syurga ku

syurga ku

Friday, August 31, 2012

Ae merdeka ---> layan anak2..


20 minit rm5...xtvt kayak..Taman Bandar Indera Mahkota Kuantan

dia dh try...aku je belum...last aku kayuh perahu jalur ms kat kg banjir tahun 1997 if xsilap..banjir besau..





 tgok kemas xkemas dia pegang...
nak toleh pun jgn harap

 ni xpadan ngan pompuan..nak nek ngalahkan si ryan..
si ryan penakut ya rabbi.pegang pengayuh pun nangis..



sian si jantan aku..nakot ngalahkan pompuan..alegik tgok air laut luas..sungai pantai apatah lagik..kolam xpe..ishh..
Siap men ni, g men taman pulak smpai kejungg..sambil gonggong eskrim..

jam 7 gerak balik..drop kat mekdi im kejak isi perut..

mekdi im

pas mkn, lencong ke kamdar kejak..beli sarung tilam.anta umh mama minta jahitkan then baru la kitaorg balik umah...


Thursday, August 30, 2012

musnah planning


Banyak hikmah benda sume ni terjadi..Last minute allah nak tunjuk..Program kami nak buat family day ke Camerons Highlands esok 31 ogos - 2 sept 2012 akhirnya terungkai bila company kene tipu dek penyangak Cool Point Hotel..mcm sial je...

Tapi ko wat keje ni xsiap..ko nak tipu ngan salah org..jgn cabar aku bila aku betul2 yakin tapi ko kecaikan harapan aku ngan company aku..aku terima bila bos marah aku tapi ko siap..aku janji apa yang aku buat berhasil dgn bukti2 yang aku ada..

Utk bos aku & staff ofis, aku wakil atas sume ni jika benar ini kecuaian aku, insyaallah aku berani bertanggungjawab sbb aku tau aku di pihak yang benar...

Pada ipd camerons & ipd kuantan aku harapan siasatan dapat dijalan kan dan hasil yang aku/ofis akan terima membuat kan kami tersenyum bangga walaupun program ni terpaksa ditunda..asalakn xde lagi pihak yg mudah tertipu ngan bangsa penyangak mcm ni..

Wednesday, August 29, 2012

anibersary 4tahun...


19 ogos 2012 jatuh hari raya aidilfitri ------->>
HARI ULANGATAHUN KAMI yang ke 4 tahun.....

ALHAMDULILLAH....semoga bunga-bunga syurga sentiasa bersama kita dalam menjaga memelihara mendidik anak-anak kita ke arah kebaikan...kasih sayang kita bercambah dengan hadirnya penyeri kita berdua..Amin..

Saya sayang awak dunia akhirat serta anak2 saya...

KAMU LAH PEMANGKIN KEHIDUPAN SAYA....

kesayanganku

last berbuka kami


last buke pose kali ni kat kg..berkumpul sblm sambut raya..sabtu tu dlm kul 11 pagi aku dh check out umh nak blik kg..sblm nak blik singgah umh maktua kejak.lawat kwsan.

dorang tgah dok ngemas2 umah..maktua xde.g soping raya kat Giant last minute,so kitaorg lek dulu tgu mak balik..En aya pulak terus arah letak perabot sana sini...terus tgal baju terus buat keje..ishhhh bila ms nak blik pun xtau..
aku diam kan je la..nolong nengok smbil nolong komen skit2..kihkihkihkihhh...dr kul 12 nak gerak..akhirnya kat kul 5 bru blik kg....

lpas kuar umh maktua..salam2 jap then keletihan, time ni aku xpose..drive thru mekdi IM, balik umh santap kejap then dh siap gosok gg baru la blik kg..kihkihkihkihhh..

mkn dlm kete adalah menyeksakan kene tunduk2 kepala..

sampai je kat kg, dorang teloncat2 sambut aku balik ..yeyehhhhh kak wani balik..yeyehhh...padahal selalu jumpa tp kakak ni je la yg dia tale..tolong hangkat beg xpe gak..dia lenjan anak2 aku dulu..ceiittt..

nek ats msuk blik sapu2,kemas2 then trun dapur tolong siapkan menu berbuka...

 duk amik angin maghrib sblm tgu azan..

 situasi 1

 situasi 2

 situasi 3

situasi 4

ni last kitaorg berbuka pose ramai2..pict aku xde sbb aku xpose...tp aku melantak jgk..giler happening..juadah time ni msakan kg.sayur kobis lemak, udang goreng, ikan gireng, smabl belacan, peria cmpur,ayam maska berlada, smabal pelam muda, tembikai, murtabak.....ntah apa lg..xingat dh..

