syurga ku

syurga ku

Monday, March 12, 2012



KRITTER..MAMMUT...SANSAD...SUNDVIK...JULES...LATT...
tu half je..byk lagik brands...korang nak tau surf sendirik di:-

Kelmarin aku nek KL ngan family en aya..nak p kenduri sedara mara dorang kat Cheras di Dewan Perhimpunan Alam Damai if xsilap aku..kitaorg planning nak gerak lepas g kenduri kat umh member di Kg Soi dulu then baru gerak ramai2..setahu aku kitaorg akan koivoi 3 kete..

Sampai dpn umh leader, aku dpt tau kene gerak jam 8mlm pulak..aku ni sebut je 'nak g jalan' mmg sebati giler..hehhehe..aku pun terkedu sbb ingatkan planning cam asal tp tukar plak..dh la terkejor2 sblm nak kuar umh, alih2 emmmm...len pulak planning..

tp maktua aku decide xpe kita gerak dulu dorang nek mlm nanti...ok fine la..xde la nak blik umh smula then kat situ dah habis masa aku ngan semangat nak g.masuk balik then kene tgu plak mlm ae..uhhhh...mmg xbest..len la dh dpt inform siap2..laki aku pun sorang malas ke beno nak tnya planning siap2..tu la mood aku ae sabtu title cam 'Penat Giler Jadi Org Gaji"....ha kan aku nak buat semua sblm jam 12thari...mana xsemput..

aku gerak dlm kul 3ptg jgak xsilap.lmbat sikit..walaupun mood aku time ni kecikkkk je tgok en aya terbongkang tido..dia ni if xdpt lelap sikit, angin dlm kepala cepat beno kuar..benci aku !!

tp sbb dia ni dreba, nak xnak aku ikut je la..kita ni penat segala cam nak patah pinggang, ada dia kisah? xde kan...tunggu aku muncungggggg....wat prangai.....baru kau terhengeh2 nak usap...

ok fine dh gerak pun..stop solat asar kat R&R temerloh dulu...beli mknan wat ngonyeh2..bertolak smula...
cuaca dlm pjalanan mendung + ujan renyai2..anak aku si Ryan mmg spnjang pjlanan xreti nak stop bckap..NON STOP !!
pulak tu ada geng sepupu dia lagikkk la becok ! huihhhh...

aku decide nk tido umh makde time ni..makde awal2 dh mg ajak tido umh dia kat Klang.so ni la 1st time aku ajak family belah en aya mai umh mak sedara.n 1st time jgak la dpt jln sesama adik bradik en aya..
mmg best!!! insyaallah ada masa diizinkan kitaorg planning mcm ni jgak..jln sekali...terbaekkk !!

aku sampai Klang jam 8lebih jgak..jem kat Bukit tinggi.bila smpai kat umh, makde dh prepare mkn mlm..gulai sepedas nenas + ikan goreng + sambal belacan + sayur taugeh + ikan goreng + ayam goreng...perghhhh mcm family sendirik aku pulak rasa..emm konvoi adik bradik en aya yg len mlm kang sikit.tp mknan utk dorang tetap kami simpan kot2 dorang lapar..

malam aku ajak dorang g ICT kat shah alam..g dlm kul 9lebih..mak aiii anak aku ngan anak sedra mmg teruja nak msuk..que nak park kete tp bila dh tgok keadaan sekeliling nak jln jauh ngan org tua nak menapak smpai ke atas uhhhh mmg cancel terus niat..if aku g sendiri xkisah tp sian kat maktua aku..park kat sana xmcm dulu dah..siap park kat 1 kawasan tp kau harus menapak la nak nek atas..mau xtercabut pala lutut..so kitaorg kuar bodo n derma jgak la spoloh hengget walaupun lalu je..impian nak jejak pun xjadik..xpe la insyaallah len kali la..

ok dpt tau dorang btolak jam 9lebih dr Ktn..konpem smpai pun lewat.dlm 2lebih dorang call dh smpai & en aya jemput kat someplace.aku pun xsedar.

bila pagi bgun tido..perghhh sronok tgok sume terabur tido...like family aku kat Pekan tp ni family laki..tp mmg best !! 1st time memories.

