syurga ku

syurga ku

Wednesday, October 26, 2011

xtvt @ weekend


Kami mmg kaki jalan !!! anak2 membesar bagai juara dlm kereta.. follow en asben ke tempat keje di tmn gelora.sambil2 tu kami org mkn angin di bwh pohon rendang..kui..kui..kui..


 ni si Ryan yg snap.aku xbesedia pun lagi..
xpo la janji hado.nak arapkan si bapak, HARAMmmmm....
xde prasan nak smpan kenangan pun..

 ni pun nasib dah ready sikit
 w/pun tuan body xcntik mane pun..sendirik qadokan dirik..

 
ni dh mula gerakkan kaki atur lgkah ke depan.


muka sidepan.tekenyit2 than kencing

 
si bapak dlm wktu keje masih kuat ngulo..
mmg ni la keje mereka..


 rehat kejap


nak men kete sewa tp aku malas nak bwk
sbb time ni kene awasi..


si kementot kulu kilir sorang dirik


puas dok, men ranting kait2 daun koto..


si kemenotot xreti penat..


ha akhirnya ibu mu tunaikan jgak hasrat kalian..
see...baik jgak kan ibu mu..



BILA dh jam 5ptg, si bapak dh abis keje, jln lagi ke depan sana..tgok berok2 jap



time ni emosi begambau sgt2 tinggi !!
sbb berok nye pasal.

ni la muka potong stim..mmg xmoh bgambau..ada je peel

 sat g molek lak mood bgambau beliau.

akhirnye laki aku tonjoklan diri begambau bersama..


HABIS..cite yg singkat minggu kemarin baru nak simpan..










Tuesday, October 18, 2011

awk suka sy pun tersuka jgak..

aaa.. kan dah apa bila mood rajin hapdet dtg..btw bila dh sang suami suka sesuatu perkara mcm lagu , mesti ada maksud yg mendalam kan...
so...ni lah jadi nye kan, sy pun terminat la kan setiap ae dok ulang la kan..

so meh nyanyi ngan sy smpai mengah2...




Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu

Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana

[*]
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku

[**]
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan

Saat kau jauh disana rasa cemburu
Merasuk kedalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Back to [*][**]

Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
O…wu..wo..o..

Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali

Kimita tuokukitemo
Kiminoi shuaguaratala
Shiniteruyo shiniteruyo

Back to [*][**]

Wo wo wo..
Wo wo wo..a a ai aishiteru


dia kasik sy enpon

Firstly first tq 4 my lovely asben en aya...i'm very appreciate..alhamdulillah...May Allah Bless U always..Amin..
life kitaorg sume xleh nak planning awl2..asal plan awl2 mmg kenkadang xmenjadik terus !! tp xde la jgak ada yg plan menjadik tp xsume yg kita plan kita dpt..if dpt, tentu seronok sgt2 rasa mcm xnak dh ae esok nak aeni sepanjang masa..hahhaahah....


