syurga ku

syurga ku

Wednesday, September 18, 2013

happy besday Zarra Iman 3tahun



 
AMY NURZARRA IMAN

Alhamdulillah....kejak je dah 3tahun anak pompuan aku sorang ni..tapi kementot..gemuk...peha beso..daging lebih...tp cute !! ni anak kesayangan en aya ngan atuk amit..giler manja !!

bapak dia duk dlm toilet pun, snggup dia duk dpn pintu dgr sore bapak..ntah apa depa borak aku xtau..ni la org ckp anak pompuan rapat ngan ayah, anak laki rapat ngan mak..mmg betul sbb kejadian tu kami rasa sgt2 !! lillah xtipu..

sbgai cth bapak duk sblah driver, dia pun sama..janji melekat !! apa aku heran kan..

  ni cth lagik..molek en aya nak urut badan, ehh kau bila naik ntah..xpe janji melekat !!


ni lagik haku meroyan kenkadang sengaja je laki aku tgah peluk2 zarra nak tido, dia pnggil aku.."ibu...ibu...dengki x? dengki x?...
 aku? wat dono xpndang xnyahut....protes dlm diam !!!

ni bukti yg mmg aku dh xleh duk bkepit dh ngan dia mlm2 mcm dulu..posisi aku dh diambil baikkkkkk oleh si debab ini !!!!

nak tgok??
*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

 1 selimut kau !!! jeles makton

 sapa xgeram tgok je la isi...PADAT !!!
 ce suh loncat sekali...mak aiii vontot bergegar....huhhhhhhh


semalam kitaorg celebrate besday budak ni lpas habis keje.nasib masing2 hbis kul 5ptg keje, so mlm blh dinner 1family..

ok cam bese sms en aya aturkan kita carik kek pastu terus mkn mlm..cadangan approved !!
Habis keje kitaorg lepak jak umh mama wan..borak2 pasal kebun pastu kul 640ptg kitaorg gerak balik..kedai kek aku xtau kat mane yg prefer org melayu punya..dlm kepala otak SR je kami tale..drop kat RS im tp xde yg bkenan.ms tu dh maghrib. alang2 mlas nak blik umah. kang nak kua semula bcinta..so solat kat masjid je. masuk bndr carik kedai intan oven pun dh tutup.kedai kek sg wang ada tp cina..kesudahan nya SR Sri Dagangan jadik pilihan jgk.kali ni nekad hentam je apa pun xdekek cirik2 budak2 pun xpe sbb tangkap muat.

jgn pelik..motif beli 2? tuhhh kang bergaduh nak sesorang..nasib xbeli 3..byqa xreti pape kan..tu pun sekerat spoloh hengget..ntah apa aku beli se slice mahal nak mam***...
sugar doll tu aku sengaja nak kasik effect kek budak2..tu stand happy besday pun aku mintak sbb sengaja nak meriah kan padahal kek cinonet..kihkihkihhhh


kebetulan mlm tadi ada game Phg vs NS.. naik semput tekejo2..yg jantan selok nak blik ngadap tv..xsabo2..diam lebih baik..terik muka sikit, ko tau la peel wanita ni kan..

cadang nak pekena ikan bakar kat peramu tp jauh sgt so Sara Thai Kitchen tu layan..aeni ibu kau belanja..ingat ibu kauu !

nasib byqa tido.taruk diam2 dlm car seat letak atas meja.kebetulan time tu xramai sbb kul 740mlm baru..elephant army bersepah kat tepi stadium lagik..ehh tetiba.

 nasi putih 2
rm2.60

 kami request ikan siakap yg kecik..sekali dtg panjang dr pinggan
konpom cekik darah rege ikan
Ikan siakap masak 3 rasa
rm41.40

 Sotong goreng tepung
rm10.00
(yg sederhana)
sotong celup tepung kat sini pd aku xberapa kick, tepung je mak ai gemok semacam, xgaring sgt.
kat Ana best.blh masuk

 telur dadar
rm1.50
ni telur tertumpah mintak 1botol.
lencun

 kangkung goreng belacan
rm5.00
superb!!

 tomyam campur..
ehh tetiba xde rege plak dlm resit ni..xkira agaknya..
caner?
siyes baru belek ni..

 aku xtipu
xdekan..?

Air kelapa laut en aya
rm3.00
Air Tembikai aku
rm3.00

xmkn pun lagik..cuma sedut2 air je kasik ilang dahaga..bergambau dulu pape hal..

dia selokk ke benda ni je sbb comey..
manis aku rasa sbb pure sugar
rm2.00

disebabkan letak 1slice nmpak mcm klaka,
apa kata kita cantumkan lain2 perasa bia nmpak besar sikit.
yang kecik sikit tu Turkish Indul rm10(ryan)
yang besar sikit tu Choc Fudge rm7.50 (zarra)

muka gembira nak cekau sugar doll tp kene bulat mata ngan aku
kauu !!

eiiiii malas nak taip

 
tutup mata

 hah yang ni mmg suka potong kek..xkisah la kek apa, sapa punya..mmg dia suka

mcm tu la kami celebrate smlm..simple tp penuh makna..peluk2 cium2 kat zarra atas katil bila nak tido..bg semangat kata2 sikit terus buat muka nak tampa je rasa..
biang..

hadiah zarra kitaorg dah include skali trip ke Indonesia aetu..tahun lpas adiah kau ke Singapore jgak kan? ehh ye ar..best kan ko zarra..trip ajer..

