syurga ku

syurga ku

Tuesday, March 30, 2010

cencaluk, belacan,asam ketuk n ketuk-ketuk ketampi.....wakkakakkaka....gile pnya titlle

Planning nak g Melaka mgu lepas nak la merasa nek kete baru tp hampeh betul kete xbole kuar lg sbb msalah boucer....fed-up betul...Last2 contact ngan along dingdongdingdong...akhirnya sy menuju ke Terminal Makmur Ktn bsama En aya n Ryan tgahari Khamis waktu lunch hour utk beli tiket Kuantan-Melaka 5 org..Tiket yang ada cuma Khamis 6ptg & 1am (Jumaat shj)..

Aduhhhhh...caner ni n lepas dh discuss ngan En Aya & tnya adik n aby mereka sume setuju naik bus jam 6ptg, so sy kene mintak izin majikan utk pulang lebih awl memandangkan beg belum siap pape sbb ots wat kptusan...So, jam 450ptg sy dh pulang n siap2 apa yg patut...

Uhhh...cpa yg teruja nak naik bus??????????? cuba anda teka.....



Ryannnn.....................







Bus belum pun jalan dh mula kedepan ke bkang jakun x jakun padahal sblum ni bkn xpenah rasa nek bus rombongan family day ke Kelantan dulu...emmmmmm kecik lg patutla.Selok semacam..hahahahahhaha...



Perjalanan malam yg xbegitu memenatkan..Bus drop di Muadzam-Segamat-Melaka..Lebih kurang jam 1030mlm sy smpai di tol Ayer Keroh Melaka & yg menunggu sure la along..Lgpun dekat ngan Kuarters Kastam so kami drop di tol Ayer Keroh...Sampai di rumah along terus makan mlm & hidangan sgt menyelerakan memandang masing2 kebuluran..



Motif utama gi Melaka sbb ada kenduri kawin anak sedara belah abah. Lagipun jarang berjumpa sekali sekala ada peluang kami xlepaskan.Selain tu nak berjalan jer lebih......

Mama n abah tiba di Melaka ae Jumaat petang lepas solat Jumaat..Ae tuh along masak special ASAM PEDAS MELAKA...Perhhhhhgggg memang best bila mkn ramai2 tp xleh lawan masakan ASAM PEDAS MELAKA  yg pior dibuat oleh Makcik Rosnah iaitu adik abah...Memang terangkat hbis...Bestttttttttt......Lepas gian nak mkan asam pedas makcik rosnah...Alhamdulillah

Kenduri kawin ae Jumaat lepas solat Asar (akad nikah) & majlis keesokan nye plak ae Sabtu...

Selamat Pengantin Baru Untuk Kedua Mempelai....

Jumaat lepas kenduri kami decide nak g jln2. X syok bila ke Melaka x g jln2 @ soping-sopingan...AEON Jaya Jusco terbesar di Asia Tenggara mmg sentiasa dlm otak..tu yg tempat yg nak g sgt. Dulu nak g dh tp masih dlm renovation tp kali ni dh siap, apa lg kita serbu.........





 Sabtu lepas mkn kenduri pulak sy sume decide ke Dataran pahlawan Melaka nak cari ole2 bwk pulang..Semestinya asam ketuk tidak dilupa...ngidam weh....(kan sy dh ckp ngidam benda yg ngada2...) Lepas dh mbeli bagai, sy sume naik Menara Taming Sari..Saya, En aya,Ryan, Aya,Adik, Abby n Abah yg naik n cuma kzue, along,nia n mama je x.mama gayat n kzue dh smpai due so kene berehat aje...Cpa yg byr???? Sebut betul2...ME !! Sekali lg saya begitu pemurah. wakakkaakakkakaaaa....











Dan lepas dh naik sume alah tu, ehhhh boleh plak Ryan melencong ke tmpat kete control nak nek kete..waduhh......Layan kan ajer....Meronggeng la ko sepupu2....sy kat tepi cuma jd pemerhati.









Jam dh dekat maghrib, lepas ni nak ke Mahkota Parade n msuk soping complex di Dataran Pahlawan plak...So solat dulu di Mahkota Parade..Motif nye kecik je nak g c2, cuma mau carik sepek mata Ryan jek..mmg mengada2...sy yg mengada bkn anak sy..dia xpndai meminta2 lg okey...ibu nye overdose dr anak...Dah jupe di Cartoon Of World...itupun kzue yg suggest tmpat tu...tq2.



Tuptup....makde call along ckp otw nak g umah jgak 1 family....hurayyy....rindu kat makde sume..lama xjupe.... Bole nek kete estima lg..

Menuju pulak ke Kompleks Dataran Pahlawan sbb abby nak carik brg la konon2 padahal yg perabih duit muka ni jgak...Mmg kuat betoi soping...parok giler dh....Apa yg sy dpt?????????Cuba anda teka sekali lg....


jeng....jeng...jeng.....jeng.....
?

?

?

?
?
?

?
?



tarata.........selipar yg xpenah sy impikan akhirnya tersarung jgak kat kaki sy nanti....sungguh terharu dgn keikhlasan En aya....Mmg best gile bila pakai.confortable sgt...pijak pun mcm pijak bantal span....Sayanggggggggg Dia sgt2.........malu nak showroom kat umh along tkut jd isu..hehhehehe...jd sorokkan dlm bonet kete diam2...


Arggghhhhh...mmg best la sgt2 dpt jln2... ae last dan lg ke Mydin tempat peberet mama alih2 Mydin Mydin Mydin.....aku kawin ngan tokey Mydin kang bau tau....Ikutkan ajer.....N masing2 sementara nak tgu bini2 bersoping dlm Mydin, mereka2 ni menghabiskan duit di capcom men game....apakejadah la dh tua2 tp beselah skali skala mau lepas kan gian yg terpedam....hehehhehehhe...



Ptg jam 330 bertolak pulang ke Kuantan berkonvoi 3 biji kete.Sampi di Gambang singgah solat maghrib n pekena mee kari special....best...

Samapi umh jam 930 malam n terus wat apa yg patut......


TAMAT ENTRI WAT KALI INI....SEKIAN














1 comment:

  1. leather pior tuh kwani weii.....caya lh

    ReplyDelete