aya minta teman kan umie sume g kenduri sbb satria en aya bwk ke Rompin & kebetulan xde keje nak wat lepas balik keje solat zohor kendian ke beserah...Ryan menjadi penghibur buat sume ngan celoteh yang xpenah diam..anyway happy gak w/pun en aya xde sama smlm sbb ikatan ngan family belah en aya mcm ikatan family saya di kg...rapat..


Belah malam nye pulak xtvt ryan bersama bedak Pureen yg dh xde isi dia keje kan sedang asyik saya men chatting fb sementara menunggu en aya pulang dr Rompin...








Cerita ae ni....

Bangun pagi td menu pagi saya sekeluarga ialah lempeng pisang yg pisangnye diberi percuma oleh majikan saya smlm. ..malas nak tapau kat kedai Lie sbb kebetulan pagi tadi cuaca hujan so decide masak lempeng saja sudah..taraaaaaaaaaa.....


 ianya digoreng oleh saya dgn xmandi pagi..keharuman pisang ni lg harum bila aura saya meresap ke dlm ramuan di ats...tp xpe utk en aya jgak...wakakakakakka....

cam bendaalah apa dh aku tgok...
menu diet ae minggu yg penuh dgn kolestrol



Lepas mkn en Aya ke umah mak dia seperti biasa punch kad setiap ae bersama Ryan...tret..tret..tret....call ckp nak g Beserah x? carik ikan? umie tanya ni...
apakehel ni baik semacam?? oohhhh...rupanya nak ajak g anta karipap moktik sambil2 beli ikan....
ok lah xkisah la boleh aje pasal bab2 nak g nek kete ni sbb duk umh panas sgt..tp dgn 1 syarat singgah umah mama jap makan nasi lemak mama wat utk 2nd round....inilah hasil yang telah saya sambar di Beserah tadi..ikan tongkol putih paling saya gemari n ikan kerisi besar gedabak itu pasti utk en Aya yg akan dimasak oleh saya lada disumbat ke bkang badan ikan.xpayah nak gtau saya dh tau...


ikan yg xdan nak buang muncung sbb lupa da....






buah kuini yg dibekal oleh dee utk saya 1 family...tq



Selesai wat keje umah siang ikan. lipat kain, susun kain bagai taim utk saya meluruskan tulang belakang bersama en aya...Taim nih Ryan pandai bawa diri tido sorang2 dek kerana ibu n abah nye mau beradu tanpa ada gangguan..hheheheheheh.....






 masa dah tamat.....cut !!!!!

Friday, April 23, 2010

mane se sy nak pilih?

1 Mei adalah Hari pekerja & jatuh pada ae Sabtu.. Taim tuh org dah bergajikan...Emmmm....byk gak tempat nak dipilih ni...Tapi saya masih memikirkan mane se patut saya pilih....xtvt ae pekerja adalah seperti yg telah mereka2 ni rancang....



Antaranye :

  • Nak balik Pekan sebab ramai balik taim ni....kumpul ramai2



@


  • Mak mertua ajak g naik KL umah mak sedara belah en Aya....Saje jalan2 ramai2







WEHHH...TETIBA BAU IKAN KERISI BELAH BELAKANG DITARUK LADA SEDANG DI GORENG DI ATAS KOLI...CPA MASAK NIH??????????? BEST NYER.........
(SELINGAN IKLAN)






@




  • Ikut en Aya & mber2 dia layan konsert terakhir Search n Wings di KL...walaupun x di ajak oleh en Aya




 @

  • Duk umah jek?????????



mane se ni......tolonggggggggggggggggggggggggggg..........




mereka dekat dihati saya...


Beginilah keterujaan mereka menanti kelahiran bb baru dlm keluarga saya..InsyaAllah tanggal September 2010 nanti bakal lahir sorang lg insan yg paling agung bagi family saya..Taim tuh Ryan dh berumur 2 tahun 4 bulan.. & Taim raya plak tuh tapi xpe... saya xkisah sgt pun xdpat balik raya di kg sbb thun ni turn En aya pulak beraya di kg halaman dia ngan umie sume..So, xde la ralat sgt ke hape sbb last2 pun mmg saya kene standby dh & sy menanti ae saja nak deliver taim tuh...Seperti bese berpantang di rumah mama mcm Ryan dulu.