 "HAPPY BIRHTDAY TO MY LOVELY DAUGHTER BIZARRA.....be a good girl !!! "

amin....














Tuesday, September 17, 2013

preparation 1


aku mulakan b4 kami berangkat ke Indonesia..

Seingat aku, bln 15hb 9 2012 kami dh melawat kota singapore 4 beranak. Masa tu aku tgah sarat 7bulan ngandung anak ke 3..masuk singapore pun salah 1 sbb " nak celebrate besday byzarra"...Tahun ni mkn angin bulan yg sama sbb nak celebrate besday bizarra jgak alang2..mak aiiiiii ko zarra...tiptop !!!! anak bapak sgt la.

kami book tiket hujung thun lpas. kebetulan AA tgah wat promosi free seat ke hape ntah..aku budget mmg nak bwk bdak2 nek flight bagi dorang rasa suasana tu camne..tgah2 deal kebetulan menjadik.Alhamdulillah. ni planning aku ngan SIL aku kat melaka..mula kami plan 2 family tp xalih2 merebak sampai 14org !!! dasat..aku nak bwk family aku je 4branak tp ntah mcmane en aya nak jgak ajak mak dia a.k.a MIL aku sekali..sbb pd aku bb dlm perut mmg aku xbwk.tgal ngan pengasuh sbb kecik lagi..lagi pun pyh nak dukung2 bdak2 ni.pham2 la suasana kat sana.. ok dh save sorang.

kami book tiket kat dia tanpa dia tau..lpas dh byr baru kitaorg gtau mak molek2.nak xnak dia terpaksa jgak ikut kami..kami belanja cuma mak bwk duit poket je utk belanja brg2..alhamdulillah pelawaan kami mak terima dgn senyuman gituh ..

setahun lagi kan apa nak risau.menabung la.

Raya thun ni kami ala qadar je.sbb raya jatuh bln 8, kami berangkat pun dh awl bln 9 2013..byk nak spend ke sana..tiket flight dh byr ms 1st booking.cuma tinggal duit tax, hotel, transport dll je.
 nak dijadik kan hal, anak aku si byqa dh mula membesar..mlm mmg mcm magnet Bf..siang je reti base duk minum botol..xleh jadik pengasuh aku takut mlm dia nangis carik..bdak dh besar ni pndai.lagipun kami g jauh bkn nye dekat blh ulang alik..

So decide, bwk jgak la bdak kecik tu.last minute wat pasport..kadang tu aku pikir Allah sengaja nak uji..aku 1 korge mane pernah berenggang jauh2 hatta nak bermlm tanpa anak2 ngan makpak..tido umh atuk pun nak kene ada kami..

bila nak wat pasport nak kene tgkap gmbar dulu..yedak? bdak kecik baby2 ni guana nak letak? aku mula imagine sorang2..mesti dia baringkan tgkap dr atas ni....xpun suh mak riba..emmm...

kedai aku tale tu kat sblh kfc jln besar.4keping siap terus rm12. 2keping imigresen amik.2 keping lagik adik aku aya simpan dlm purse, se lg dlm frame atuk amit dia simpan atas rak tv..aku? xde simpanan pun.dh la negative xde.

ms tgkap tu dia ckp kita letak atas kusi cina bodoh tu jer..akak duduk kan dia pegang badan dia.akak duk tepi..ohhhh camni ek...aku kan suka tercengang2..nasib la mood dia lpas bgun tido molek.

 ni masa dh smpai kat utc kuantan..lengang..caj rm80 je utk kanak2..siap xsmpai 1jam sbb xde org.

taraa.....selamat menjejaki ke perut kapatebang....kecik2 dah kau merasa kan..rezeki2.
baru nak feel soping tanpa mengelek anak.huhhhh...kelek jugakk

ok siap half part..tiket flight infant aku xbuat lagik..kendian aku cite bab tiket.

masuk bab pasport maktua aku dia sendiri uruskan..cuma aku ingatkan jgn buat lewat sgt.ada masa free g je.maktua aku caj 1rtus sbb blum dikategorikan sbgai warga emas..if warga emas dpt la rm80.

 

tetiba angin bertiup dia ckp nak bwk pulak cucu dia.bapak dia pun suh tolong bwk kan...alahai....nak kene deal smula ngan agent bagai..if kanak2 pun kene bg tau sbb nak set transport..hotel..tp dia nak bwk jgak..aku xkisah mybe dia nak peneman ke kan tp urusan byr tiket flight mintak ngan bapak dia..caj dia normal rate la rm370 xtermasuk luggage.nasib badan sbb wat last minute..

 
aku xkisah pun dia ni nak ikut..suka jgak la..tp bila pompuan tu mcm meroyan aku ckp leklok, terus emmm lantak kau la...bkn kami yg terhegeh2 nak bwk kan..aku utamakan family aku ngan maktua aku je..tu hak atuk dia yg nak bwk..tu pun nasib haku ni ada hati nak minta izin bwk takut jadik pape la sbb dh bwh tanggungjawab kami ..kalo x, xingin aku nak mikir..

tp aku cool xcepat melatah..aya ckp xpyh pikir.senak kepala..hahahhahha...

ok bila sume dh complete senang aku nak booking seat..nak duk dekat2 la sgt..

be continue...