syurga ku

syurga ku

Friday, March 19, 2010

tq to my beloved sis....



Kandungan baby dah masuk 4 bulan..Perut dah makin ketara tp En aya cakap nampak kecik pulak 2nd baby kita ni..Ntah la nak cakap..Kita berserah saja lagipun masih baru.InsyaAllah dia akan naik secara peringkat2..doakan je moga ibu n bb ni sihat ok..

Aduh bersalah nye la rasa sebab sampai skrg ni buku utk 2nd bb ni cam terlambat pulak nak buat kat klinik.Apa la nasib.Setiap hari tertangguh dek kerja...Rasa macam bila pregnant kali kedua sume hal dipandang enteng..Lain benar taim pregnant 1st dulu..Ya Allah saya sayang bb saya, kesian kan dia.. 
"Sorry syg...ibu careless.. InsyaAllah nextweek kita g klinik sama2..

Lagipun bapak nye sejak 2 menjak terlampau obses berfb2 sampaikan nak bwk g klinik pun take time begitu lama..(salahkan sikap suami) Oooooo......dah pandai curik2 chatting ngan awek2 lain yer...Lantas capai camera dlm h/bag, saya off kan flash camera & zoomkan dari atas katil...Awek kai tudung je tuh nmpak nye...cpa plak dh ni? ehhh bahaya laki aku ni...terus zoom...& zoom.....zoom Malaysia..








Tapi biarpun saya x ke klinik gov lagi, saya masih check di klinik berhampiran & saya tetap ambil ubat supplement bagi menampung antibodi saya.Sebabnya masalah yg x begitu ketara la skrg bagi saya, si Ryan terlalu ketagih nak bf saya..Aduhhhhh...kesian nye la tp saya xleh nak manjakan sgt sbb adik dia perlukan zat yg cukup..Tapi bila dia nak pegang sambil tido, sedar2 dh ada dalam mulut..apekah !!!!!
masyaAllah, astagfirullah, nauzubillah kuat nye la penangan baka madam zalilah..

Sekarang ni saya disyorkan oleh mak sedara untuk minum Soy Collagen Premium..Byk jugak khasiat yang ada. InsyaAllah akan saya minum untuk kesihatan saya & jgak bb dlm kandungan ini..

& dalam pada asyik saya berYM ngan kzue setaip hari, ada jgak good news yg kami borak kan antara nye tentang produk di bawah ni lantas dia pun suggest saya untuk makan supplement Neurogain bagi brain my bb..Ini pun katanya mber dia nurse yang suggestkan..TQ kzue.....





Lantas tengahari tadi sebelum solat Jumaat, konon2 nak ajak En aya g dentist beli ubat sakit gigi taim pregnant ni sekali tengokkkk......alhamdulillah tutup pulak...
Uhhhh....gelora dlm hati meloncat gumbira....selamat aku...selamat aku...... 
tp whatever pun saya tetap akan ke dentist jugak nanti bila kene taim yang sesuai...
bahana sakit gigi memang maut giler nak tahan....

& seterusnya saya setop di Lim's Pharmacy nak carik Neurogain...
Alhamdulillah akhirnya saya jumpa jgak..Sebijik telah selamat menjadi menu dalam perut saya ae ni...






4 comments:

  1. lepas aya fb k.amy plak amik giliran..hehehhe

    ReplyDelete
  2. hehhehheheh....pandai sgt.....dia overdose, kamy x...masih boleh dikawal

    ReplyDelete
  3. neurogain tu bagus aku melahap mende allah tu la smpai rania kuar skang pun still makan cos dr ckp bf bgus makan neurogain huhuhu

    ReplyDelete
  4. yeke? aku bau tau bila pgnat 2nd bb ni...nurse private byk ckp bgus, tu yg aku try...

    ReplyDelete