syurga ku

syurga ku

Friday, April 15, 2011

short holiday at Genting Highlands Theme Park

 GENTING HIGHLANDS


Memula nak wish terima kasih utk penyelia saya sebab sponsor percutian singkat 1 day trip ke Genting Highlands 10 April 2011 Ahad ritu..Sebenarnya sponsor ni adiah utk sy & staff sorang lagi sebab berjaya menyiapkan claim TNB yg giler menstresskan kpala hotak dlm bulan Dec 2010 hingga Feb 2011.Skrg sume dah kembali seperti biasa..sume siap.!! so payment dah pun clear jadik ni la adiah utk kami berdua setelah dipostpone acap kali...memula date 3hb dah setup siap2..tup2x..ABP pulak kat Arena of Star GH..siot !!! tu la sebab di tukar date..akhirnya tertunai hajat kami..Bagi sy yg dah berkorge tumpang sronok sbb alang2 depa sume dpt bercuti jgak..FOc sapa nak tolak kan?....jommmmmmmmmmmmmm........

Ahad pagi jam 530 dah bangun nak siapkan brg2 sementara 3 bdak tu lena atas conforter lagik..biasa dah.. if x bini yg kene siapkan, xde makna..tu la tugas wajib BINI2x semesia..Bungbangbungbang jam 645am kuar dr rumah then stop kat tol Gambang ---> konvoi skali..drop kat R&R Gambang mentekedarah nasik lemak telo sblm naik kat atas. alhamdulillah perjlnan sume dlm suasana ok.Mood apatah lg..sronot !!

Jam 10am dh smpai di kaki Genting..otw ke Skyway Cable Car kete en awang wat hal..temperature high sbb baru lepas overhall..stop a minute nak kasik sejuk sblm terus ke skyway..sebab mmg dr bwh dah plan naik skyway smpai atas.kete park bwh..


sementara tunggu kete sejuk, lihat kepulan2 tuh? 
tunggu kami..

dlm 15minit benti, kitaorg pun sambung smula perjalanan..terus ke Awana Resort nak amik tiket dari Ms Sharmila di business admin..Tiket ni saya book dr office KL melalui mber sek Along..blh dapat rege staff..ikutkan sekepala Rm 62.00 sorang plus tjuhorang means 434 tp staff  rm45.00 sorang plus tjuhorang dapat la 315 only..tiket (Allpark) . xdan nak snap pict kat sini sbb nak naik skyway awal.depa sume just tgu dlm kete je..tiket skyway dibiayai oleh en awang lagi padahal duit poket 3rtus sorang siap masuk dlm poket sendirik dah..kihkihkih...dia blanje lagik.!

ni tuan blog
di kaki 5 awana resort

 ni member saya

Lepas dh amik tiket, terus ke skyway..teruja sbb xpenah lepas lagik naik bendaalah ni.la 1st time.lepas ni nak nek cable car lain pulak..
Langkawi...tunggu kami................
insyaallah amin...

ni dia Gondola a.k.a Skyway

saya di depan..hehheh..
tgah brator nak cop skyway
view dari tgah2 laluan..

ni korge saya.
"blackteam"

wajah2 keselokan exclude me

 
yaaa..aaaaa.....auuuuuwww..peace je keje budak nih !

  video
belatarblakangkan radio siaran cina
harap maap..frenkuasi Hot Fm xde line

 selepas turun dari skyway..mari begambau dulu sblm ke allpark
tu korge saya tu kwn saya tu korge penyelia saya

tgah dok jln nak ke taman tema..benti jap sbb area ni comey..
tp sbb tgan xpro snap terus jadik xcomey !!
gegar !

tgok tu muka..turun eskalator pun kecut si ryan tuh..
mmg la.
hoyehhh...
huhhh....dulu taim becinta depan ni lah sy menggatal ngan en aya..hehheheh...opsss..la ni dia gatal pulak ngan saya..kali ni saya bergambau kenangan empat branak di tempat yg sama..nasib si zarra xkene tingggal umh pengasuh ae tu memandangkan malas nak berenyah TAPI sebab tagline SORANG RASA SUME WAJIB RASA kuat dlm dirik saya..xde pilih2 bulu kecik ke besau ke sume g !!

 depan pintu masuk outdoor park
ehh terbalik pulak haku dokong si besau dia dukong si kecik..tu tetap plih bulu !