Paling xsabar nak tunggu bb ni kuar pastinya anak sulung saya si Ryan..Selalu jek tanya " bb watpe tu?...sambil pegang peyot ni..." tapi mmg la org kata taim nak share pape ngan bb baru xkehengen nye dia..sorry to says.hak dia tetap hak dia..tagline Ryan ' xpayohhhh.'...hehehheheheheh.. 

TETAPI bila bab nak 'tut' makin menjadi2..kadang2 jek bila terbabas sedar2 dh dlm mulut & saya xleh nak kata pe w/pun dimarah oleh en aya namun hati ibu sayu bila tgok anak mata melirik ke arah tetek..hehheheehhe....













Taim mengandunglah paling teruja bila ae2 depan cermin tgok perut dr arah sisi..Begitu seksi bagi bakal2 ibu...& ni lah taim nak suh sume perkara yg bese dilakukan sendiri dibantu oleh org tersayang disisi hatta nak mencukur ***** pun terpaksa minta pertolongan dr pihak berwajib..part ni paling saya sukeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....wakakkakakakaaaaa.........(tuuuuuiiiiiiiiiiiii......) Saya skrg sedang dlm keadaan seperti raja bila saya dilayan camni.......saksikan bila mana sikementot mengambil alih duty setiap jumaat abah nye....


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Dialah seperti yg dimaksudkan..hehehehhehe...mengambil alih duty abahnye..Seronok sgt taim ni bila dapat tgok perkembangan anak2 membesar & pelajari sesuatu yg baru bagi dia.."Dialah syurga bagi hidup saya & en aya.

Ni pulak kain yang dibeli oleh umie mak mertua saya bila kami bersama2 ke Kamdar tempoh ae membeli kain adik2 en Aya & sesuatu kemestian umie bila mcmni 'rezeki murah' cenggini la dia..kene amik jugak w/pun tolak secara baik...so, saya simpan & tempah lepas deliver nanti utk basahan ke tempat kerja. En aya sekadar senyum dr jauh...kihkihkihkih......Tq umie..& kismis minda bersama air keluara HPA utk saya sekeluarga...

  M+E+R+E+K+A     D+E+K+A+T    D+I+H+A+T+I    S+A+Y+A

Monday, April 12, 2010

ishh.....bz memanjang manjangggg...



aloloolooooo....ingat nak g scan bb dlm peyut lunch hour ni xpun ptg lepas keje...Nak g scan kat W.Y Khoo Jlan Beserah jek tempat sama saya scan Ryan dulu tp x alih2 receive msg dr En aya ckp...."ala....bia lah dulu...panjang lagi masa"...Kita g len x k....
Xsuka tau bila dpt respon cenggitu....eeeiiii....benciiiiiiiiiiiiiiiiii.....

Bukannya kemaruk ke @ saja2 nak g tp nak tau la jgak skit sbnyak perkembangan bb ok ke x n nak wat preparation skit2 brg2 dia dr skrg tp dia lak ckp cenggitu...mmg xkesian tul la kat ibu mengandung ni...

Buat muka masam n wat xtau kat dia, pasti dia akan menurut perintah saya sok @ lusa.. yehhh..itu yg pasti...

Selamat Bersalin & Selamat berpantang 4 2nd time to...



pict yg di ciplak dr belog empunya diri..
hahhahahha



Entry ni khas buat SIL saya yg sorang ni...Saje je sy dedikasi kan khas buat dia sbb saya bosan duk kat ofis menungu ketibaan bos balik dr Indonesia selama 1 minggu & selama itu jgak la saya jd raja segala raja.Dtg sesuka hati & blik pun sesuka hati...hahahahhahahaha.....

