syurga ku

syurga ku

Thursday, February 02, 2012

mmg xbajet pun..siyes !!

Pantang purse kembung, mmg aku xsuka lekat kat umh..ada je nak merayap..xcukup korum, bertiga pun aku jadik..

 ni aku balik umh dulu then salin baju si ryan sbb nmpak cam nak duk lepak2 tepi longkang je kan..si zarra tu ok dh..si abg mmg aku xbudget nak bwk baju jln pun..

Dah memulanya drop En Aya  di terminal sbb aetuh dia keje shift ptg - mlm..So dh drop, kitaorg pun merayap nak beli pampers,susu, puting botol MAM, sabun mandi budak kat Manjaku Home sebelah ECM je..Maklumlah bulan baru benda ni sume nak kene anta kat umh pengasuh jugak..dingdongdingdong 131.95 cukup..

Then, sumbat dlm boot, ecm kan sekangkang kera..apa lagik kami...carik park trus ke dalam..time ni masih awl dlm kul 820mlm..Belegar di ruang Parkson....ke deparment bag2 kejap smbil tolak stroller..

Mmg dah aim lama dah tp hajat je xlepas..tp mlm tu terlepas pulak hajat..dr aku postpone manjang...aku punnn..........

 masuk ke tempat yg aku aim dr dulu..kat sini belaka2 cantik..ada yg aku telan air liur je nengok..taste sini kebelakaan nye utk mak2 je sbb patern dia ala2 kewanitaan sikit..pada aku la..if rasa nak yg cam stylo sikit, beside ruang ni - Department GUESS..

Aim punya aim kat dlm cermin kaca ni aku dh nmpak sume nye lawo..ms ni less pun 20 & 40% je tu pun certain beg jgak.Aku ckp akak nak carik beg below 300 je..

Dia pun kuar se se..tapi taste aku xnak yg kementut..nak yg panjang...tetiba jer....nak yg mcm ni harga mak aii....xblh jadik..larik budget..

 patern / design camni mmg aku nak beli..nak sama kan ngan mak dia.

tp purse yg ats ni nmpak je cam 'sekepeng'  tp less dia xbyk mane sgt..still less pun rege xlarik byk..last2 aku xbeli pun sbb yg besar gedaka sikit dr yg ni mahal sgt..giler.

 tu mak dia yg aku ckp tu..tu peninggalan arwah mami aku.aku tolong dia beli kat OU time aku belajar dulu..dia suh aku carik Bonia tp patern xkisah.dia tau patern yg aku minat kadang ke ala2 makcik2..tp wrna peberet mmg xlarik. COKLAT !

Tu aku amik buat kenangan dan skrg pun aku pakai tgok keadaan..ni je satu kenangan kat arwah mami.
aku call en aya mintak pandangan..dia ckp ok minat beli je...so aku pun bekenan..

 adik manis pun tulis receipt.purse .ni dh discount dah..harga dia mampu bila dh less.tu yg aku beli.hahahahhaha..

 masih menunggu walaupun anak2 dh mane men nyorok2 ntah..nasib xcrowded time ni blh lagik nak lepas dorang men sendirik..

Mau tgok?? mau? ala so simple je..xde pun katun2..bunga2..riben2..









































































ni jer..bkn nye lawo mane pun..tp aku suka kualiti,brand dia.. lagipun..

compartment dia byk..blh isi mcm2 kad.space dia besar.mmg puas hati..tu nmpak cam ada telinga kat atas tuh? Ha tu dia dtg sekali dgn tali panjang n pendek.kira blh buat sling beg jgak la.

 ni kat blakang pun ada space duit siling walaupun kat dlm pun dh ada..sengaja je sbb senang aku nak sumbat duit tabung budak2.

 lepas dh membayau..merayap lagi sampai ke FOS ujung tepi B/O..beli ni je sbb beli se rm7.beli 2 rm 11...padahal beza xbyk mane tp aku ni mmg pantang...
menambah koleksi belt kat umh..

org kabo pompuan ni kuasa membeli mmg no 1.. aku setuju !! tp kene berpada2..terapi minda jgak bila tgok smbil jenjalan nih...
yg penting puas hati dgn duit kerja setiap hari.

No comments:

Post a Comment