Bila dah masuk dalam giler sume nak merasa.dulu masa taim bercinta masuk ngan en aya xde la nak naik sume benda sebab dia ni darah gemuruh..sume xnak ! mencis hakuh !! la ni dah alang2 masuk..nak main jgak whateva pun..so 1st step:--->

dia take ober pulak budak kecik ni sbb mak nak bergambau.
pakai belt memolek. kang lajuuuuuuu bb turun ke bwh aku liku kpala tuh !

 taraaaa....
mak budak ngan anak dare sedang bergambau
 
 hamboihhhh....kemain lagik..ni bini mu tgah snap..
tu besprend saya yer...

umur bukan penghalang

tapi lepas dari men buai pusing yg nak xnak pusing tu keinginan nak nek the towering space shot terkubur...sume outdoor close sebab hujan turun....so terus ke indoor pulak..musnah harapan nak naik.baju dah siap pack segala tapi nak wat camne kan..hujan xleh nak tahan2 suh benti..redho la kami. ni antara permainan outdoor yg kami plan time keje yg xsempat kami naik.antaranye:-

ni la kami 1st nak nek
the towering space shot
siap atur molek dlm kpala. kwani tgah abg aya tepi awak tepi kwani en awang tepi skali..kan irah kan..? tapi...

ni pun tesenarai dlm kpala jgak. sapa nek benda ni air liur dlm mulut pun blh tesepek kat horang sblah sbb mulut dh ternganga jerit...air liur leh kering sndiri..sendirik mau ingat ar..
corkscrew
tapi...

 
ni pun sama pusing dia nanti..perggghhh..gugur habis bulu roma !!
nak naik bot kat MPK tepi esplanade pun xlepas, mau naik yg ni? lagik la hampeh !
pirates ship

ohhh !!! ni lagik la mau naik...bkn senang mau kasik lenjun dgn pecikan air sungai pastu duk tgah2 sume mata pandang kat kita yg jakun xpenah naik smbil jerit2..
Sungai Rejang Flume Ride
tapi... 



*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 sekadar tengok je lahhhh... tu ar kat opis dh hangan2 lebih..hambik kauuuu..putih mata nak naik sume..kihkihkihhhh...


Masuk dalam indoor penuh ngan manusia sbb outdoor close sume serbu kat dalam..dah naik pening kpala tapi sbb nak bgambau kenangan redoh jgak la..dapat la naik 2/3 mainan kat indoor sbb nak beratur... mak aiiii...3 lane baru sampai kat check point.! naik yg mane xramai n yg mudah2 sudah..like cam di bwh:-


Venice Gondola

Ni 1st mainan kitaorg naik sbb nak beratur xdan ketiak basah pun..jadi boleh la kan..sambil layan lagu sambil tgok dlm air duit merata cerok..konon nak dapat ong la apa la..sume tahyul !! aku kutip simpan dlm tabung lagi bagus..boleh beli water heater..hahahaha

saya ngan ryan dlm bot

ni laki saya tgah jd bb sitter.muka snyum tekedu

ni pakwe saya yg duk berdiri mau tgok duit dlm air.eksen sgt..ce kasik dia naik buai2 pusing tengokkkk...
melalakkkk kauuuuuuuuuu...!!!