Ae ni patut nya last due dia deliever tp apakan daya dugaan dari Yang Maha Esa kita harus terima dengan redha...Sememangnya berat mata memandang berat lagi bahu yg memikulnye..Saya faham dan tau caner perasaan dia saat & ketika ni tp saya hanya mampu berdoa moga2 kzue tabah setabahnya menanti detik kelahiran putera pertama ni nanti..
InsyaAllah segalanye akan dipermudahkan...Amin Ya Rabbal Alamin...
Kitaorg sume tetap disisi Kzue..

Memang pun kan bila baby yang patut kua ikut due xlepas2 lagi, mau x wisau..takut, sedih,kesian sume bercampur aduk..kesian kat mak nye 1 hal, kat bb pulak satu hal..aduhhhh....Tapi Kzue tetap maintain setiap kali saya tanya..."Kzue katne?".. "sakit dah ke x?"... Dia tetap cool & jawapan nye tetap sama..Memang dia seorang umie yang begitu tabah.Mau x nye, si Nia pun xpenah dilempang secalit pun ni kan pulak nak emo xtentu pasal...Dia mmg xcamtu lain lh saya kenkadang emo kat Ryan...(tp saya pukul dia tetap dgn niat penuh kasih syg...) Mmg umie Nia yg terbest.. !!!  I'm proud with u Umie Dania.

N lastly...hope sume nye bjln lancar & moga yg kuar nanti comey cam Nia si mata bulat..heheheheh...

 Ni turn dia & next month (Sept) turn saya pulak..Ini dugaan dia & dugaan saya belum pasti..Moga2 kita sama2 dibawah lindungan Nya...

* (Danial .......... Bin Amir Shahril )......hehehehehhe...pecah suda tembelang.


Friday, April 09, 2010

nah ko....





OOooooo...taim nak ajak g mkn angin mula la wat dgr x dgr jek...skali tup...tup...nak g Klang plak esok?????? laaaagggggggiiiiii la panas ht ni dgr...xleh jd.... ha ko smpai jek umh kul 5 ptg td, amik ko dh tgu kat dlm kete nak g jln2..xkira g jln2 smpai aku puas !!!!!! bio lantok...



Makan di Laksa Shake kat EC Mall dulu..Org kata best sgt...Emmm xde la best sgt pun..xdeke laksa g taruk ikan sadin???????? ntah selama 28 tahun hidup ni la 1t taim rasa....masayaAllah telan jgak la smpai abis...seb bek share ngan en aya..


Masuk Parkson ninjau2 sales..akhirnya say jumpa jua...heheheheh...Malam ni tido dgn tenang...








Wednesday, April 07, 2010

expected



Dah lama x tanya progress tentang bila boleh masuk umah baru ni..adoyai....naik malas dah nak calling2 bagai ni tp semalam tangan tergatal nak call pemaju..Ingatkan nak wat renovation sikit sblum pindah umh ni n then call la pemaju nak xnak..Pemaju ckp bulan 6 you all boleh duduk dah..itu janji pemaju tp xtau la plak kang tetiba ader je perubahan..Tu malas yg nak beria sgt..

Dari bulan 4 ke bulan 6 gara2 byak sgt contengan budak2 nakal.binawe betoi la vandalisme x abis2.Pemaju kene touch-up smula mane yg patut.Seb bek umh xkene sbb berkunci.alhamdulillah..Mula ingat nak wat skit renovation sblm masuk, tp pemaju xboleh nak bg kunci sbb diaorg takut bila owner wat renovation, nanti habis bdak2 jahanamkan..ye x ye jgak so kitaorg decide tgu je la...

N kepada my friend Szana n the gang....sila tgu bulan 6 ok @ bln 7 paling lewat if u all nak masuk umh sewa kitaorg skrg ni...

