syurga ku

syurga ku

Tuesday, March 16, 2010

meja study

Bila dh berwindow shopping mmg sungguh merehatkan minda dan melenguhkan kaki...Tp arggghhhhhh xpedulik..dh namanye kuat b'jln, penat pun kata xpenat...Al-kisah nye berlaku semalam bila berfb ngan my  cousin 'ma', tetiba cam rasa nak g meredah EC Mall n Carefour. Pick-up bdak2 jam 8mlm kat umah makteh..This taim just anak2 dara n mak dara je yg kuar okey..

Tujuan nye semata2 nak cari meja study la konon sbb nak isi laptop bagai..dh lepe tilam kat umh asik bertenggek 24 jam atas tilam beralaskan iron board bila nak men tenet sume tuh....kene plak ngan bontot En aya, lg la mau tenggelam saya bila nak tido...bontot bukannya kecik cam Ryan...besar bontot cam kuali kat umh tu har...(mampus aya baca statement ni) kalau tilam vono ke xpe la jgak ni tilam cam jual cenggini bunyinye....(betulkan kerongkong anda & set dlm slenge cina) "tilam...tilam....tukar baru.....peng..pong...peng...pong...shangsheng shongshemg....sheng shong shung.....tilam...tilam....nek selirat lidah nak nyebut..mau fail bhs cina..lg se hal, berselirat segala wayar nak iron baju tiap2 pagi asik kene alih letak alih letak...arggghhh ni x boleh jadik...


 Sampai di EC Mall terus menuju ke Carefour...Bila dh bayar terus menuju ke Parkson plak...ehhh...eh...bole lg singgah beli sotong kering bagai wat ngonyeh smbil jln & pndang org yg asik xkene jek kat mata kami2 ni...ehhh...ehhh..."sarah pun ckp..akak, ada butik POLO la..." masuk la g cuci mata..brand jgak la butik ni sbb setahu saya Polo Brand ada 4 listing dia yg dia award dan tag  PTG salah satu darinye..(part bdak2 la, part lain saya xdan nak tgok)

Tp sekadar menjamu mata, xde pun nak beli. kene tunggu kuar ngan En aya baru la dapat menyendeng selai dua..tu pun kene wat mukacam gedik2 tawan hati bau dapat..kalo x, kuar bodo je okey...dia amat pandai membajet2..

Ha, dh melangkah pun kaki dlm Parkson, menuju ke ladies clothes...taim ni saya rasa cam jadik anak dara pulak sbb Ryan di layan oleh auntie2 nye yg kenkadang obses tahap melampau2..aku? dok hingin doh..penat melayan....asik nak pang je tau...tq my cousin....untung bwk korang..happening....

Dan tgah nak pilih baju testing sume, mintak plak camera...uhhh...seb bek bwak..nah ko amik men jauh2...(cpa tuh kalo bkn 3 seri dewi mlm ma,nina n aya) dlm fitting room pun korang jadik? emmm lantak...anak saya pun sama geli nak berposing...whatever pun,yg penting korang enjoy n x bosan...atas eskalator pun jadik jgak......padoh doh sepupu aku ni...tp mmg dorang suka bergambar bila taim cenggini...xde perasaan malu sbb darah daging kan...

Penat berjalan, nak mkn sizzling mee plak..(dlm hati nak blanje KFC ke apa tp dorang nak mkn sizzling mee, emmm saya diam je lah...) ikut selera dorang..ni last 1st taim pijak kaki ke foodcourt n wayang EC Mall...nak masuk wayang? jgn harap..itu 5 tahun lepas saja..skrg apa cite org dok citer ni best tu best, saya hanya mampu ternganga je..dh x amik port.. lg2 nak bwk si Ryan, ha boleh gamat panggung..sgt obses ngan gelap..

& kejadian lucu terjadi dlm gelok2 mereka sekali aya wat show dekat foodcourt...amik ko..ketawa bagai kat ryan bila pampers dia londeh nampak alur bontot, ha ni plak ko dh kene...sakit dik bontot tuh? wakkakakakkaka.......satu kenangan yg pasti aya tulis dlm diari & cite kat pakwe nye...hehhehehehe...
gurau jer la...

Nanti if korang nak kuar bila bosan ke apa, just ello je akak...bedesup akak sampai...kita meronggeng lagi ramai2 nek kete turbo ala ferrari..

Ini gambar kenangan semalam...















Sekian....

3 comments:

  1. wohhooo!!!...sw0nok glex!!..ceyst2!!

    ReplyDelete
  2. hehehhehe...nanti if akak blik ktn, kita g jln cenggini rmai2 okeh....

    ReplyDelete