siap berbuka..kemas pinggan mngkuk + borak2 + nek ats semayang maghrib + duk dpn tv..wat hal sndiri..lpeas dh takbir raya kitaorg ngemas umh.pasang cadar..langsir pintu segala..

 keje haku masukan pencangkuk lgsir..keje mama gu kan lgsir

 bebudak ni lpas men mecun nek ats men game...
pastu kene mrah diam kejap.

 bebudak nih plak duk kat lua men pusing2 pintu
ni ms bila org snpa pun xtahu.aku sebok duk psang pencangkuk xhbis2
(cilok  kamera ayih)

 ni nak tgu isyak 

 ni bebudak xg masjid takbir raya

 dia buat2 layan anak aku..
aku tau helah belaka..kahkahkahkahhh


 ni seisi potong daging nak wat rendang daging pg raya..

 ni pot kami sekeluarga mkn bersila

ni bila dh abih takbir, duk lua bersembang kosong

 anak aku ni mmg pantang suka sgt ke budak kecik..
sat tgu 3 bln lagik ibu teran

 time ni break kejap tgok pict bebudak ni

 tp aku sndirik xhingat time bila ni.
aku rasa setiap detik aku pegang penyapu

 anak2 aku time kat kg xhingat makpak sendirik..
nak tido baru carik makpak

 ni sang teruna aku yg semakin membesar..

 i lap u

ni sepupu aku nuna/nina

 ni pun sama..
ma
gelagat bebudak yg sokmo kene jerit suh diam.
tp xreti2

habis dh bab mlm raya...dh lama tgal xhingat nak cite..

"berlalu la sudah Ramadhan sebulan berpuasa..."




Tuesday, August 14, 2012

s3


dia punya bukan gua..

dia ni kan bila wat peel tetiba nak kan something..dia bersore..samada men2 ke betul2 ke..
xpasti..
tp keinginan dia ni dh lama cuma aku kan dh ckp if dia nak kan sesuatu dia aim dulu...lama.......pastu baru dia dapat..ITULAH SUAMI AI...

rezeki dia murah kot ..alhamdulillah..

pagi dulu la sblm beli enpon, tgah duk siapkan anak, dia ckp
'abg nak beli enpon ni duit byk'....
selamber je kan...
aku pun 'nak ikuttt..nak ikut...sambil tgah sauk baju keje..maklum la pagi kelam kelibut sikit tp yg pasti apa dia ckp tu aku dgr !!
 hehehhe...

mati kat c2 je perbualan kami...terus kuar g keje

aku ni kan mmg suka remind balik apa dia ckp.kat opis aku ingat je..aku msg..

'mlm ni jgn lupa..blh la g survey' lalallallalaa.....

dia bls..

' nak survey benda pulak dh ni'.....

aku pulak bls.

'lohhh manusia dipegang pd janji...pagi td ckp apa kan'....

dia bls.

entah..

aku pun renti je la msg ngan dia. mlm lpas berbuka, kebetulan pampers bebudak kering..giler saje je tetiba kan padahal ada lah motif nak g survey...time ni dia wat dono je..aku je lebih.bese la kaki jln tale ke aku.

bese pampers aku beli kat medin je.
sudah
.pampers murah je pun..nak mahal skit bila aku travel aku kai la drypants..nasib la vontot anak2 aku kebal xde alahan ke apa..senang aku membadget.

ehh tetiba dia drive dia masuk area KP..wahh aku yg dh bermastautin duk kat seat blakang ni sejak dua menjak tersenyum sensorang..tp masih cover..park jauh time ni pun aku rela jln.muhahahahha..

tiba la saat nya..aku duk ekor dia dr blakang smbil lyan anak2..sekali smpai area enpon, dia jengul2 kepala dah..pulak tu tnya nak beli enpon apa ekk...hehheheh..

aku time ni wat tercengang2..emm ikut abg la.nak htc jgak ke?
dia diam.kitaorg survey kat kiosk beli htc aku dulu..aku pyh nak suggest sbb xtau budget dia brape.nak tnya kang segan..nak tale enpon canggih kang, dia bdget kurang..ishhh ntah...

tiba dia ckp nak samsung S2..asyik tnya tokey s2 je..tp syg xde stok..okeh skrg aku dh tau dia aim Samsung..so aku suggest g kat centre samsung betul.puas ht..enpon ni ada yg ap ada yg ori..better nak selamat g kat centre dia.

