syurga ku

syurga ku

Wednesday, March 31, 2010

"bok cni ibu tlg promotekan..."






Banner ni didtgkan khas dr Serting NS & di create oleh 
Abg Art & Kak Intan from IMMA COPPER....... 
Ni dibuat bg membolehkan kambing2 milik Agro Base Trading 
dipasarkan serata tempat...
So, pada sesiapa yg inginkan perkhidmatan diatas, 
silalah berhubung terus nama2 tuan empunya company seperti yg tertera..


DITANGGUNG HALAL & SUCI


Tuesday, March 30, 2010

cencaluk, belacan,asam ketuk n ketuk-ketuk ketampi.....wakkakakkaka....gile pnya titlle

Planning nak g Melaka mgu lepas nak la merasa nek kete baru tp hampeh betul kete xbole kuar lg sbb msalah boucer....fed-up betul...Last2 contact ngan along dingdongdingdong...akhirnya sy menuju ke Terminal Makmur Ktn bsama En aya n Ryan tgahari Khamis waktu lunch hour utk beli tiket Kuantan-Melaka 5 org..Tiket yang ada cuma Khamis 6ptg & 1am (Jumaat shj)..

Aduhhhhh...caner ni n lepas dh discuss ngan En Aya & tnya adik n aby mereka sume setuju naik bus jam 6ptg, so sy kene mintak izin majikan utk pulang lebih awl memandangkan beg belum siap pape sbb ots wat kptusan...So, jam 450ptg sy dh pulang n siap2 apa yg patut...

Uhhh...cpa yg teruja nak naik bus??????????? cuba anda teka.....



Ryannnn.....................







Bus belum pun jalan dh mula kedepan ke bkang jakun x jakun padahal sblum ni bkn xpenah rasa nek bus rombongan family day ke Kelantan dulu...emmmmmm kecik lg patutla.Selok semacam..hahahahahhaha...



Perjalanan malam yg xbegitu memenatkan..Bus drop di Muadzam-Segamat-Melaka..Lebih kurang jam 1030mlm sy smpai di tol Ayer Keroh Melaka & yg menunggu sure la along..Lgpun dekat ngan Kuarters Kastam so kami drop di tol Ayer Keroh...Sampai di rumah along terus makan mlm & hidangan sgt menyelerakan memandang masing2 kebuluran..



Motif utama gi Melaka sbb ada kenduri kawin anak sedara belah abah. Lagipun jarang berjumpa sekali sekala ada peluang kami xlepaskan.Selain tu nak berjalan jer lebih......

Mama n abah tiba di Melaka ae Jumaat petang lepas solat Jumaat..Ae tuh along masak special ASAM PEDAS MELAKA...Perhhhhhgggg memang best bila mkn ramai2 tp xleh lawan masakan ASAM PEDAS MELAKA  yg pior dibuat oleh Makcik Rosnah iaitu adik abah...Memang terangkat hbis...Bestttttttttt......Lepas gian nak mkan asam pedas makcik rosnah...Alhamdulillah

Kenduri kawin ae Jumaat lepas solat Asar (akad nikah) & majlis keesokan nye plak ae Sabtu...

Selamat Pengantin Baru Untuk Kedua Mempelai....

Jumaat lepas kenduri kami decide nak g jln2. X syok bila ke Melaka x g jln2 @ soping-sopingan...AEON Jaya Jusco terbesar di Asia Tenggara mmg sentiasa dlm otak..tu yg tempat yg nak g sgt. Dulu nak g dh tp masih dlm renovation tp kali ni dh siap, apa lg kita serbu.........