Selasa - Jumaat
  • Kebetulan en aya dpt off / mc utk pat ae berturut2..dia ckp nak spend time ngan budak2 sbb minggu sblum nye mmg deret dia xde kat umh sbb tpaksa keje shift..ok la aku pun setuju sgt sbb dh lama bdak2 xbersama dia..ok aku pun call pengasuh bdak2 bagi dia cuti pat ae..skali skala nak jgak dia rehatkan badan.ok settle..dari Selasa-Jumaat mcm biasa lh bila mereka duk 3branak..jap kang bosan betandang umh atuk mereka kat Cenderawasih..kang2 g mkn,kang2 dtg opis aku...mcm tu la mereka..Jumaat nye cerita cam bese en aya pick up aku kat opis kul 530 then kitaorg pun gerak nak pulang..tp bkn trus pulang dia bwk pulak kami g Tmn Bandar kasik anak2 warm up dulu..kasik peluh2,masam2 sikit sorang..bila sebut je tmn bandar,... uhhhhhh...sian w/pun setiap minggu g sana si ryan la org pertama meroyan dlm kete xcited..aku melayan je dorang..dh kat mgrib kitaorg blik.tp xde la blik trus.melencong jap kat bank IM dia nak tgok ot then kami trus mkn mlm.mlas nak kuar lagi bila dh smpai umh.maklum la umh kami bkn nye dekat cam dulu dh...Jungle destinasi terdekat kami dr tman bandar..menu aku mlm tu nasi lemak Juna + carrot susu, dia c/chop + limau nipis..ok dh settle..jom plang...
  • Ehhhh.....xlagi rupanye..dlm kete dia ckp jom kita g beli hp ibu nak....wahahahahhahah........aku bermimpi ke apa ni?...huhuhuhuhhuhuuuuuuu....bila dh selok kan, tpkasa diam2 diri wat2 mcm kita ni umpama semut kecil.....rasa nak tnya ehhh..betul ke nih?...ehhhhhh semut kecil kan mane reti ckp time tu....destinasi yg kami tuju ktn parade..bila dh msuk dia la yg atur blaka2.sy? semut kecil..ikut je mane dia nak g. Ok bila dh smpai kat kdai hp, cam bese dia tnya..nak enpon mane se? blh kan mulut ni cam malu2 nak bukak..emmm...emmm.....ikut la memane pun xkisah..dia tnya BB? emmm xmoh la kecik sgt button dia..wahhhh blh plak demand..skli dia suggest SAMSUNG ngan HTC..tp tokey kdai prefer HTC kat kami..ok lh aku pun ikut je dia kasik aku pilih antara 2 model..then, aku pilih yg nih:.

ni dia adiah dia kasi kat aku..aku tau duit dia ot..dia nak lekat sesuatu...dan dia zahirkan dgn hp ni..amin...blh la aku terima je yg seadanya..siap tukar 8g, install GPS,iQuran Pro,Qibla Qompass,game2 angry bird yg xpenah aku main la nih dh jadi giler men sblm tido, fruits ninja bagai dan yg paling selau masuk folder talking Hyppo..Ryan akan borak dulu kat mane saje..ni lah rakan terbaru dia selain ALIZAn yg xpenah wujud ! rekaan semata2..baterry low sbb dia asyik ckp je ngan katun ni..ni mybe tpikat ngan hp umie nia nih...haihhh...bila dh siap install sume, kitaorg bru la pulang umh jam 940mlm.mmg letih rasa..

 angry birds

 belah2 buah

ha ni teman baik si ryan..dia nagis kasik isp puting dulu...


Sabtu....

  • ni la 1st time keje sabtu kai baju kurung..hehhehhhe..gara2 nak g kenduri kawin malas nak pusing sbb kduri pun area cenderawasih so kai je la lgpun mereka sume ada kat umh atuk kipap..perghhhh...mkn daging masak opor...perghhhhhh giler best !! siap mkn terus balik..en aya kebetulan keje shift pagi smpai jam 7ptg...mlm cam bese..best sbb dia tido umh xtido pondok jaga.
Ahad...
    • Ahad cam bese en aya keje 7am - 7ptg.kami pun bgun jam 940.hehhehehe...ujan + sejuk lagi la balun tido cukup2.xtvt ae ni basuh baju 9ae peram dr ae jumaat lepas2..giler full penyidai kain aku ae ni..mcm duk patblas org!!! lpas bsuh baju mop lantai pulak, kemas umh segala.rutin dh sekali duk umh mmg xde nak relax2 dh.serba serbi kena pantas..alih pokok bunga sume,bsuh bilik air, susun perabot yg ala2 je, masak lagi,siang ikan ayam en aya beli kat kedai Lie pei..haihh...jwb nye ae tu aku 3 branak mkn ayam goreng nasi putih ngan kicap je kat dapur..


    • ni bila dh smpai wktu kemuncak mood rajin menerpa, mcm2 blh jadik..asalkan nmpak fresh dr selalu kira ok la..ada jgak mood bila duk tgok tv.bila kami dh letih, kami tido 3 branak tuh kat depan tv tuh..kipas on 5speed, perghhhhh nyenyak jgak bila sume dh beres sementara nak tgu kul 630ptg..aku dh janji ngan en aya nak beki hp baru yg tetiba xleh wat terima call 'DADDY NISHA' tp aku pelik bakpe la org len call on je kan..apa yg aku tekan ntah..abaikan...kami dh plan tgu umh maktua je nanti.dia smpai then tgal moto then kitaorg nek kete je.lgpun sok dia off..
    • Dlm perjalanan ke umh maktua:-
     yg sorang bergaya camnih..

    yg sorang lg xmau dh duk dlm car seat..mau camni..

