syurga ku

syurga ku

Saturday, February 18, 2012

1st competition...at ktn parade

ni 1st outdoor xtvt tadika Ryan sejak dari skolah bukak aetu..Anjuran oleh sapa pun ntah..dorang punya xtvt ni utk budak2 tadika dr 4years - 10years...bertempat di Kuantan Parade pada 18 Feb 2012 jam 11pagi - 5ptg..mewarna & karaoke..Nak masuk contest ni kene bayar fee rm5 je.

Balik je amik dr skolah, terus ryan tunjuk slip contest kat aku..nak masuk dia ckp.aku pun xckp apa terus oraite.then bayar fee tu..alatan mewarna xde disediakan oleh pihak skolah so parents lah yg kene alert sendiri..

Jam 1050pagi aku sampai di KP..masuk je terus aku nmpak gedabak besar sign contest ni..


Teacher ryan dah call aku sbb budak2 4years sume dh berkumpul sitdown sblm acara bermula..aku dgn bingit nye suasana nak carik parents akas ilmu lagi mmg x alert dh hp sume ni..last2 aku jumpa jgak teacher dorang nun dpn stage..dorang sume ni dh siap2 ditempatkan di kategori masing2..4 years kategori A, 5 years kategori B dan bla..bla..bla...smpai la bdak umur 10 years.

aku kan dtg dh la lmbat dr org..brape minit nak mula baru thegeh2..tempat aku ditengah2 tu....tgok...ibu keladi duk situ...giler malu !


masa ni nasib kakak sblh tu pun join skali ngan aku..kira ok la..ryan time ni takut xmoh kaler dah..dia ni kecut bila tgok org ramai..geram dah hakuh time ni tp nasib la duk tgah2..kalo dh duk tepi birai tu mmg aku cepuk dah kau..
mintak teacher dorang kertas lukisan siap2 sambil dgr taklimat dr urusetia dulu..en aya duk pegang si zarra yg dh lele nak msuk join aku kat tgah2 tuh..


last2 ko msuk jgak kan..duk la menyempit kat depan tuh..time ni blum setat pun lagi..sat nak begambau bsama anak2 dulu..si zarra time ni dia paling gedikk..aku time ni dh pndang kamera tp tiba2 cam teperasan ada mata nengok mcm aku mak yg over plak..terus aku pndang pat len..hahhahha..giler duk tgah2 kan..harus org tgok.


 
 
ok dah setat kaler..masa ni siap2 kasik amanat kat anak supaya ikut apa kata bapak kau smlm kat umh ...jgn kaler kuar dr pen itam !! wahhh...mcm terra anak hang. ni aku sebok duk tag places fb sat..si zarra cam bese pun sama nak nyebok..


ni parents yg kategori B keatas...mmg ramai..sbb kategori ni blaka2 dh pndai..cina pun ada jgak di invite sama..ngan kaler buncho..kaler lilin..kaler minyak habis dorang bwk sama..tuala kecik nak kasik effect kat kartun dorang pun dorang bwk !
aku? emm...kaler pun pinjam ngan adik aku..kaler ryan? emmmm dh tgal 5btg dr 24 btg !!




Masa yg dorang kasik dr jam 1115 hingga 1215. ni dh mula dh kaler pooh..kategori 4 years dpt katon pooh..len2 kategori len2 katon dorang bg.


pastu msuk stage ke 2 kaler kaki tgan kepala pulak..time ni kesian aku tgok duk ngangkang...jap kang baring..jap kang tonggeng...mmg dh rasa cam nak bwk meja kecik tp lupa nak ltak dlm kete..gulut sgt.



Bila dh siap kaler pooh tuh, tetiba dpt announcement suh kaler smpai jgn ada tgal ruang putih..means kat luar tu pun WAJIB ! bodoss betull.. ko bayangkan nak kaler pooh dh smpai lenguh2 tgan bdak2..kene bdak yg cepat xpe..kene bdak cam anak aku yg kaler seminit pndang org len..kaler seminit tgok belah kiri pulak..
time ni nak kasik dia smngat hbis blaka umpan aku kasik...camni ayat umpan aku..hahhaha
" kaler cepat2 dik..kang kita mndi kolam..kang kita tido otel cam aetu..kang ibu beli lori sampah...kang bla..bla..bla..."


budak jap je semngat bila kita umpan tp kang emmm.....haremmmmmm....tu pun aku suh jgak pulun..lantak la nak nyompeng ke x asalkan penuh sudah..kesian pun ada sbb mmg giler lenguh.if kau provided ketas saiz a4 than lagik kan sesuai ngan tahap msing2 tp ni...mmg betul2 lketas ukisan !



 Hadap la jgak dorang.ada yg nangis pun lantak la..sbb dh xnak kaler dah..parents yg sanggup tgu cam aku alih2 sorang je kat tgah2 tunggu ryan siap..1215 tepat baru aku stop !


 Hasil katon mmg ok tp bila tgok hasil yg kat luar katon..hehhehhehhehehhe...dah...anta then tgu result kul 1ptg.


sambil dia ni duk ngangkang tgah2 menari ikut bdak atas stage..time ni free nak g mane2 asalkan kul 1 kang ada dh tepacak dpn ni nak tgu sapa menang..aku plak g isi perut kat kfc jap..beli pun ringan2 je sbb lpas ni nak g kenduri pulak kan..buat alas perut dorang je..

Habis mkn kat kul 1 kitaorg gerak smula kat tmpat td..nasib ryan kali ni xde rezeki nak menang..saguhati pun xde..tp bdak2 tadika ryan ada jgak la yg menang tp kitaorg xde nak tgu smpai hbis..xde nama ryan hbis kategori A kitaorg balik je...