 Sabtu lepas mkn kenduri pulak sy sume decide ke Dataran pahlawan Melaka nak cari ole2 bwk pulang..Semestinya asam ketuk tidak dilupa...ngidam weh....(kan sy dh ckp ngidam benda yg ngada2...) Lepas dh mbeli bagai, sy sume naik Menara Taming Sari..Saya, En aya,Ryan, Aya,Adik, Abby n Abah yg naik n cuma kzue, along,nia n mama je x.mama gayat n kzue dh smpai due so kene berehat aje...Cpa yg byr???? Sebut betul2...ME !! Sekali lg saya begitu pemurah. wakakkaakakkakaaaa....











Dan lepas dh naik sume alah tu, ehhhh boleh plak Ryan melencong ke tmpat kete control nak nek kete..waduhh......Layan kan ajer....Meronggeng la ko sepupu2....sy kat tepi cuma jd pemerhati.









Jam dh dekat maghrib, lepas ni nak ke Mahkota Parade n msuk soping complex di Dataran Pahlawan plak...So solat dulu di Mahkota Parade..Motif nye kecik je nak g c2, cuma mau carik sepek mata Ryan jek..mmg mengada2...sy yg mengada bkn anak sy..dia xpndai meminta2 lg okey...ibu nye overdose dr anak...Dah jupe di Cartoon Of World...itupun kzue yg suggest tmpat tu...tq2.



Tuptup....makde call along ckp otw nak g umah jgak 1 family....hurayyy....rindu kat makde sume..lama xjupe.... Bole nek kete estima lg..

Menuju pulak ke Kompleks Dataran Pahlawan sbb abby nak carik brg la konon2 padahal yg perabih duit muka ni jgak...Mmg kuat betoi soping...parok giler dh....Apa yg sy dpt?????????Cuba anda teka sekali lg....


jeng....jeng...jeng.....jeng.....
?

?

?

?
?
?

?
?



tarata.........selipar yg xpenah sy impikan akhirnya tersarung jgak kat kaki sy nanti....sungguh terharu dgn keikhlasan En aya....Mmg best gile bila pakai.confortable sgt...pijak pun mcm pijak bantal span....Sayanggggggggg Dia sgt2.........malu nak showroom kat umh along tkut jd isu..hehhehehe...jd sorokkan dlm bonet kete diam2...


Arggghhhhh...mmg best la sgt2 dpt jln2... ae last dan lg ke Mydin tempat peberet mama alih2 Mydin Mydin Mydin.....aku kawin ngan tokey Mydin kang bau tau....Ikutkan ajer.....N masing2 sementara nak tgu bini2 bersoping dlm Mydin, mereka2 ni menghabiskan duit di capcom men game....apakejadah la dh tua2 tp beselah skali skala mau lepas kan gian yg terpedam....hehehhehehhe...



Ptg jam 330 bertolak pulang ke Kuantan berkonvoi 3 biji kete.Sampi di Gambang singgah solat maghrib n pekena mee kari special....best...

Samapi umh jam 930 malam n terus wat apa yg patut......


TAMAT ENTRI WAT KALI INI....SEKIAN














Monday, March 29, 2010

pengalaman kedua



Alhamdulillah akhirnya ae ni sy dpt jgk g klinik buat buku baru utk 2nd bb walaupun dh agak lewat...Sure pasti kene marah ngan nurse tp saya ada alasan sendiri iaitu MASA yg membataskan sume..Xpela saya xkisah sbb sy ada jgak wat check-up kat klinik swasta..

Tapi pregnant kali pertama, en aya xpenah miss sekali pun bila saya ada date ngan klinik.pasti dia ikut sama tp kali ni utk pertama kali nak wat buku ke-2, en aya xdpt dtg sama memandangkan clash ngan operasi tangkap anjing liar...xpela mybe kali ni dia xleh nak excuse...saya g sendiri ptg lepas lunch hour...

Sekali lagi kaki saya pijak ke klinik Gambut sebagai bakal ibu yg mengusung perut setiap bulan seperti ibu2 lain..Rutin seperti biasa timbang berat, tinggi, air kencing,tekanan darah, amik hb dan yg paling ngeri amik darah 1 botol..uhhhhhh.....tahan je....Alhamdulillah sume nye berjalan lancar & keputusan sume ok..seperti ank pertama xbyk ragam & masalah.Moga2 kekal hingga bb ni lahir kelak..

