syurga ku

syurga ku

Saturday, March 02, 2013

akal adik


alhamdulillah kau anak...sejak sek kat perpaduan ni mcm2 ko tau..asal balik je ada je perkataan baru ko tau..jap kang eje B.O.L.A pastu eje I.T.I.K ..kang2 pulak tepekik baca abc pastu nyanyi2..pulak tu skrg dah reti nyanyi lagu negaraku ngan negeri pahang..wahhhhh mak kau pun nyanyi tunggang langgang..syabas !

tapi sian...tiap pagi anak aku la selalu lewat masuk kelas..alasan umah jauh...mcm bodo jer..nak seribu daya kan..alasan paling tepat aku rasa la kan..
ATTITUDE !!
 tu yg paling bekesan..sikap yg suka bangun lewat..dh terbiasa sgt2..bakpe la dr anak ke 3 payah beno nak ubah..if betul2 urgent je pandai aku bgun awal..rate aku bngun jarum jam tu belum kul 705 jgan arap la kan...tu yg aku tekecoh2 sokmo pagi2..nak siap kan 3 anak..ngan kejut mandi...pastu nak pulak mandikan..sabun2, gosok gigi pastu pakai pulak dah baju..sblm tu kene bedak sikat rambut dulu then ...si qalissh pulak turn nak mandi..pakai comey2..aku kadang masih bertuala,kadang dah siap sarung baju.depends jgak..nasib anak2 aku jenis xbekpes pagi2..nak anta pengasuh janji mandi kene comey2..xcomey bkn peel mak kau hokeh...huhhhhhhhh...kat situ dah dpt cabaran..tekak kene kuat..hehheeheh..
nasib beg2 dorang aku siap belah mlm.susun tepi pintu umah.senang.

sejak dah reti berkawan kat tadika bekawan kat KAFA mcm2 ayat power kau tau..camnih aku ajuk..
"adikkkkkkkkk.....cepat g mandi nuh, nak ngaji pulak ni kang......" sore gajah skali kuar sepi jap umah mama...nak tau pe dia jwab?......" ibu ni cam gapang la.. xnak mandi xnak g ngaji "... menangis x kau bila dgr? aku? aku?....xmenangis hokeyy...aku ketawa lg ada...kahkahkahkahkahkahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....

aku tnya dia gapang tu apa dik?...dia jwb? alaaaaa gapang la...ketawa lagik.kahkahkahkahkahhhhhhhhh....ko jgn ckp kat atuk kau sudah..kene pelempang terus kat c2..atuk kau polis muka bengis..ko jgn men2...

see? budak2 skrg bila dh bekawan cepat benar terpengaruh..mmg xleh nak kata apa.dulu aku tgok anak2 buah aku skrg cth ada dpn mata...aku tau nak ajar bdak besar ni mesti kene pandai.akal tu penting...xpe bab tu nanti pas kat bapak kau la senang..mak kau ni ajar ngan tgan2 sekali naik...

ni ada satu lg akal dia..mlm tu tgah aku lipat baju dlm blik tgal 4branak, dia men lukis2 ngan zarra..

imaginasi dia mlm tu dua beradik....
 ni abah ngan ibu..ada tetek sesorang..
ada jugak k**** ngan p**** se sorang..
maju kan imaginasi dia

oppssss cop dia suka jgak men belakon2 doktor2 ngan bb zarra dia mlm tuh..nak tau camne soklan2 cepumas dia dua bradik?...

(aksi dlm keadaan baring)

adik : b...b sakit apa?

b zarra : sakittttt....senyum2....

adik : sakit pepettttt? smbil tepuk2..

giler x dorang belakon??? masyaallah pitam aku kejak..tp aku senyum pndang ke lain...dorang belakon lagi..tp kali ni bb zarra plak doktor konon2..

bb zarra : adik skit apa? (sleng pelat)

adik : konettttttttt

bb zarra : tepuk2 pastu gelakkkkk...

pinsan hokeh bila umur kat sebaya laki ngan pompuan nih..uhhh mcm2 akal di teroka..aku apa lg dah xtahan nak gelakkk..aku jerkah..

hoiiiiii !! apa ni pepet2 konet2 ni hahhh??? ko main lg camni siapppp..ibu repot kat abah.....dahhh g tido sok nak bgun pagi..

dorang? xde nya terus melompat atas katil ke bwh pulakkk..selagi xtutup lampu jgn harap..
bila nak tido tu aku terfikir gelagat dorang tadik, dunia2....bukan senang nak didik anak2..Ya Allah lindungi la mereka semua...Amin...

baru umur 3thun ngan thun dah tau sume ni kan...masyaallah takut mikir masa depan nanti...arghhhhhhhhhh terik toto tido.........zzzz...zzzzz....zzzzzzz

kejapp je jadik anak teruna ngan anak dara...
anugerah

ni raksasa lwn otomen ibu

yelahhhh kauu...



No comments:

Post a Comment