    • Sampai je umh maktua, cam bese la penghuni xramai..masing2 ada tugas.aku just tgu en aya blik keje kul 7..sementara tgu, mereka buat keje masing2 dulu..aku baca paper..


     




    • tu la mereka ngan kepek bwg sementara tgu abah blik.................................................................................. ok dh balik pun...kitaorg duk borak2 anak branak sementara tgu azan maghrib, then sy pun gode hp dulu apa yg jem...tgok punya tgok aku TERBlock 'Daddy Nisha' rupenyer...kihkihkihkihhh.....masyaallah mmg buta kayu sungguh time nih !! so dh alang2 kitaorg blik sama 1 kete then g mkn.destinasi kami time tuh kat...
    *

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    *



    • Menu baru adalah try mkn ini....
     7 Ultimate Cheesee Pizza Hut

     
    ni pinggan sy..


    • Mmg marvelosss !!!! 7 lapisan cheese kene plak ngan ball2 sekeliling tuh...best giler...hangus diet kitaorg mlm tuh..kat tepi2 tu korang blh plik nak apa..ada 3 choice..kamiorg plik hawaian chicken..habis licin !! tq en aya.
    • Siap mkn kitaorg msuk parkson carik buku..kot2 kenan tp biasalah bila bwk anak2 mereka yg carik dulu apa yg kita nak..so sweet..
     
     dua bradik terus tuju depan tv cam kat umh men tekan2..


     si bapak bwk larik si kecik dulu ke lain..

    haaa..dia dh mula nak menggodam sendirik..

     si bapak control....


    masih tgok2,belek2 dulu...


    then.....



    berjaya menggodam !! 
    hbis susun 

    dia larik ke sini pulak..


    dan si ryan buat hal sendiri..
    cekonon2 pilih mane yg bekenan..
    dr kecik

     beralih ke buku beso pulak.

     last2 buku bekaitan PIG dia nak..mampuss!!


    TERUS KUAR PARKSON MENUJU KE PARKING KETE


    • Bila dh kuar mall,  kitaorg jln depan alamoda nak carik holder hp dlm kete..jumpa then terus pulang umh....
    xtvt kami minggu lepas yg lmbat nak update.biasa lah bila en aya ada kat umh mmg masa nak on laptop update email sume off ..kecuali dia keje mlm..so aeni dah balik ke rutin lama 2 mlm 2 pg 1 off...seterusnya smpai bln 12 insyaallah..


    Wednesday, October 05, 2011

    selagi xabih...mcm2 hal mauuuu....

    hah kau selagi xabih bln,slagi xabih duit,slagi mata xbuta selagi tu laaaaaaaa aku duk hayok apa yg mau..giler betul haku..kasik sribu mmg xsmpai dua ae licin ! giler ko minah kuat betul menternak lemak2 keborosan..tu la habit buruk aku....bila dh kering, aku sepi jap..giler betul...tp aku beli benda yg nmpk then than lama..kira lekat jgk dr aku hbis ke len..byk jgak aku nak cite kejadian dlm minggu ni.blum pun cukup sminggu mcm2 jadik..mcm2 mlayang...haihhhh dunia kehidupan sume DUIT !!  aku nak rewind kejadian satu2..