Saya mula masuk ke bilik pemeriksaan iaitu bilik 4 utk area kwsan sy diami. Ehhhh....saya dh agak mesti nurse soal nape lewat sgt sbb kandungan dh masuk 16minggu...aduhhhhh......cek perut sume n then terus wat check-up ngan doctor bertugas...Doct sangkakan twin tapi scan tgok 1 jantung yg berdenyut...Apapun syukur sume ok..Doctor pun very friendly..

Jam 2 ptg sy msuk n tepat jam 4 petang selesai sume..& balik menuju ke ofis semula utk sambung kerja..

Akhirnyae  29 Mac 2010, buka lah lembaran baru saya & bb ke-2 saya menjalani rutin setiap bulan menjadi tetamu selama 9 bulan di klinik Gambut...Moga sume nye berjalan lancar...


** Dan disini jgk saya amik kesempatan mendoakan semoga Kzue selamat melahirkan 2nd bb dengan selamat..InsyaAllah semua nye seperti biasa..Tabah kan hati & kuatkan semangat...

Thursday, March 25, 2010

"idle" beberapa ketika....

Ke Melaka jam 6 petang ni menaiki bas Mara Liner...

So...catch u later.....Bersambung....

Selamat Bercuti to akak sekeluarga...(wish kpd diri sendiri)

Tuesday, March 23, 2010

mmg kuat perabih duit aku depa2 nih...

Malam ni kitaorg decide mkn mlm di Coffee Street....Malas nak masak sebab badan xberapa sihat. Menu yang kitaorg oder ialah western food dan sume kos RM 32.00 untuk 3 menu di bawah....


saya telah membelanjakan duit sy kpd dua manusia diatas ni...

 air saya neslo ais
rm2.40 se cup
air en aya coffee beng
RM 2.30 se cup

 Roti kaya ryan
RM 2.60 bagi 2 ketul.

Saya nye makanan Grilled chicken
RM 12.90 sepinggan

Makanan en aya
RM 11.80

Selesai melantak.Abaikan saya punya mknan sbb pedasssss......
&
muak terlampau2


selepas makan kitaorg pusing TC hirup angin malam & sampai ke rumah terus tido...



SELAMAT MALAM










Sunday, March 21, 2010

sambung balik ahad saya....

Saya ke Mydin beli pampers Ryan & me'ngecek' duit di atm samaada dh clear belum cek saya di tabung haji..Yessss !!!!!! duit dah clear.....hip...hip...huray......saving is saving.....

Meneruskan window shopping di Ktn Parade bersama mama, aya, en aya n ryan..Membeli inner sepasang dan melantak di kfc...Teka siapa yg berjaya menyedekahkan duit nye kpd kfc?????  
SAYA la yg empunya badan..taktik ini dilakukan supaya mama berkata ngan aya...".ehhhh.....byk duit  akak belanja kfc sume ni"...hehhehehehehe......padahal saya korek duit en aya secara diam2 kerana kad atm nya molek saya simpan di celah2 ic sy n ryan....
(maafkan ku wahai suami)

Lepas dh melantak bagai...ehhhhh....dan pulak en aya tarik ke kedai menjual dvd..."bu....beli dvd adnan sempit se"...kita layan mlm ni...best kelako..padahal ckp je lh nak balas dendam mkn kfc td...cesssss......

Dan skrg taim nye kitaorg akan melayan dvd hingga habis......


Selesailah hari ahad saya kali ini...caucincau...

ahad saya


Pagi td kitaorg 1 family breakfast di kedai Pakcik Hamzah pekena roti canai kosong 2 utk saya, 1 kosong n roti bawang + lada utk En aya...terasa rindu tiba2 teringatkan roti canai yang rangup pakcik hamzah...Seterusnya menuju ke kedai butik baju Farisha Hana utk mcari seluar pregnant selai dua buat basahan..

