syurga ku

syurga ku

Tuesday, February 26, 2013

sungai lembing kami datang


Alhamdulillah..CNY ofis aku lulus jgak..ingatkan if ikut kebiasaan holiday2 kapir ni bos xcelebrate.bos amik holiday2 islam2 sikit like maulidur rasul ke, awl muharram ke, raya pose ke...cuti raya mmg kebabomm 2 minggu ! cuti kapir2 ni tgok atas mood keje dia.kebetulan CNY ni pojek xbyk masuk so dr melangak baik la dia bg cuti..so jumaat last keje..cuti pun sabtu smpai senin je.Selasa dh kene keje dah..

CNY xblik kg pun.stay umh je..kbetulan ada virus kat kg tu yg berjaga2..pulak tu ada mber nak mai bcuti kat ktn..so........happening sgt..welcome to our house ARINABDRAZAK...

kuantan xde la byk tmpat sejarah pun..setakat TC, tmn Gelora, Tmn Bandar, Mall2 emmmmm.....Nak di bandingkan ngan Johor sana, jauhhh..

Kebetulan CNY hujan manjang, so ms byk hbis kat umh, mall tu pun jln2 buang masa je pastu ke Sg Lembing destinasi terakhir..Ok se lg kitaorg ke restoren Zaman pekena nasik lomak kebabomm..

Planning nak bwk jln2 kat kontan ni... ECM ---> TC ----> BESERAH ---> TG LUMPUR ---> SG LEMBING....

anyway, thanks la sudi dtg umah..xdpt raikan best2 pun xpe la janji dapat bersua,jln2,gelak tawa, nonton tv, bekpes lunch dinner sama2 cam time study dulu...

DAN 
dtg pun bkn dgn tangan 0 tau...

dia bawak....jeng3x...

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

 opsss..kenkadang rasa cam nak menangis jer bila dpt sesuatu.
brg yg bkn kita expect pulak tu kan... wlpun kecik ke besar ke murah ke mahal ke the important is 
sentimental value !!

 zarra & ryan

 Qalissh jugak...


 maybe ni je utk makpak budak...

watever pun, kami hargai sgt2.....mak dia nak nangis je rasa gumbira dpt baju free..
kahkahkahkahhhh




jimatttttttttttttttttttttttttttttttttttt ...

 ecm ronda2..

us...

nih bekpes pg senin tu 4 feb mkn di restoren Zaman pekene ns lomak kebabomm..
lepas bekpes terus jln2 ke Sg lembing..

mercu tanda
SUNGAI LEMBING KUANTAN

 
ni pintu gerbang nak masuk ke lombong

 nih gmbr baru aku perasan..sama kau !!
siot.. hehhehhehh

 
 ujan pun ujan la janji dpt nempel tepi patung jadian ni pun ok dah.

 
wajib carik ole2..


mcm2 ada...
aku rembat..

2 butir FM
 

pastu nek kete kuda pulak..kete kuda ni ada 2 ekor park kat depan muzium sg lembing tuh..
rm5 sorang xsilap budak2 rm3..round dr dpn muzium spai atas sek tu je.
1 pusingan..
xtvt sewa basikal pun ada


 ni lpas g lombong tuh kitaorg ikut tour guide mr gebas tuh nek jambatan gantung..
Kolong Pahat
Tapi korang hati2 la sbb laluan kete pun sempit ngan curam

 
  ni jambatan gantung dia..belah sana tuh umh2 cina..
maklumla cina lebih ramai menapak kat sg lembing dulu.

 
sblm menapak, meh kita posing sikit sorang..tuh mula en aya suh duk selang seli..baru je nak snap, mek arah larik pegang kaki takut...
lembik !


terus mintak dokong..
nasib ada bibik

ni kenkonon nak rasa gayat bila berbuai2..tgok bdak blakang tuh, paling hati kecik !

 tgok si ibu..
kental kelek anak..
tahniah !!

motif?


* surf kisah lombong bijih timah..sonot baca..aku sejarah 8..tuh bangsa malas membaca..nak bercinto je..nasib aku kawin jgak..hehheheheh


No comments:

Post a Comment