bekpes makde masak nasi goreng 3 rasa.pedas sederhana bese..time ni aku pun planning nak bwk dorang especially yg xpenah g masuk car boot kat shah alam tuh..makde pun nak join sekali..kuar umh terus pack beg sekali. dlm kul 10 jgak kitaorg kuar..time ni mmg dh panas tp xpe la bkn senang nak dtg.

ok sampai terus la wat xtvt masing2..time ni aku lupa nak draw tp ada la sratos standby dlm purse..aku apa lagi kan...wahhhh..borong tudung la wehh...mau nengok? muahhahahahahha....zarra dh selai sua..si ryan dpt replika kapal terbang n en aya dpt roti john sudah..

 ni utk aku..dlm 48 utk dua

 ni je la stok aku..kaler pun cam xmenarik..

ni tuk zarra..legging ala2 aladdin..spoloh hengget je..

ni teruna aku..nak sgt kan nek air asia..meh sini ibu tunaikan..
selamat verangan wahai anakanda..lima belas hengget

en aya..roti johnaya


Lepas dah g sini, kitaorg terus nek cheras..lepas hbis g kenduri, decide nak g sogoo n jln tar..tp ada request nak g Ikea..memane la..ms ni kul 4 xsilap...tetiba dorang ckp g Ikea je senang.sogo len kali..aku xkisah pun.time ni xde pun nak beli meja dah..sebab budget nak simpan ke lain..tp kan org ckp bila dh otak suka sopping, mmg aku xleh nak kata apa..bencissss....

otw jln jem..pack giler..upernya ikea wat sales..patot la pun..cam semut ramai.aku park nun bwh basement Tesco..yg len dpt park tepi2 jln je..emmm bila dh masuk ikea mmg xsah la melabur..aku draw sblm nek lift.

emmmmm....mkn jgak aku beli memacam !! ishhh...senduk...rag...rack kat dinding...meja tulis dorang..kusi..magnet photo..tu je rasa.....masuk que nak membayau..sekali pangggggg.......lebih budget !! hahahhahha..nasib maktua ada kat ujung sana..laki aku larik sat minjam.hhehehehheh..

mula aku nak carin meja tulis dorang camni.ada laci segala..ala2 kanak2..aku servey sekali kauuuu....rege dia mak aii..tp quality mmg 1st class..

mmg kenan sgt tp rege tu aku pikiq duablas kali !!
last aku tgok web ikea sbb kakak ipau dh beli kat anak dia from sini..simpan hajat..mau pun mcm2..time ni servey dlm tenet dulu..
RM 199.00..SANSAD

RM 129.00 sebutir
ni match ngan meja kat ats tuh..kayu pain..atas tu plastik cam material mammut.


RM 29.90 BRAND LACK..
MEJA SISI TP BLH JE IF NAK DECIDE MEJA STUDY KAN..
ADA 8 COLOUR.

 
ni colour yg dorang bagi.tp xsume available pun..depends atas nasib la





 
RM 49.00 KRITTER
ni kayu material dia.ada 5 colour..decide n match ikut sukahati sendirik. 

RM 129.00 MAMMUT

RM 119.00 MAMMUT

RM 45.00 MAMMUT


 
RM 45.00 MAMMUT
 
 
 RM 15.00 KALER MCM2 AVAILABLE
PLASTIK FROM MAMMUT

sume aku kenan...bila dh tgok dgn mata kepala sendiri mane yg sesuai, aku decide amik yg nih je kat dorang...



samapi umh je smlm dlm kul 10 lebih mlm, mandi2 segala, laki aku duk mencacang dpn tv ngadap kusi meja anak kesayangan..seboleh nye nak terus siap..aku perhatian duk sebelah dia..kasik semangat..hahhahahha..





akhirnya.....semoga rajin anak2 ku mentelaah...jugak blh aku buat coffee table utk tetamu..
save dah..muhahahhaha kene beli dua kusi..anak aku kuat kelahi..


 


2 comments:

  1. wahhhhhhhhhhhhh shopping sakan yeak..dasyat2..huk3

    ReplyDelete
  2. terlanjur dah...idok nye mcm postpone dulu tapi......kuasa mbeli mmg..tu yg bencisss

    ReplyDelete