& menuju terus ke rumah mama tengok kereta CK ngan cik are samaada dh ok @ belum...Sure pape pun mlm ni akan ditrunda oleh En aya & abah ke bengkel Proton bagi proses xchange kereta terpakai bagi proses terakhir untuk diluputkan..

Makan tengahari di rumah mama pekena ayam masak lemak cili api + ikan masin busuk + tempe goreng + ikan kerisi berlada + sayur campur + air tembikai...yummy...yummy....

Balik ke rumah sebentar melendingkan badan sebelum keluar shopping membeli barang2 yang x berpaedoh..janji ini dituntut setelah semalam segala xtvt di KIV oleh En aya memandangkan dia terlibat sbgai pengadil bola anjuran KRT Cenderawasih.....

Tik...tok...tik...tok......jam 345petang, saya mesti siap segera memangdangkan dh janji ngan mama nak pick-up dia kat cna utk kuar bersama2.....

En aya, sila bangunkan diri anda & menuju ke tandas n mandi n solat segera...jgn lupa mandi wajib sekali...wakakkakakakakaa........

Catch u later...bye......

ini kali terakhir...im swear.!!!

Entah kenapa tetiba je saya naik 'hantu' ngan peel anak saya kebelakangan ini... Memang saya pernah berjanji dlm diri tatkala saya bergelar seorang ibu, saya ingin menjadi contoh yang baik & tidak akan sesekali membuatkan diri saya menangis ats perbuatan saya terutamanya..Itu janji saya tapi apakan daya saya insan yang lemah & kurang kekuatan diri melawan segala bentuk emosi syaitan yang hampir membuatkan saya menyesal seumur hidup..

Ya Allah....memang benar la apa yang diperkatakan oleh masyarakat sekarang bhw penderaan anak kalau xde sempadan boleh mengundang maut hatta darah daging sendiri...Nauzubillah......Ya Allah memang hebat dugaan-Mu tapi alhamdulillah saya tidak sampai ke tahap itu...Masih boleh berfikir antara perasaan ibu & anak sendiri...

Saya menyesal teramat sangat apa yang saya dh buat terhadap Ryan...memang saya akui saya benar2 dah melampaui tahap sabar seorang ibu...Sampaikan saya boleh sepak mulut, muka dia..Ya Allah....tetiba air mata saya mengalir tatkala ini....Mujur saya cepat tersedar...X akan saya ceritakan yang selebihnya sebab airmata dan perasaan saya mudah tersentuh bila saya cuba mengingatinya...Andai boleh saya putarkan masa semalam, akan saya buat yang terbaik untuk dia...

Tangisan dia, sedu sedan seorang insan yang tidak mengerti apa2, membutakan mata hati saya..Bodoh ngan apa yang berlaku..Syaitan ada dimana2 dan selalu menghasut kaum yang lemah...Mulai detik malam tadi, saya bersumpah x akan melakukan perkara yang sama pada dia..Maafkan ibu sayang....
Biarlah ianya menjadi kenangan pahit dalam hidup saya...

Dan ibu berdoa, moga ibu menjadi seorang ibu yang tabah dalam mendidik anak ibu ke arah insan yang berguna..Amin....


 i love u so much my dear !!!!!!


Saturday, March 20, 2010

angkara bapak...



ni la penangan men fb......anak x diendahkan.....
dushhhhhh.....atas kepala.



Friday, March 19, 2010

tq to my beloved sis....



Kandungan baby dah masuk 4 bulan..Perut dah makin ketara tp En aya cakap nampak kecik pulak 2nd baby kita ni..Ntah la nak cakap..Kita berserah saja lagipun masih baru.InsyaAllah dia akan naik secara peringkat2..doakan je moga ibu n bb ni sihat ok..

