syurga ku

syurga ku

Monday, October 03, 2011

file sy

giler skrg mmg malassssss nak nak update belog !! dah..tahap malas tuh.....perghhhhh....bkn penting sgt pun kan..ehh tp life story sy utk bacaan family sy penting la jgak..bkn blh rotate apa yg dh terjadi dlm 1 ae tuh kan..so kan...tulis la walaupun mengarott....kihkihkihhh..

 ni story ntah apa aku nak merepek pun ntah..smlm bila dah mood rajin dtg terjah habis sume kusi meja aku halih.dok usung sana sini..ngam ok settle..xngam alih smula..duk mcm tu la bila bosan.perabot tetap sama just tmpat je berubah mood..limited sgt space umh nak kene perabot pun limited jgk ler..gedabak2 xde ler.hadap je apa yg adooo..

Nak tukar baru?? mmg keinginan sgt2 tapi pembajetan hidup penting !! hutang lepas settle se file, masuk pulak file baru..gituh la bila dah namanya kehidupan..


ni file ni mula2 jer rajin hapdet..kira tgu dividen ujung bln blh la joli.tp bila dh di luar kemampuan asyik lupo, sume nye tahik kucing sungguh hangan2...puiiii.......selamat dh berkubur..
CLOSE !!

 hok ni pulak dh habis byar...settle..!! dekat setahun lebih kami dok byr ansuran blnan rm150 kat mama nur n tehlan smpai la akhir bln pat ritu full settlement..jadik hak milik penuh kami..nasib la ada lucky draw ni blh la kami dpt.nak beli sendiri..duit muka bagai...brape kali gaji pun xtau ler...
akhirnya.....dah close file....alhamdulillah
hohhhh...yg pulak  9tahun ikat baru la jadik milik penuh..la nih baru nak masuk 2thun.lagi baki 7 thun duk nanggung..tuhhh nmpak xdate dia 30/3/2010 baru kuar dr kedai tuh..dok byr selalu xpenah miss setiap bln.tiptop !! sbb bhya xbyr tiptop sbb tuan nama kete ni si mama tu..kang xpsal2 bank tipon kete ada tunggakan, xke haru aku nak mjawab? mama skali mbebel, masyaallah...cair tahik tinge !! AKAN TETAPI dek gara2 aku dlm pantang, termiss la sbln pyment kete sbb en aya lupa da..patut la duit time tu byk baki..upernya sangkut 1 bln..haihhh merangkak nak topup balik..la ni tiap2 bln dr 406.00 naik la kat 550.00 sbln bg mengkhaver hutang lapokk..

hoiii..yg xtokseh nak citer la..kewajipan sume..nak xnak kene jgak byr celoh mane pun..xde nak culas2..kang xpepasal aku duk khemah bwh pokok..hok ni aku ikat 30tahungggggg !! giler xdan byr habis lakibini mati, mampus anak2 aku..mintak2 dan byr habis utk kesenangan mereka..dlm file ni tersirat nye segala bil byran setiap bln bersama ngan penyata tunggakan jikalau termiss..hehheheh...mmg ada jgk termiss tp tpaksa mengkhaver la bagai nak mamposs..wajib msuk dlm perut RHB tujuh ratus lima ploh tunaiii...

ni plak menggatal jgak dulu..dr kai prepaid nak kai postpaid konon.hekkkk..dulu kai prepaid topup spoloh je.hbis kedit diam membisu..setat kai postpaid bila ngandungkan si ryan xsilap..ms tu kan byk duit blanje lebih blh la bedal.la nih hang pikiq sndirik..dari limit kredit 150 mark up 250.pastu ehh kau mark up lagik 500 !! giler eksen..tp tuh skali ngan b/band la 46.00 sbln..include skali..tp kitaorg xde la nak byr 500 lumsum tiap2 bln.mkn meggie cup la jwb nye..kitaorg byr pun 150-200..tp if cikai sgt nah la 50hengget je dulu..

hok nih dia penyata maxis kitaorg.setat dr awl pakai smpai aeni xpenah buang ! blh dah wat buku tesis anto kat tokey maxis nih..setiap kali bill samapi umh, duk simpan duk punch memolek dlm file..pastu tgok smula.

nama akaun tetap nama penghulu...tu nmpak clear x tunggakan segala..charges segala...previous balance segala...payment received segala...aku dh ckp..hutang tetap hutang....bila ujung bln tgok penyata.."ehh awk pakai byk dr sy..." awk kene byr.. tu la ayat kitaorg..ehhh xde2..sapa xnak tipon dia xberbunyik wat dono jer..xpyh amik pusing..tp benda ni dlm mesuarat thunan kitaorg utk meng reduce kan sikit bila tetttttttt....
dah hbis entry maxis

yg ni pulak sume skali aku masuk kan..a.k.a yg berkaitan ngan P&C la konon...mcm sambal belacan da..mcm2 adoo

ni pulak file pembelian umh..dokumen lawyer,pemaju sume ada dlm ni..if anything happen bukak file..bermusyawarah la kitaorg..

