syurga ku

syurga ku

Wednesday, February 27, 2013

a.b.c


Ahad lepas baru planning nak bngun kul 10..bkn senang nak dpt tido lama..sokmo pepagi wktu keje aku tekincet2 nak wat sume benda..maklumla kenkadang tuh bz ngadap pesbuk..sound ngan tok laki, apa aku pedulik...aku melawan...................sapa ckp aku xmelawan? melawannn TAPI janji pas melawan aku comolot, diam la dia..lelaki....

aku nak gak selftime lepas dah penat seharian uruskan umah tangga..release tension sikit..ok tapi xleh bngun lewat kebetulan aetuh program nak psang cabinet Cancel..dia siap basuh motor, aku cam bese mandikan budak2, kemas pat tido, sapu sampah sikit2 sementara dia kat lua..settle dah bab dlm umah..ngangkang tgok tv 611 geng bus sekolah..

opsss bapak masuk...bapak ckp

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Siap kita g jalan....!!

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh......bebunga2 hati.

aku taw la dlm purse aku ada singgit je xdpt gaji lg..purse ko penuhhhhhhh....pulak tuh ko dpt bonus lagi..ketat betul la mpk bonus manjang...nasib aku tumpang ko en laki..siannn...

ok done...siap...

destinasi?

shell tuang minyak jap...----> beli pulak ole2 shell sejabir rm15..dlm tuh dpt la jajan2, gelas shell ferrari limited edition, air kotak se air botol se..nak tebus bonuslink kenkonon tp bazir je sbb redeem pun setakat payung, sweater,beg..ohhh rugi..kumpul point lagi..ehhh jakkk..bebudak tu paw bapak dia kete ferrari sesorang..melayang dua ploh pat hinggit..pastu kecaiiiiiiiii...

pas siap, lencong masuk tmn bandar..ahad tu pagi cuaca mendung2 so xramai..ingatkan nak g bekpes..ehhh dia pusing ke lain pulak.sume ni utk anak2 dia nak2 arahhhhhhhh tu anak bapak sungguh ko...aku cobit kang aku yg kene marah..le nih aku kurang dah melawan.bkn mksud melawannn mcm sawan babi tuh...ishhhhh....ntah ekk azam baru aku rasa..puiiiiiii..!!! umur dh 31 thun beb..

ok men kejap je.sambil mkn jajan td..abg lyn la dorang..ibu nak mkn kat kusi nih..gih..gih...aku alau depa..nyum2x...








tgah2 men , ujan turun renyai2...sume kelibut larik masuk kete....ok budak2 puas hati..jom bekpes merangkap lunch skali..kitaorg xpyh discuss pun nak mkn mane..tanya je mek arahh sure dia ckp....

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

 mec o nalll

tu la arahhh kami...dia mkn bkn mcm kat atas tuh..dia mkn nak tau apa? dlm cheese burger tu kan ada sekeping cheese..ha ko siat la leraikan dr daging.tu je dia mkn..simple kan? tp request dia kemain..xcaya? try bwk tgok. tuhhh yg kat ats tuh, aku la yg ngoder.aku kan bangsa tamak..

 
 sokmo2 yg g ngoder muka aku lah...sbb kene taste aku sikit..
kang xkene taste, moncong

 tuh qalissh tgah isi minyak jap..dia tido aku baru blh ngappp

time ni ujan lebat jgak..lepas mkn terus stay umh mama jap..golek2..layan melodi..en aya lyan budak2 pasang lego tadi..qalissh tido. aku ngangkang dpn tv..maklum mama abah aku balik Pekan..nasib aku ada kunci spare..

 ni bapak dorang tgah tido..bosan jgak sbb nak tgu kul 230 dia suh gerak..padahal skrg ms aku snap pict dorang ni dah kat kul 3..nmpak betul dia raja tido..

motif pict jadi cenggituh, mula aku suh peace je..skali dorang buat aksi sndrik..lantakk korang la anakk..ok dah xthan sgt, aku g baring atas dia kepit2 sikit hempuk ramai2, haaa tau kau semput kan...ok dah dia dh bngun...lipat2 tilam, kemas2 yg sepoh2 tadi, kitaorg kua. terus g maxis byr bill..pastu round2 bndar jap then trus rasa cam nak blik Pekan jap.

motif satu je..aku nak tgok gerai goreng pisang kepok abc kat kg..share 3 kepala..mudah-mudahan bisnes kencang..insyaallah...dah smpai kg, ok not bad la..lawa..bersih....time kitaorg smpai kedai baru nak on..tgah panas2 kan minyak..tp aku singgah kedai je.aku xmsuk pun dlm kwsan umh..sbb virus byk..opsss.....

ulasan di setiap pict je..nak rasa nak tgok sndiri, jommm pakat balik..tapi...bayar yer....baru support dorang..

xde nama lagik..

air kosong ada
kemas

ni dapur masak..meja tuh pakcik lan dpn umh dulu yg punya..
dr nak buang, angah mintak la..
mmg dia buat dulu pun sbb nege camni

tu area abc

ni kuih2 makteh yg buat.kebetulan angah ngan k.ma g trganu.
so makteh volunteer
donut/pau 3biji singgit
g/pisang 8biji singgit
kepok seposen se

aku mandur je duk kat sini

tu adik aku ngan mama duk nolong

dia skrg dh reti dah...gaya anak tokey je ko aya

ha tu deret bhan2 abc..kitaorg yg buat, letak je la byk mane tapi agak2 la kan.
.kacang tanah mesti lebih !!

ni kebetulan ada org nak air tebeng bungkus..ella xreti nak sukat.
nasib dia reti..tibai la bangg..

bersih

ni la pakcik (poksu) yg beli tebeng tuh
3 bungkus kauuu

ni budak dah 3 mangkuk abc..jagung..cendul

kepok tuh dah berapa kali ntah..

tidak dia nak sesorang tapi ko jgn nak ngada2..1mangkuk 2sudu xpe
lebih2 ibu backhand..ewahhh

ni suasana kg..smbil melantak ada hiburan

ni dh kenyang masing2 menyandar

2 meja je..kusi tuh sume dr atas umah..guna pakai


 
tu samad..beli keledek 2hinggit, pisang 5hinggit

makteh..tgah borak2

nih dia nih xreti2 nak stop..kang bising aku kene marah..
lantak la belonnn


sonottt sgt..dh rasa suasana mcm dulu je time mak (atuk) bukak kedai runcit/abc.......
best !!









No comments:

Post a Comment