Aduh bersalah nye la rasa sebab sampai skrg ni buku utk 2nd bb ni cam terlambat pulak nak buat kat klinik.Apa la nasib.Setiap hari tertangguh dek kerja...Rasa macam bila pregnant kali kedua sume hal dipandang enteng..Lain benar taim pregnant 1st dulu..Ya Allah saya sayang bb saya, kesian kan dia.. 
"Sorry syg...ibu careless.. InsyaAllah nextweek kita g klinik sama2..

Lagipun bapak nye sejak 2 menjak terlampau obses berfb2 sampaikan nak bwk g klinik pun take time begitu lama..(salahkan sikap suami) Oooooo......dah pandai curik2 chatting ngan awek2 lain yer...Lantas capai camera dlm h/bag, saya off kan flash camera & zoomkan dari atas katil...Awek kai tudung je tuh nmpak nye...cpa plak dh ni? ehhh bahaya laki aku ni...terus zoom...& zoom.....zoom Malaysia..








Tapi biarpun saya x ke klinik gov lagi, saya masih check di klinik berhampiran & saya tetap ambil ubat supplement bagi menampung antibodi saya.Sebabnya masalah yg x begitu ketara la skrg bagi saya, si Ryan terlalu ketagih nak bf saya..Aduhhhhh...kesian nye la tp saya xleh nak manjakan sgt sbb adik dia perlukan zat yg cukup..Tapi bila dia nak pegang sambil tido, sedar2 dh ada dalam mulut..apekah !!!!!
masyaAllah, astagfirullah, nauzubillah kuat nye la penangan baka madam zalilah..

Sekarang ni saya disyorkan oleh mak sedara untuk minum Soy Collagen Premium..Byk jugak khasiat yang ada. InsyaAllah akan saya minum untuk kesihatan saya & jgak bb dlm kandungan ini..

& dalam pada asyik saya berYM ngan kzue setaip hari, ada jgak good news yg kami borak kan antara nye tentang produk di bawah ni lantas dia pun suggest saya untuk makan supplement Neurogain bagi brain my bb..Ini pun katanya mber dia nurse yang suggestkan..TQ kzue.....





Lantas tengahari tadi sebelum solat Jumaat, konon2 nak ajak En aya g dentist beli ubat sakit gigi taim pregnant ni sekali tengokkkk......alhamdulillah tutup pulak...
Uhhhh....gelora dlm hati meloncat gumbira....selamat aku...selamat aku...... 
tp whatever pun saya tetap akan ke dentist jugak nanti bila kene taim yang sesuai...
bahana sakit gigi memang maut giler nak tahan....

& seterusnya saya setop di Lim's Pharmacy nak carik Neurogain...
Alhamdulillah akhirnya saya jumpa jgak..Sebijik telah selamat menjadi menu dalam perut saya ae ni...






niat hatiku xnak berpisah....apakan daya......



N3 diatas bukan saya di C.E.R.A.I  kan ok...tapi kerana semalam saya menjadi "janda" untuk 1 mlm sahaja..wakakakakkaka.......En aya ditugaskan kerja dari jam 2-11pm & sambung part time keje / operasi di Xanax Family e-karaoke & Bistro Kompleks Teruntum bermula jam 1230am- 630 pagi td....

& malam td saya x tidur 2 branak sahaja malah saya ditemani oleh sepupu2 saya &  menumpang tido 
di rumah sarah n family...niat hati saje nak jalan makan malam tp dpt call dr En aya dia kene operasi pulak..So decide tido cni sbb malas nak blik umh dah...

So....malam yang sejuk ditambah pulak dgn ujan lebat mendinginkan lagi malam saya...Uuuhhhhhh taim berjauhan mmg terasa rindu teramat2 tp bila dah duk sebelah menyebelah, xde pulak dtg feel cenggitu..Wahhh...En aya seronok xkepalang bila "menduda" sekejap..