Tp xpe la menang xmenang at least ryan dpt pengalaman..time ni dua2 dh penat..

Friday, February 03, 2012

punyalah payah..

Huhhhh...payah kebeno nak usulkan cadangan kat bos.
Nak ckp pun takut.
Dari bln 1 lagik dh konon nak bg cadangan kitaorg
nak wat sistem rotate keje ae sabtu..punnnnnnnnnn payah !
Takut giler aku..last dh hbis bln 1 nak msuk bln 2 pun takut lagik.


Dan finalization........

Jumaat 3 Feb 2012 termaktublah segalanya.....
Dlm takut aku pun tekeluarlah usulnye....
" Puan, kitaorg nak bg cadangan apakata setiap Sabtu kitaorg nak wat rotate sorang keje sorang x....

Simple je ayat tp takut punya pasal...sebulan aku peram..



Dan jwpannya..........


















































"Ok ikut awk la...asalkan ada org kat opis sbb budak2 nak amik barang kerja..."
Perrrrrhhhhhhhhhhh.......sujud syukur aku jap tadik..lantak la mmg aku selok sgt sbb minggu ni setiap Ahad dah mula routine aku sebagai seorang PELAJAR...

Masa aku kat umh nak basuh kain, kemas umh spend time ngan kepam2 aku 3horang tu dh jadik limit sgt bila aku masuk belajar..so...

aku usulkan cadangan..alhamdulillah bos terima...


Thursday, February 02, 2012

mmg xbajet pun..siyes !!

Pantang purse kembung, mmg aku xsuka lekat kat umh..ada je nak merayap..xcukup korum, bertiga pun aku jadik..

 ni aku balik umh dulu then salin baju si ryan sbb nmpak cam nak duk lepak2 tepi longkang je kan..si zarra tu ok dh..si abg mmg aku xbudget nak bwk baju jln pun..

Dah memulanya drop En Aya  di terminal sbb aetuh dia keje shift ptg - mlm..So dh drop, kitaorg pun merayap nak beli pampers,susu, puting botol MAM, sabun mandi budak kat Manjaku Home sebelah ECM je..Maklumlah bulan baru benda ni sume nak kene anta kat umh pengasuh jugak..dingdongdingdong 131.95 cukup..

Then, sumbat dlm boot, ecm kan sekangkang kera..apa lagik kami...carik park trus ke dalam..time ni masih awl dlm kul 820mlm..Belegar di ruang Parkson....ke deparment bag2 kejap smbil tolak stroller..

Mmg dah aim lama dah tp hajat je xlepas..tp mlm tu terlepas pulak hajat..dr aku postpone manjang...aku punnn..........

 masuk ke tempat yg aku aim dr dulu..kat sini belaka2 cantik..ada yg aku telan air liur je nengok..taste sini kebelakaan nye utk mak2 je sbb patern dia ala2 kewanitaan sikit..pada aku la..if rasa nak yg cam stylo sikit, beside ruang ni - Department GUESS..

Aim punya aim kat dlm cermin kaca ni aku dh nmpak sume nye lawo..ms ni less pun 20 & 40% je tu pun certain beg jgak.Aku ckp akak nak carik beg below 300 je..

Dia pun kuar se se..tapi taste aku xnak yg kementut..nak yg panjang...tetiba jer....nak yg mcm ni harga mak aii....xblh jadik..larik budget..

 patern / design camni mmg aku nak beli..nak sama kan ngan mak dia.

tp purse yg ats ni nmpak je cam 'sekepeng'  tp less dia xbyk mane sgt..still less pun rege xlarik byk..last2 aku xbeli pun sbb yg besar gedaka sikit dr yg ni mahal sgt..giler.

 tu mak dia yg aku ckp tu..tu peninggalan arwah mami aku.aku tolong dia beli kat OU time aku belajar dulu..dia suh aku carik Bonia tp patern xkisah.dia tau patern yg aku minat kadang ke ala2 makcik2..tp wrna peberet mmg xlarik. COKLAT !

Tu aku amik buat kenangan dan skrg pun aku pakai tgok keadaan..ni je satu kenangan kat arwah mami.
aku call en aya mintak pandangan..dia ckp ok minat beli je...so aku pun bekenan..

 adik manis pun tulis receipt.purse .ni dh discount dah..harga dia mampu bila dh less.tu yg aku beli.hahahahhaha..

 masih menunggu walaupun anak2 dh mane men nyorok2 ntah..nasib xcrowded time ni blh lagik nak lepas dorang men sendirik..

Mau tgok?? mau? ala so simple je..xde pun katun2..bunga2..riben2..









































































ni jer..bkn nye lawo mane pun..tp aku suka kualiti,brand dia.. lagipun..

compartment dia byk..blh isi mcm2 kad.space dia besar.mmg puas hati..tu nmpak cam ada telinga kat atas tuh? Ha tu dia dtg sekali dgn tali panjang n pendek.kira blh buat sling beg jgak la.

 ni kat blakang pun ada space duit siling walaupun kat dlm pun dh ada..sengaja je sbb senang aku nak sumbat duit tabung budak2.

 lepas dh membayau..merayap lagi sampai ke FOS ujung tepi B/O..beli ni je sbb beli se rm7.beli 2 rm 11...padahal beza xbyk mane tp aku ni mmg pantang...
menambah koleksi belt kat umh..

org kabo pompuan ni kuasa membeli mmg no 1.. aku setuju !! tp kene berpada2..terapi minda jgak bila tgok smbil jenjalan nih...
yg penting puas hati dgn duit kerja setiap hari.