syurga ku

syurga ku

Wednesday, March 07, 2012

playground korang

 ingat lg kan entry nih...http://rayyaniman.blogspot.com/2012/01/turn-ryan-zarra.html

jgn kata makpak kau xmanja kan kau tau..kelak dh besau kau baru paham betapa makpak kau yg gigih mencarik duit ni sayang benau2 katttt korang berdua...gigih ngadap pesbuk setiap ae bio pun kene bebel ngan abah korang asyikk ngadapppp pesbuk je at least kan..kan..kan....xsia2 tau..utk korang jugekkkkkkk...

korang hadap la... bila dah puas korang lok je...makpak xmarah pun..tp kau jgn lupa benda len sudah..lepas se se makpak kau bagi, pndai2 la hargai jgn gado2..men kongsi2..blajar still nombor 1.

Ikut routine bln feb ni aku pulak nye turn...ada lg utang 3bln smpai bln 5 nanti, makna nye kitaorg punya batch tamat..

turn utk cust bln 2 ni aku dpt tau stok smpai cepat dr supplier so kitaorg yg turn feb akan dpt awal..xmcm bln Jan aetu ada problem sikit smpai lwat tp sampai la jgak..cuma cepat ngan lmbat je..so xcited la kan bila dh tau camtuh..dpt awal..confirm dr dorang aetu ckp supplier dah pos turn masing2..sila tgu no tracking je..aku pun tunggu la..pastu smlm alih2 tgok turn sama ngan aku dh dpt tracking no cma aku je xde lagi..risau2..

Chatting ngan dorang then dorang re-confirm smula masih xdpt lagik tracking no aku.tp dh pos lama..ahh sudah kan..nak kata add salah, 3 org adik ipau aku tnya sahih ! dorang ckp xde apa2 brg pun smpai kat umh..ahh sudah..

Jam nak dekat ptg still xde maklumbalas..aku call pusat penghantaran nak trace nama aku still xdpt. nak kan tracking no baru senang tau status..aduhai...so aku pun relax dulu tgu aeni camne..

Balik keje smlm aku lepak umh mama then en aya call gtau brg dh smpai umh maktua..alhamdulillah..lega...ryan apa lg blum aku hbis ckp dh selok nak g umh atuk dah..nak tgok menan..
time tu aku msg gtau seller brg aku dh selamat sampai...

sampai je dpn gate umh, ryan mmg teruja giler..maktua ckp brg dh smpai pg td dlm kul 10lebih tp dia xcall sbb xde kredit...patut la adik ipau sume xtau.smpai pun lepas dorang g keje.hehehhe..

en aya sumbat jgak dlm kete nak angkot blik umh sendirik..walaupun dia keje tp ada ms 1/2 jam sblum kul 740mlm utk dia pasang kan menan tu dulu..aku xkisah pun tp dia seboleh2 nya mau kan terbaik utk anak2 dia..ikut kau lahh..

Sampai je umh operasi pun bermula..




si ryan papan gelongsor xpsang lagi kau dh pnjat tangga xsabau sgt kan...tuh nmpak x jaring basketball tuh camtu opernya? hahahhah..hasil kreatif seni tgan gua...muhahahhahha......mane se tali aku nak sngkut pun xtaw...lantak...kang bapak kau otter..

 ni sarung menan tadik..tinggi dia cam tinggi pintu tp xde berat sgt..ringan sbb plastik..

dan pun siap walaupun tlewat 5 minit dr ms keje.hehhehe..xpe la..pasang2...skru2 tu bolat2 kuning tu then siap..xperlu pun spanar ke skru dreba ke hape..sume putar dgn tgan..easy to use.. cewahhh

bila dah siap camni la jadiknye...






kan sronok mlm tadi depa duk men je...tu pun aku mau msuk tido si ryan suh aku hangkot masuk bilik sekali...ishhh...parking la benda alah tu molek depan tv dulu...mlm ni baru proses susunatur kat tempat yg wajib..

pagi td lpas dh siap nak g skolah..ehh dan lagik kan men dulu..tidak kul 8 aku mmg dh vroommm ats jln ni x..masih duk tgu depa men lagik..nasib aeni bos nek kl..hehehehhe...lewat 20minit smpai opis..xpe..







ok sume dah selamat...maseh pd rakan2 sume...mlm ni bermula operasi mengemas dan susunatur pulak..mikir roadtax mampus ujung bln pulak..tetiba je.....duwet,,,duwet...duwet....



No comments:

Post a Comment