syurga ku

syurga ku

Thursday, September 17, 2009

Minal Aidil Walfa Izin



Assalamualaikum kepada sumua blogger dan kawan2 yg singgah di belog sy ni..Dikesempatan ini saya sekeluarga mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI. Awalkan sy wish hari raya sebabnya saya dah mula cuti dan fokus sy skrg mestilah nak menyambut hari raya pulak.Xde dah nak belek2 belog ni dah..Baju raya sy pun xcarik la ni weh...adooiiiii....ntah ada lg saiz ke x, xtau la..gamble je lah tp ni la pening g last2 minit cari baju raya.xtahan ngan manusia2 diluar sana..uuiisshhhhh...bole wat penin kpala seh...(bkn ko saje tumpang kat dunia ni wehhh....sedar la ckit...)ooppsss....whatever pun sy nak carik apa yg patut tp xlah membazir..cari sekadar yg perlu shj.
Raya tahun ni beraya di kg Pualu Tambun la plak..Ikut turn setiap thun..baru hidup aman bahagia..So kpd sang suami sy tu, raya thun ni ibu dpt cuti lama, so jgn segan2 duk kat kg lama2..i'm very happy spend time with my family, cousin2 yg comey2 belaka n anak2 sedara..

Duit raya tahun ni apakan ada lg buat sy??? (smbil tngan menongkat dagu memandang ke siling pejabat) Ko jgn araplah..dah tua bangka dah..sedar ckit la weh...(diriku berkata sendirian)

Yuhuuuuu....raya ni paling success sgt sbb xsangka2 dpt duit raya dr bos..byk lak tuh...Alhamdulillah rezeki anak & suami..Tq to my BOSS..I hope next raya kasik la byk lg..hehheheheh...(demand kuat)

Selamat Hari Raya buat semua...

Monday, September 14, 2009

Red Hot Chili's Paper..

Mesti korang bosan if terbaca la belog sy ni kan...??? Tp saya xkisah pun if ada org nak komen bagai lgpun belog sendiri kan..whatever la nak tulis pape pun..ada kritikan saya terima sbgai pandangan..
Saya pun bosan gak asik2 cili naik pinor biji mata TPPPPP.....
Bila Agro Base umum secara rasmi dapat bonus raya 5rtus sorang....waleh..waleh...sy pun turut sama nek sronok g kebun...(mata duitan sungguh la) tp mlas nak g petik lada cuma duk dlm pondok tolong asingkan lada mengikut gred saja.. 
Tp dlm keriuhan membuat kerja, kitaorg dpt undangan spesel dr keluarga Beserah ajak bebuka Puasa bersama. Namun kita merancang tp Allah tentukan..Niat nak berbuka terpaksa dibatalkan memandangkan faktor hujan dan masa yg tidak mengizinkan kami join bersama..
Ikuti kisah perjalanan saya sekeluarga 13hb Sept 09 menuju ke Kg Selendang Rompin.
 
 Lada mcm mainan dh...
Say Hello abah
saya yg xde keje
 
 rayyan ngan "menan" nyer

tu bos besaq tuh...

Thursday, September 10, 2009

kad raya special..

Heheheheheh...teruja kan bila dpt kad raya???
Ni nak cite sikit... Amik Rayyan dr umh mama zie (bb sitter) ae Sabtu kelmarin... Balik umah kebiasaan nye saya kua kan baju kotor dlm beg dia..Aik...apani?ada kad la...sy ngomel sndirian..Hahahahah bkn nyer nak ketawa ke apa tp airmata kua disebabkan keteharuan mbaca dan melihat keletah anak buah. 
Timbul rasa sayang teramat sgt utk kak Fiena.. Ibu Wanie syg Fiena mcm ibu syg Rayyan.. Sikap kakak mbuatkan hati sy tersentuh. Walaupun xsecantik mana namun pada kami sekuarga nilai kasih sayang amat kami sanjungi.. Semoga Allah memberi rahmat kpd Fiena sekeluarga...Amin.  

Bila abah Rayyan baca, dia pun terharu sgt2..Tp bila Rayyan baca, anda nilaikan dan fikir2 kan sendiri...Lg se paling xthan bila kad raya Rayyan terselit note RM5.20...Duit raya dr kakak Fiena..TQ !!!

Saya dah letak dan simpan siap2 kad raya dlm almari perhiasan supaya 1 hari nanti sy nak Rayyan tau erti kasih sayang sebenarnya...

Kad raya kitaorg bertiga

Kad Rayyan

Isi kandungan kad. (buka kan mata anda)

Kad Abah

ayat-ayat cinta

Ini kad saya

ayat dlm kad saya
** Hargailah setiap apa yang kita dapat nescaya ikatan ukhwah akan berpanjangan hendaknya..
Kiranya malas nak interim sgt lada ni tp si empunya badan suh sgt ltak dlm blog anak kunun...Letak la.. Hasil usaha abah selama ini..Dah bertan-tan dah abis dijual.Alhamdulillah rezeki anak-anak..
gok la sendiri kat bwh ni..
Sapa yang rapat tau la mcmaner...sampai kan kete dh xbau Ambi Pur lg dah dek bau lada jer...Padohhhh....
 
 Lada yg telah diasingkan mengikut gred
 
 Gred A
 
 Itu bkn aya tau..Itu adalah pekerja nye shj..Rudy namanya..sapa bminat, tgalkan no tel wokey..

Tuesday, September 08, 2009

wedding Romi & Miza


Sis Miza my best sister.

Ini perkahwinan kak Miza Dan Abg Romi di Dewan Pahlawan Ampang KL pada 9 Ogos 2009. Kitaorg smpat celebrate tp xsmpat la nak tgkap pict ngan pengantin coz lmbat sgt berarak ke dlm dewan...Kitaorg nak kejar time plak.
Sampai dlm kul 12 pm, naik atas mkn n tgu dlm 1 jam pngantin. Xde, kitaorg decide nak blik sbb nak g nyopping lg...(Itu yg penting..hehhehee)
W/pun xdan tp kemeriahan majlis ttp ada..

Happy wedding Day to my Love SIS MIZA n HUSBAND...
We all love u !!!


Banner pengantin di depan Pintu Utama

Tempat Majlis berlangsung

Menuju balik

Stesen Petronas Genting Sempah

Rayyan

Sementara menunggu abah Rayyan mandi, ibu dan lg snape pict kamu dehh..

high value pict

 
 
Gambar ini ditangkap oleh uncle Rayyan merangkap sepupu ibu yang ke berapa ntah (ramai sgt) iaitu Nasuha Mazha pada 27 Disember 2008 jam 830 mlm. 
Ketika itu umur sy baru 7 bulan 3 ae. 
Byk2 gambar, inilah gambar kesukaan ramai & kesukaan ibu n abah kerana disebalik senyuman itu terselit sejuta pengertian..
Tq to my photographer Nas..Excellent !!!

my son

Kejadian ini berlaku sewaktu di rumah onni & atuk jam 940minit mlm
 
 
kepoyoyan sy terserlah
 
dh abis control dh ni...cpat ckit

snap by aby

"ignore" kan makhluk tuhan paling seksi dia bkang sy itu ok...