    Kejadian pertama:      

    dashBOard saga

    nampak? nampak? kejap je jahanam retebenda dlm kete..bkn mau dok dendiam..tgan tu ada je nak kobek..jap kang power window dok turunnnnnn....naikkkkkkkk...turun........naikkkkkkkkkkkkk....selagi xkene jerkoh , xreti nk duk dendiam..lpas puas men window, men plak dashboard ni..tgok tu smpai jem nak bukak! dh 2 minggu dh xleh bukak..selagi xbunyik kat penghulu, selagi tu wat xreti..sampai la disuatu hari yg sejuk, mood pun sejuk,...penghulu pun ayok kete ni ke proton service usha ada guaranty ke xlg..rupenya dashboard xde dlm list guaranty.hahhahaha..nak kene tuka sume dlm limaplohtujuh hengget tunai ! tanpa belengah lagi terus

    tukar yg baru dan ori perom proton..terus xusik2 lepas kene warning jgn jhanam kan rete benda sendirik..makpak penat carik duit. tu blum lg kat handbreak lagik..tercabut butang getah pelapik sbb kene henjokkk..aku buat butakan mata seketika...



    Kejadian Kedua :

    Lascal Board Buggy Mini

    muka kan selalu inteprem dlm pesbuk.skali tingggg....jumpa bendaalah ni..tetiba terfikir..ehh bguna jgk kalo beli ni..stroller bkn si kecik yg duduk tp si abg plk yg ngade..aku lh gilir2 dok hayok si zarra..sekali survey terus konpem mau..bila dah chat ngan si owner stroller yg mane sesuai terus dia sajes hok nih....

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    *
    *

    *

    *

    *


    ni dia sujes sesuai bangat ngan stroller aku..tapi if nak return ke hape mmg xleh la..ye la kot2 xngam gg dia ke hape, xke nayer? tawakkaltuallalah..


    kan...kan...online di ujung jartik senang...pilih mne kenan, msuk duit tgu duaplohpat jam, kangaroo pun sampai...

    taraaaaaaaaaaaaa...ini dia bendaalah tu..eksited smpai dpn pintu opis terus lh bukak tgok.patut ler xkasik return bagai..dah seal upernyer...heheheee...
    tq BabyLady ShoopeOnline..carik di pesbuk gerenti jumpa..owner dia MIRA duk area sri gombak, KL..

    aku mmg selok giler nak nunjuk kat somi ngan anak2...betapa aku ni giler tenet berpesbuk ada makna tersirat.bkn sekadar men chating2 kosong..dismping menambah ilmu membeli jgak..terus la ngantok umh maktua kat sbrang opis..apa lg ingtkan aku je selok, upernya tgok org2 diatas lagik selok !! kihkihkihkihhhhh...lpas tgah dok ralit pasang, aku pun blah g keje smula..kemudian bila blik keje ptg tadik....


    dah g meronda 3 baranak..ehhh kan gedik dpt duk blakang tanpa guna kuasa kaki..berguna berbaloi jgak..baru tenteram mood nak jenjalan lagik..


    Kejadian ketiga :

    bunga-bungaan

    hasil dr ke gugle an sy...romantika di medan warisan xde pict la so bedal romantika negeri mane ntah..sini sapa yg suka ala2 henglesh, mmg betul la ni tmpatnyer..sy sekadar tgok.xde la minat mane pun..tujuan nyer nk carik bunga kt umh sebangse dua.konon2 kasik naik seri sikit..selain ternak debu habuk blh jgk menyejukan mata dan merajinkan aku cuci setiap minggu..ada jgk xtvt.
    bukan apa pun sbb balang kaca yg diimport dari kg ni mmg dh lama terbengkalai kosong..xcaya? hah tgok..

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    *


    xde pape pun just pasu kosong yg xde seri..

    ni pasu yg aku ckp kan tu..mula ada manik2 bcampur ngan tahik cicak n malas nak buang se se dlm gaulan manik2 tadik, jwb nye belaka2 aku buang terus..

    ni dia bunga yg aku ckp 6 7 tangkai tjuhplohpat hengget tunai tuh.. campur 4 lg dua hengget sejambak kali pat jambak tu bunga kecik2..mula la poses mengubah ala2 xmenjadik sorang dirik..



    ha ni pun dia..taraaaaa........

    ni kat sebelah sinki.bakul rotan tuh dh lama kosong berhabuk aku taruk bunga dua sejambak tadik..gumpal2 lawan ngan daun, camni la hasilnyer..


    gitula sume cerita..da aku nak g opis dah...