okeh trus g kat eskalator Kp tu..wahhh kau enpon depan sume mahal.latest.
aku usha dia pun usha..sekali nak jgak s2.xde stok jgak dorang ckp.rege pun s2 rm1599..jauh skit dr yg kat kiosk td..

ntah cam mane dia tgok s3 plak.kene pulak ngayat ngan amoi2 kat c2..aku tgok jgak tp xde la nak suggest ke apa sbb rege dia mak ai..rm2199.00 kau...uhh aku kalo xkwin duk bujang dh beli la jgak.tp ni dh nak msuk 3..ishhh..xde makna..


dia ni tebiat dia xleh duk usha lama2 kat satu tmpat.dia cepat bosan..tu la peel dia..belek 2..3 kali dah..nak amik..nak belek lagi mmg terik muka la dia..aku phm sgt dah.

aku tnya dorang apa fuction sume..bla..bla..bla...dorang terang kan..time ni samsung note pun aku usha jgak tp adik aku dh pkai xde la aku nak tgok sgt..last2 dia ckp kat aku..

'pilih dulu.amik je s3 tu.jap abg g draw duit jap' smbil heret ryan ngan zarra..

dlm hati aku hamboiiiii.....pesbuk manjang la ko pasnih...

arghh dah2..aku concentrate kat s3 tu.dorang xde pun bg gift ke apa.cuma ori set dlm kotak..puas aku ngecek dpt la skrin potecter diamond rm60, sarung enpon rm169 ngan memory kad 2G.tu pun memori dia xnak bg sbb enpon dah 16GB..arghh...aku ngecek2..lama2 dia bg jgak..

xlama pastu en aya mai..aku suh dia pilih kaler enpon putih @ biru.dia nak putih..fine
pilih sarung enpon..merah, coklat,putih,pink,itam..dia nak merah cam aku..muhahhahahha....

ni dia tgah cabut kad sim..amoi tu ckp kad sim kene potong kecik sikit tp if nak msuk kad kat enpon len msih blh..cuma isi salepetip je...dia suh aku cabut kad enpon aku.kira dia suh aku pkai s3 ni.dia amik htc.sbb dia ckp nak g keje nanti poket dia gedebeh beso..aku xterfikir pun sbb dia ckp ni time kad dia dh msuk dlm s3..sengal betul la.

so sume dah settle....

 cuci skrin dulu

 nak tepek skrin potecter diamond..

 ok dh tepek,gonyoh sikit lagi kasi licin..

 sementara budak dorang ni dh puas, men kejo2,terik2 baju..aku lokk je..
jgn kaco sudah

 abah nak dgr amoi ni ulas satu persatu..cehhhh....

 ni budak dh puas men ngan abg, duk sondol jubo bapak..
nasib angin bapak time tu bebunga2

 ni time membayau..
sila fokus tang dompet dia..
nampak..nampak....?
PICT ISTERI DUK DEPAN..
dia yg letak bukan bini..tu yg bini xtahan tuh
perghhhhhh....

lepas dh membayau tuh..jerat ada je serata mall ni..nak2 depan tu org jual menan bebudak..anak aku si ryan dh dr td terloncat nak menan..alih2 bapak ckp amik la nak apa...
sekali byk2 menan....


*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

ni ha dia pilih
 ni konon nak pkai cabut sendiri..lagak cam pndai sgt..sekali tali terpunte kat subang dia..
mula nangis..nasib xputus tinge tuh

 ni muka cuak dah tgok zarra tinge merah
tp still otomen dpn org ramai..
xde kisah pun

pas kuar Kp, kitaorg trus g medin carik pampers.time ni dh kul 945mlm.xtau dan ke x..last2 dan..aku je yg nek.dorang sume duk dlm kete..lpas dh trun medin, dia round kat Tc pulak.membeli la kami ngonyeh2 mekdi drive thru..

 ni saje nak tunjuk stand tray ni.baru je rasmi isi mkanan.sblum ni xde isi pape pun.
hehheehhe

sampai umah, terus charge enpon baru dia.then mkn mekdi sama2..lepas mkn dia gode la enpon baru..apa lagi kan..setting apa yg dia tau...

 ni enpon dia..nmpak kaler pink tp merah.
pantulan flash

 cover ni pun ada bunga2.baru aku prasan jantan ber enpon bunga
kaihkihkihkihhhh

 ni la enpon pinjam sblm beli enpon s3..
skrg dh lepak bek atas lemari tanpa diusik lagi