syurga ku

syurga ku

Saturday, February 18, 2012

1st competition...at ktn parade

ni 1st outdoor xtvt tadika Ryan sejak dari skolah bukak aetu..Anjuran oleh sapa pun ntah..dorang punya xtvt ni utk budak2 tadika dr 4years - 10years...bertempat di Kuantan Parade pada 18 Feb 2012 jam 11pagi - 5ptg..mewarna & karaoke..Nak masuk contest ni kene bayar fee rm5 je.

Balik je amik dr skolah, terus ryan tunjuk slip contest kat aku..nak masuk dia ckp.aku pun xckp apa terus oraite.then bayar fee tu..alatan mewarna xde disediakan oleh pihak skolah so parents lah yg kene alert sendiri..

Jam 1050pagi aku sampai di KP..masuk je terus aku nmpak gedabak besar sign contest ni..


Teacher ryan dah call aku sbb budak2 4years sume dh berkumpul sitdown sblm acara bermula..aku dgn bingit nye suasana nak carik parents akas ilmu lagi mmg x alert dh hp sume ni..last2 aku jumpa jgak teacher dorang nun dpn stage..dorang sume ni dh siap2 ditempatkan di kategori masing2..4 years kategori A, 5 years kategori B dan bla..bla..bla...smpai la bdak umur 10 years.

aku kan dtg dh la lmbat dr org..brape minit nak mula baru thegeh2..tempat aku ditengah2 tu....tgok...ibu keladi duk situ...giler malu !


masa ni nasib kakak sblh tu pun join skali ngan aku..kira ok la..ryan time ni takut xmoh kaler dah..dia ni kecut bila tgok org ramai..geram dah hakuh time ni tp nasib la duk tgah2..kalo dh duk tepi birai tu mmg aku cepuk dah kau..
mintak teacher dorang kertas lukisan siap2 sambil dgr taklimat dr urusetia dulu..en aya duk pegang si zarra yg dh lele nak msuk join aku kat tgah2 tuh..


last2 ko msuk jgak kan..duk la menyempit kat depan tuh..time ni blum setat pun lagi..sat nak begambau bsama anak2 dulu..si zarra time ni dia paling gedikk..aku time ni dh pndang kamera tp tiba2 cam teperasan ada mata nengok mcm aku mak yg over plak..terus aku pndang pat len..hahhahha..giler duk tgah2 kan..harus org tgok.


 
 
ok dah setat kaler..masa ni siap2 kasik amanat kat anak supaya ikut apa kata bapak kau smlm kat umh ...jgn kaler kuar dr pen itam !! wahhh...mcm terra anak hang. ni aku sebok duk tag places fb sat..si zarra cam bese pun sama nak nyebok..


ni parents yg kategori B keatas...mmg ramai..sbb kategori ni blaka2 dh pndai..cina pun ada jgak di invite sama..ngan kaler buncho..kaler lilin..kaler minyak habis dorang bwk sama..tuala kecik nak kasik effect kat kartun dorang pun dorang bwk !
aku? emm...kaler pun pinjam ngan adik aku..kaler ryan? emmmm dh tgal 5btg dr 24 btg !!




Masa yg dorang kasik dr jam 1115 hingga 1215. ni dh mula dh kaler pooh..kategori 4 years dpt katon pooh..len2 kategori len2 katon dorang bg.


pastu msuk stage ke 2 kaler kaki tgan kepala pulak..time ni kesian aku tgok duk ngangkang...jap kang baring..jap kang tonggeng...mmg dh rasa cam nak bwk meja kecik tp lupa nak ltak dlm kete..gulut sgt.



Bila dh siap kaler pooh tuh, tetiba dpt announcement suh kaler smpai jgn ada tgal ruang putih..means kat luar tu pun WAJIB ! bodoss betull.. ko bayangkan nak kaler pooh dh smpai lenguh2 tgan bdak2..kene bdak yg cepat xpe..kene bdak cam anak aku yg kaler seminit pndang org len..kaler seminit tgok belah kiri pulak..
time ni nak kasik dia smngat hbis blaka umpan aku kasik...camni ayat umpan aku..hahhaha
" kaler cepat2 dik..kang kita mndi kolam..kang kita tido otel cam aetu..kang ibu beli lori sampah...kang bla..bla..bla..."


budak jap je semngat bila kita umpan tp kang emmm.....haremmmmmm....tu pun aku suh jgak pulun..lantak la nak nyompeng ke x asalkan penuh sudah..kesian pun ada sbb mmg giler lenguh.if kau provided ketas saiz a4 than lagik kan sesuai ngan tahap msing2 tp ni...mmg betul2 lketas ukisan !



 Hadap la jgak dorang.ada yg nangis pun lantak la..sbb dh xnak kaler dah..parents yg sanggup tgu cam aku alih2 sorang je kat tgah2 tunggu ryan siap..1215 tepat baru aku stop !


 Hasil katon mmg ok tp bila tgok hasil yg kat luar katon..hehhehhehhehehhe...dah...anta then tgu result kul 1ptg.


sambil dia ni duk ngangkang tgah2 menari ikut bdak atas stage..time ni free nak g mane2 asalkan kul 1 kang ada dh tepacak dpn ni nak tgu sapa menang..aku plak g isi perut kat kfc jap..beli pun ringan2 je sbb lpas ni nak g kenduri pulak kan..buat alas perut dorang je..

Habis mkn kat kul 1 kitaorg gerak smula kat tmpat td..nasib ryan kali ni xde rezeki nak menang..saguhati pun xde..tp bdak2 tadika ryan ada jgak la yg menang tp kitaorg xde nak tgu smpai hbis..xde nama ryan hbis kategori A kitaorg balik je...

Tp xpe la menang xmenang at least ryan dpt pengalaman..time ni dua2 dh penat..

No comments:

Post a Comment