Tapi malam ni xde dah nak operasi ke apa..yang penting kita golek 3 branak atas katil mlm kang together2...& tugas anda diserahkan semula melayan karenah Ryan setiap malam...



** (terfikir camne la perasaan kzue bila selalu ditinggalkan oleh nia n along erk...rindu nye.....)

Tuesday, March 16, 2010

sayonara my 2nd baby

Alhamdulillah akhirnya kereta 1st saya telah pun dibeli oleh majikan saya sendiri iaitu Puan Rusnah binti Abdul Latif....Walaupun kereta yg bakal saya dapat sedikit masa lagi belum keluar dr kedai tetapi sy tetap bersyukur krn adik saya meminjamkan kereta kancil ala turbonya kepada saya untuk ulang alik ke ofis..

Sebenarnya ikut perjanjian dengan bos, akhir bulan 2 saya akan jual namun disebabkan byk perkara yg belum settle, saya decide pada 15 Mac 2010 saya 'lepaskan' 2nd bb saya.Saya xkisah langsung if nak bayar duit downpayment kat saya ke xnak, terserah..saya xminta...ada, saya terima.xde, saya xkisah pun.. Apa yang penting asalkan kete saya ada pembeli yang saya cukup kenal tu pun dah memadai..nak trade in kedai mmg xberbaloi.

Alhamdulillah sekali saya syorkan nak jual, terus bos kata setuju..."Saya beli kete awk"..Lega..."Puan nak beli, amik je sambung bayar tp if Puan nak tukar nama pemilik ke apa nanti, saya xkisah pun..Xpayah bayar apa-apa pun kat saya..Puan dh beli ni pun saya syukur sangat..

AKAN TETAPI org ckp rezeki jgn ditolakkan...so... bila bos nak bagi duit poket, saya xleh nak kata apa..mybe ni rezeki Ryan & saya terima & saya decide masuk ke akaun tabung haji Ryan untuk simpanan dia kelak..by the way cash money pun sy dpt dlm seribau tp habis dh mak buyung simpan di kedai2 tertentu..wakakkakaaka.....ni jek untuk ko anaku Ryan..bapak hang..no...no...no....(x payah bak kata Ryan)



 ( cek yang tersalah tarikh.seb bek aku prasan..08 sure x valid dh puan oiiii)

(ni baru valid)



(kandungan di dlm adalah hak cipta terpelihara)


Sebelum tu, saya & En Aya terlebih dulu menghantar kereta untuk di wax, polish, vacuum sebagainya dan lokasi pilihan kami di CAR HOME CAR CARE CENTRE SDN BHD yang terletak di tepi MS GARDEN HOTEL & BERJAYA MEGAMALL. Dari jam 930 pagi saya masuk port dan siap jam 530 petang memandang turn saya terlewat 2 customer....Kos sume RM 150.00 dan itulah wang terakhir saya kepada CCG8592...

Saya drive pulang ke rumah sblm mghantar ke rumah bos di Taman LKNP..Nak la jgak snap memori terakhir dan tanggalkan apa yg patut dlm kereta saya..

Akhirnya, saya serahkan kereta saya buat kali terahir dan saya harap majikan akan jaga sepertimana saya menjaganya.....

CCG 8592 DALAM KENANGAN......












** SEDIH WEHH...BILA TGOK KETE PARK DEPAN OFIS ORG LEN BWAK......MCM ILANG ANAK....UUUUWWWWAAAAAAAAAA.........






meja study

Bila dh berwindow shopping mmg sungguh merehatkan minda dan melenguhkan kaki...Tp arggghhhhhh xpedulik..dh namanye kuat b'jln, penat pun kata xpenat...Al-kisah nye berlaku semalam bila berfb ngan my  cousin 'ma', tetiba cam rasa nak g meredah EC Mall n Carefour. Pick-up bdak2 jam 8mlm kat umah makteh..This taim just anak2 dara n mak dara je yg kuar okey..