 Wokeh lepas dah tawaf satu pusingan..jalan2 & menapak pulak ke bendaalah ni -->

Reindeer Cruiser

 si Zarra tgah duk atas palang besi dlm lane sementara tgu turn
tgok penutup air pun wat men sbb punya la ramai bratur..xkan plak nak selok kasik susu..aaiissshhh...hbis lemak tepu tekeluar kang..hambik ni suda..dlm kang bru minum puas2 hokeh anak.
saya di depan
si zarra xnmpak sbb selamat dh menggonggong.

dorang ni dibelakang.sendiri tgkap pict sendiri..
kihkihkihh

Reindeer Cruiser ni just pusing2 kat indoor atas jer..blh la tgok2 kedai apa yg ada..pandangan dari bwh sume gituh..ini utk si ryan je bagi biasakan dia dgn keadaan sekeliling sbb dia ni mmg penakut giler !! Lepas sume dah puas, time nak bergambau kat dalam 1st world pulak sebelum turun bwh.n beli la pape gift utk kenang-kenangan..xde pe pun yg nak beli cuma utk si ryan je...

 dulu g xde towering nih..tu yg duk begambau sakan.xdpt ke Paris ke sini pun jadik !

lawa gak kan if bergambau belatablkangkan patung nih..
skali bila suh snap..
senyum....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

jadik cenggini..
hampeh

 ni mintak tolong one girl yg tarik si ryan nak bergambau ngan dia sbb somell dia kata tp kan dia ni nak nangis..
harus la kan sbb tetiba kene pegang ngan bkan makpak dia.harus la tekezut..
tq kat awak lupa nak tuka no pon

Selesai sume, jom p carik laluan ke skyway pulak sbb org dh tunggu kat sana nak turun sama2..time ni sesat lagi..menapak mcm nak tececer lapan2 kaki kitaorg..bkn nye dekat nak pusing tp sebab nak ke lain pulak harus cepattttt....masa tu emas.


video
ni proses nak wat lilin..makpak yg xcited
anak xreti pape..tu yg tekezut bila tgan kene rendam air sejuk+air panas
dlm 1 jam tunggu nak siap skali...
hasil nye..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 taraaaaaaaa........
ni tangan si ryan...memula sploh hengget je hencik..
pang+pong+pang+pong+pang..hambik kauuuu patpluhengget skali wrna sume..tertipu tipah

 tapi xpelah sbb makpak kau pun dulu sama jgak..lpanplohengget lagik.time ni wat kat Times square nun..
2007 jgn memain..kaler dia pun kureng sikit..lilin pun dh gelembong2..tp masih sihat dlm lemari bilik blakang wat kenangan..


Lepas dah selamat turun sampai kete, isi minyak kat Genting Sempah then lajuuuuuuu jek secara tiba2 (kihkihkihkihhhh) menuju ke Keel pulak..1/2 jam dah sampai ke Sogo..uhhh lama benor xmijak kaki kat Sogo..dulu taim bermastautin pattahun kat sini, mall ni la je duk ulangalik setiap minggu..hehehhe..pulak taim g tgah lastday sales..apalagi...gores & menang la baju raya anak2+mak+bapak+anak buah..tapi tgah duk memilih terselit pulak menan dia..molek je terus park atas konter skali bila punch...nahhhhh..ketaq tgan ulur kad....sedap punya gores skali balik kontan cek bank hambikkkkkk.......lajuuuuu duit ngalir...


xlari dari bedoja,keyen sume tuh..beli pun benda tu jgak..

muka gumbira dpt menan dia.taim ni kat basement nak msuk kan brg n then terus ke umah mak sedara belah en aya di PJ..


Sampai di PJ rehat jap sementara tunggu korge mak2 sedara en aya bersiap nak konvoi blik sama.kebetulan mereka sume ada lagi.siap mandi kan bdak duahorang tu then kul 8mlm gerak...sapai kontan dlm kul 11mlm..alhamdulillah sume selamat..


video
ni lah fungsi menan tadik.4 in 1..giler betul la otak sapa yg create bendaalah ni.
ingatkan si anak yg lebih skali si bapak yg terover.


TAMAT...










Thursday, April 07, 2011

selok nak daki eberest..kui..kui...

Nak daki puncak 1ae je naik pagi turun petang tapi sebab tu je saya grab ni se..easy + praktical utk saya kemana2 bila sy dlm keadaan mcm nih (supewumen + supemen) melayan anak2 dan somi dlm suasana yg sgt pack nanti bila diatas...humban sume dlm beg ini dan gendong sampai jadik penyu...tp bukan saya yg gendong en aya yang gendong..dialah 'penyu' kesayangan saya...

alikhsan tempat hulurkan sedekah..sratuslimablashengget less sratustigahenggetlimaplohsen.mata duwetan..amin..



trimakasih alikhsan..jumpa lg..