 ni cover xdan tukar tajuk tp bil umh baru.yg umh lama campak dlm tong dah..dulu time duk nyewa kat 3 thun blh kira jarik je byr duit api+air..sume kerajaan byr sbb xpenah jejak dua ploh hengget sbln..air pun korek tabung bebudak je.xsmpai pun tiha hengget..hahhaha tapi la nih dh msuk list perkara wajib byr !! bil api paling busuk pun 26 hengget je sbb meter naik gara2 w/heater..air plak paling busuk 5 hengget sbb ada berapa kerat je yg sukakan berendam.yg selebihnya xbrape nak suka..

file sepanbob ni dr awl bdak ni lahir smpai skrg..sume perbelanjaan dia masuk dlm ni..dr susu..diapers...baju...segala mcm sumbat dlm ni...memula kira jgak brape habis tp dh masuk bab bosan...emmmm sumbat jer...semoga kau membalas jasa kami makpak kamu ni..amin...opsss utk si zarra xdan nak wat file lain..masuk skali dlm ni udah.

tu la serba sedikit file2 wajib byr kitaorg.yg lain2 xkira lg..utang dapur pun alahai bila mau setat membayar...makde tunggu ye kami byr bln depanggg...

Tetiba pulak masuk bab kejadian smlm..kan ae minggu.kengkono nya nak g pasar tani haicehhh tetiba plak rajin mau msak ketam lah....udang la....tapi bila dh syok tido kang ujung minggu xde nak bkejo g keje, jadiknye ms nak bgun tuh mmg mlas..kul 9am bru celik mata then basuh baju 1bakul dulu smtara en aya kemaskini punch card keje melalui tenet smbil lyan bdak2..basuh kai mesin bese kukehkukehh tahap maha sopan ambil masa yg pnjang..siap sidai baju sume dlm kul 1010 settle...emm jwbnye pasar tani tgal mimpi je..ni pun mkn pg pun blum hatta dapur duk sebelah mesin basuh je..togok air suam n mkn kuih raya yg ada dulu smntera nak kaver mknan thari sat lg...kul 1150pagi kuar umh then pape pun carik tmpat mkn dulu..sara thai tutup lgik wlapun 1230 dh, pusing punya pusing trus g tnjung lumpur kat kedai dlm tuh...ntah apa nama kedai pun ntah..mkn2 sume then trus ke ecm..lepas tu blh la trus ke RHB dpan tuh. dan langkah je dlm pakson sale sana sini..terus la tetiba nak beli purse baru.purse lama pun hbis kopak2 dh kulit dia..huh...ni skali lg eksenn p terjah Guess..mak aiii 10% / 40% masih lagik rege 1rtus lbih...hemmmmm.....tokleh2...terjah pulak Bonia..perggghhhhh lagik giler 20% / 40% dlm 2rtus lbih...harammmm !! nasib ada se h/bag Bonia arwah mami...tu la lenjan if raya ke hape..mmg tahap maha mahal toi BonIa..Sachs pun ok tp xkene ngan selere..macm mak2 je..last2 ke Benetton Colours..267.00 dpt la less 77.10... rembatttttt..yg pasti like2 cam rock2 gitu..space pun manyakk..

 kan dh ckp style rock2 gituh...butang2 tuh...

kan byk space nak isi kad walaupun tmpat duit ketas 2 je..siling pun tgah2..

ni pulak tgah rebut nak men purse baru aku..


Lepas dh byr tu, pulak dah termasuk pulak kat sini...dapat la se..walaupun dh aim dr 3 bln lepas yg berkenan, tetiba msuk je mak aiii yg di aim2 kan sume tarak kat display dah..ada pun like2 terompah..mmg xminat..yg ni je yg ada..w/pun hati sekerat je minat tp en aya ckp lawa yg ni...lawa..lawa...emmmmm..

dapat la jgak sepasang..lepas sepasang kasut jatuh kat tgan aya adik aku..jadik yg ni kasut kedua aku la kiranya..rege nye...emmmm....regenyer...emmmmm....bese2 jer bila dh diskont..

pastu terus je la pkai, sandal msuk lam kotak dan smlm 8 kaki la berjalan dgn kasut masing2..kih3x...msuk care4 beli xtension 3 plug, legging zarra,menan ryan ofkos wajib ngan tola lap mulut.. lepas dh mbayar, trus blik ke kete then singgah manjaku beli pampers bebudak then blik pekene abc bersama kopok lekor....terus dh kenyang tutup la buku xtvt ujung minggu kitaorg smlm..
tido la sy bersama purse baru duk kebek2 layan mata...

habis cite tuk ae ini..
  
ke Hong Leong Beserah verify signature tuk tukar nama pemilik..

No comments:

Post a Comment