Tujuan nye semata2 nak cari meja study la konon sbb nak isi laptop bagai..dh lepe tilam kat umh asik bertenggek 24 jam atas tilam beralaskan iron board bila nak men tenet sume tuh....kene plak ngan bontot En aya, lg la mau tenggelam saya bila nak tido...bontot bukannya kecik cam Ryan...besar bontot cam kuali kat umh tu har...(mampus aya baca statement ni) kalau tilam vono ke xpe la jgak ni tilam cam jual cenggini bunyinye....(betulkan kerongkong anda & set dlm slenge cina) "tilam...tilam....tukar baru.....peng..pong...peng...pong...shangsheng shongshemg....sheng shong shung.....tilam...tilam....nek selirat lidah nak nyebut..mau fail bhs cina..lg se hal, berselirat segala wayar nak iron baju tiap2 pagi asik kene alih letak alih letak...arggghhh ni x boleh jadik...


 Sampai di EC Mall terus menuju ke Carefour...Bila dh bayar terus menuju ke Parkson plak...ehhh...eh...bole lg singgah beli sotong kering bagai wat ngonyeh smbil jln & pndang org yg asik xkene jek kat mata kami2 ni...ehhh...ehhh..."sarah pun ckp..akak, ada butik POLO la..." masuk la g cuci mata..brand jgak la butik ni sbb setahu saya Polo Brand ada 4 listing dia yg dia award dan tag  PTG salah satu darinye..(part bdak2 la, part lain saya xdan nak tgok)

Tp sekadar menjamu mata, xde pun nak beli. kene tunggu kuar ngan En aya baru la dapat menyendeng selai dua..tu pun kene wat mukacam gedik2 tawan hati bau dapat..kalo x, kuar bodo je okey...dia amat pandai membajet2..

Ha, dh melangkah pun kaki dlm Parkson, menuju ke ladies clothes...taim ni saya rasa cam jadik anak dara pulak sbb Ryan di layan oleh auntie2 nye yg kenkadang obses tahap melampau2..aku? dok hingin doh..penat melayan....asik nak pang je tau...tq my cousin....untung bwk korang..happening....

Dan tgah nak pilih baju testing sume, mintak plak camera...uhhh...seb bek bwak..nah ko amik men jauh2...(cpa tuh kalo bkn 3 seri dewi mlm ma,nina n aya) dlm fitting room pun korang jadik? emmm lantak...anak saya pun sama geli nak berposing...whatever pun,yg penting korang enjoy n x bosan...atas eskalator pun jadik jgak......padoh doh sepupu aku ni...tp mmg dorang suka bergambar bila taim cenggini...xde perasaan malu sbb darah daging kan...

Penat berjalan, nak mkn sizzling mee plak..(dlm hati nak blanje KFC ke apa tp dorang nak mkn sizzling mee, emmm saya diam je lah...) ikut selera dorang..ni last 1st taim pijak kaki ke foodcourt n wayang EC Mall...nak masuk wayang? jgn harap..itu 5 tahun lepas saja..skrg apa cite org dok citer ni best tu best, saya hanya mampu ternganga je..dh x amik port.. lg2 nak bwk si Ryan, ha boleh gamat panggung..sgt obses ngan gelap..

& kejadian lucu terjadi dlm gelok2 mereka sekali aya wat show dekat foodcourt...amik ko..ketawa bagai kat ryan bila pampers dia londeh nampak alur bontot, ha ni plak ko dh kene...sakit dik bontot tuh? wakkakakakkaka.......satu kenangan yg pasti aya tulis dlm diari & cite kat pakwe nye...hehhehehehe...
gurau jer la...

Nanti if korang nak kuar bila bosan ke apa, just ello je akak...bedesup akak sampai...kita meronggeng lagi ramai2 nek kete turbo ala ferrari..

Ini gambar kenangan semalam...















Sekian....