Tuesday, April 05, 2011

time kasih utk awk dari kami bertiga

Alhamdulillah...rezeki yang ada langsaikan segala hutang dan beresi apa yang belum tertunai..bila dah kempis duk nganga mulut carik rezeki lain..hahahhahahha...mcm2 cerita yang timbul sejak kebelakangan ni..alahai apa yg saya idamkan ...nak kan...emm kenkadang x sume saya dapat..harus usaha lebih keras baru la capai apa yg saya impikan..cite apa yg saya idamkan?? uhhhhhh mmg byk especially bab2 keperluan umah nak2 bila masuk umh baru...mau kelahi jgak la bila itu ini kita inginkan tetiba kene potong...emmm mmg hangin !!

tapi xpe la saya tetap redha dengan apa yg saya ada..xpe2 tunggu duit bonus insyaallah saya buat sikit2..xmoh kelahi2 masam muka sume tapi if saya ada sakiti hati kamu (?) maafi saya yer...saya bukan nya nak mintak pape pun cuma ni je yg saya mintak..untuk keselesaan saya berada dikawasan yg mmg perlu sentiasa saya berdiri xkira siang malam utk siapa? awak & anak2 saya juga..


 ini impian saya utk dapur umah TAPI saya xmampu...sekadar hangan2 boleh la saya..redha ngan apa yg saya mampu jer...


yang ini? yesss.....menepati citarasa saya..insyaalllah akan diusulkan kepada en aya selaku banker..dapat x dapat tgok edisi akan datang...

Lepas pada taufan tsunami melanda...saya terus tinggalkan benda2 ni sume..malas nak pikir..lantak la apa yang ada..bukan duit saya nak sesuka hati..duit dia..nak buat..buat..xnak buat duk masaklah atas rak kayu buatan sendiri..kihkihkihhhh....wahhh...bagi memujuk hati saya nan lara ni dia mengajak la kami ronda2 mall..motifnya hanya nak baiki jam tangan yg rosak tp bila tgok jalan sebatu jauh ngan mulut moncong sedepa ehhhh....Wah Chan sebelah jer kedai jam..melirik ke dlm lemari kaca dia berkata..." jom pilih gelang baby"....hahhahaha...dlm duk sakit hati keras kepala ngan insiden yg mengecikkan hati makkk ni redha sekali lagi bila dgn baik hati dia nak banje si anak emas.xdapat ke mak, anak pun jadi...pilih punya pilih sekali ni untuk anak pompuan dia Zarra..bik kau si bapak memujuk si mak dengan hadiahkan kau emas..mak masih suam2 kuku mengobat emosi sendirik..



dah abis membeli..memilih...ke lokasi mengisi perut pulak..dia lagik banjer sebab saya dlm purse ada duaploh hengget je.. pokai habis....tempat yang senang nak carik adalah di sini...---->>







tengan makan ni hati dah sikit2 ok..susu2 kuku pun dah nak sejuk cam ais..hehhehe...bukan sennag nak tgok duit dia melayang kan so ni lah timing yg betul..lepas ni nak kemana lagi? hamboihhhhhh !!!! g ec mall la pulak...mau carik rete mak pulak...mau tnya lagik ! ishhhh....

Lepas makan sedar2 sedar dah kul 730mlm..ABP xlama dh nak mula so ikut je lah mane yg dan...kona ke alikhsan..carik brg2 si bapak n si anak..si ibu masih samar2 samaada nak ke x nak..tp hakikkat mmg nak tapi kan tgah mood merajuk haruslah tutupkan mata hati....hang ngajuk hang melepas...argghhh..lantak asalkan merajuk tu penting ! hamboihhhh memilih betul depa2 ni..

si anak jantan dia xlari dh kaki bola..

ni utk si bapak..bola xabis2

untuk si mak pulak...emmmm dapat hanginnnnn...xpe2...tgok diari seterusnya pulak..

BERSAMBUNG...