Saturday, April 03, 2010

TUKA ANGIN



Apa yg important harus mentintedkan cermin dr panas terik pancaran ultra violet..ecceceeeee....lokasi yg di pilih dekat je... nun di Kemunting & pilihan yg disukai ialah black n silver 50% 2rtus 4 tgkap...begitu teliti brother2 ni menjalankan tugas bg mengejar masa maklumla kitaorg terjah jam 5ptg..close kul 6. kemas hasil kerja2 mereka diatas tu..



bo;a dh selesai...


Kemudian kami terus ke stadium nak tukar plate no cristal plak...harus lh hangus lg duit 130 dan hasil yg dipilih oleh en aya ialah :-


ketika dlm proses ganti yg baru


brother yg tekun mengukur ke'centre'an no hadapan


inilah hasil nye


Selesai wat perabih duit dgn benda tu sume, kitaorg menuju ke lokasi melantak tahap gaban...
Di Sara Thai.....



Ikan kerapu masak 3 rasa


Gaya pinggan sy sesudah mkn yg begitu tidak senonoh...


good night...tido dulu...
zZzZzZzZzz..............



Friday, April 02, 2010

mane S.E saya?



Sebenar2 nya pada mula saya xdela xcited nak tukar kereta besar ke hapa..Asalkan boleh gerak, lindung saya & family dari panas hujan..dah syukur alhamdulillah..Mmg xdpt nak dinafikan keinginan setiap manusia mcm2 peel nye..tepuk dada tnya selera..Saya pun begitu. menyimpan impian nak beli kereta yg lebih besar mcm keretapi tanah melayu utk menampung anak2 saya nanti tapi impian tu saya postpone dulu hingga steady income saya stabil.Saya peram impian saya buat seketika..Ada rezeki lebih, saya tukar..Itulah family planning saya suami isteri.. saya xpandang org lain pun sbb saya yg nak pakai, hutang bank saya tanggung pesal plak saya nak ikut cakap org lain..?? keinginan org lain2 ok.. Saya telah emo..

Ya Allah Ya Tuhanku...tenangkan lah hati hambamu ini..

Dari bulan Oktober 2009 proses x-change kete dibuat, baru skrg Mac 2010 dapat..Mak datuk punya la lama nak tunggu.. 5 bulan??? uhhhhh....sesaper yg dh xtahan pasti reject awal2..

Mangkuk ayun punya proton....lain yg oder lain yg dapat...Kisah nya 1001 malam..Mcm2 dugaan nak dpt kete sebijik pun pyh. X-change kete lama-baru ke problem nya @ cite lain? ntah...xdpt nak jwb..hanya pihak PROTON yang tau..bukan sorang dua yg alami masalah ni tp dlm paper rata2 mengeluh kolum surat pembaca "MANE KETE S.E SAYA"....apa dh jadi?? Saya salah sorang yg tergolong dlm pemasalahan negara yg membuatkan pengguna keliru & tertanya2....


 Kereta yang telah di x-change oleh family saya iaitu...jeng...jeng...jeng.....





Arhhhhgggggg....sedih.....nak ditolak, rugi plak boucer kerajaan kasik tp nak xnak terpaksa wat rundingan semula amik kete yg ada dlm stok sblum1 April 2010 sblum anda berputih mata..So.....kesimpulan nya S.E betukar kaler n model....hahahahahahahhaa....Siot !!!
Tp xkisah la asalkan dapat..janji selesa sudah..


1st time kuar



Tuah pada angka kelahiran saya 8 Februari 1982 @ 8282 adalah sesuatu yg x dijangka bila saya lahir pada angka yg begitu cantik.. tapi apa ada pada angka?? Nothing ! just a special moment in my life !! That's all..

Setelah di bincang2, pada mula nak jgak tender no CCN8282 sempena tarikh lahir saya tetapi memandang saya sygkan asben, saya selitkan jgak kenangan antara kami, dengan ini kekallah special no pada kereta saya sekeluarga...


pict ni sy tgkap lpas pulang dr ofis.
btembung di Pusat Tuisyen Taqwa & terus snap sbb no peberet saya..



CCN8082...