syurga ku

syurga ku

Monday, March 29, 2010

pengalaman kedua



Alhamdulillah akhirnya ae ni sy dpt jgk g klinik buat buku baru utk 2nd bb walaupun dh agak lewat...Sure pasti kene marah ngan nurse tp saya ada alasan sendiri iaitu MASA yg membataskan sume..Xpela saya xkisah sbb sy ada jgak wat check-up kat klinik swasta..

Tapi pregnant kali pertama, en aya xpenah miss sekali pun bila saya ada date ngan klinik.pasti dia ikut sama tp kali ni utk pertama kali nak wat buku ke-2, en aya xdpt dtg sama memandangkan clash ngan operasi tangkap anjing liar...xpela mybe kali ni dia xleh nak excuse...saya g sendiri ptg lepas lunch hour...

Sekali lagi kaki saya pijak ke klinik Gambut sebagai bakal ibu yg mengusung perut setiap bulan seperti ibu2 lain..Rutin seperti biasa timbang berat, tinggi, air kencing,tekanan darah, amik hb dan yg paling ngeri amik darah 1 botol..uhhhhhh.....tahan je....Alhamdulillah sume nye berjalan lancar & keputusan sume ok..seperti ank pertama xbyk ragam & masalah.Moga2 kekal hingga bb ni lahir kelak..

Saya mula masuk ke bilik pemeriksaan iaitu bilik 4 utk area kwsan sy diami. Ehhhh....saya dh agak mesti nurse soal nape lewat sgt sbb kandungan dh masuk 16minggu...aduhhhhh......cek perut sume n then terus wat check-up ngan doctor bertugas...Doct sangkakan twin tapi scan tgok 1 jantung yg berdenyut...Apapun syukur sume ok..Doctor pun very friendly..

Jam 2 ptg sy msuk n tepat jam 4 petang selesai sume..& balik menuju ke ofis semula utk sambung kerja..

Akhirnyae  29 Mac 2010, buka lah lembaran baru saya & bb ke-2 saya menjalani rutin setiap bulan menjadi tetamu selama 9 bulan di klinik Gambut...Moga sume nye berjalan lancar...


** Dan disini jgk saya amik kesempatan mendoakan semoga Kzue selamat melahirkan 2nd bb dengan selamat..InsyaAllah semua nye seperti biasa..Tabah kan hati & kuatkan semangat...

1 comment: