syurga ku

syurga ku

Tuesday, May 11, 2010

boy @ girl ??? tungguuuuu......

Ae ni seperti biasa bgun pagi2 g keje..mood xbrape nak centre tp malas nak dilayan sgt..hormon ngan bos masih kureng..serabut dgn kerja yg xterlalu penting tp bos sengaja buat2 penting...tp lantak la janji gaji macuk..ingat x masalah yg terlepas quotation petronas pd cpa2 blogger yg slalu follow kisah saya?? punya lh jadi isu negara tp nak dijadikan rezeki akhirnya ptg td company dpt jgak quotation/tender ngan petronas...tu la bila naiwaitu kita betul, rezeki akan menyebelahi kita..jgn takut rezeki xkemana..tp biasa lh bos saya tu perkara kecik pun jd besar...Emmm lantak ko la...Tapi td xalih2 wahhh.......suka sgt dia..siap bertepuk tampar lg ngan saya..Saya????????? xlayan okehh....tepuk la sorang...senyum kambing je la tanda suka tanpa sedar....


Yehhh... petang td balik keje patut kul 530 tp sbb smlm dh discuss ngan en aya nak g klinik scan bb ke-2 maka kul 510 saya dh close..sbb nya klinik close jam 6petang so setakat duopuloh minit apa nak kisah..hehhehehhe... Sampai di klinik tepat jam 535..Pastinya klinik pilihan saya tetap yg sama scan ryan iaitu W.Y KO Specialist Maternity & Gynaecology Centre Di Jalan Beserah yang mana teknologi yg diguna pakai adalah 4D scan..

Kali ni scan kandungan ke-2 bau mencecah 22 minggu that means masuk 5 bulan.. Taim Ryan dulu saya scan kandungan dah 8 bulan..Saya tawakkal je sebab nak tgok apa gender bb lgpun xmenaruh harapan tinggi sbb sometimes boleh nmpak sometimes xleh..If xnmpak saya xkisah lgpun bole tgok pkembangan bb, sempurna sifat sume dan kesihatan bb yg penting tp dapat tgok gender adalah 1 bonus hhehhhehee....

Seperti biasa Doc Ko friendly kat sume patient dia..Due date bersalin sama seperti klinik2 sblm ni sy g..Alhamdulillah tp ketentuan Allah Taala xdpt kita ramal.Kita merancang Tuhan yang menentukan sume.Bila baring je atas katil td terasa mcm scan bb 1st dulu...xcited giler..ayat pertama saya ckp kat doktor nak mintak print out pict bb saya sbb 1st scan dulu saya lupa sesangat2...ishhhhh nyesal tp nak wat camne...benda dah lepas..Dulu tujuhpuluh tp td lapanpuluh.Kiranya beza pict scan td RM10 jek..

Perbualan kami bertiga :

Memula doktor sapu krim pengimbas

Doktor :    ok jom kita tgok bb sama2.
Saya:        Ya Allah, permudahkan sumenya. (Aya ditepi saya mendukung Ryan)
Doktor:    Opsss...bb u xnmpak la..Kedudukan bb u telangkup..
Saya:        Ye ke doktor?
Doktor:   Xpe kita main2 sikit ngan dia..Come on bb show ur face...
En aya:    Bb tgok depan....Ibu ngan abah dtg ni..
Doktor:   Masih xnmpak muka bb u tp dont worry nanti kita main2 lg ngan dia..
                  Saya tunjukkan u all kaki, tangan,jantung,kepala bb sume dulu ok..


Satu persatu doktor tunjukkan pada kami..Ya Allah besar sungguh kurniaan Yang Maha ESA...sekali lagi airmata kegembiraan mengalir tanpa sedar.


Saya:      Ehhhh....adik see bb dlm perut ibu...(tgok tu.....
                (ryan seperti biasa kepoh tanya tu ni sume...)
En aya:    Tu tgok bb adik dlm perut ibu tu....
Doktor:    Sume sempurna...Ukur lilit kepala ok, jantung ok, kaki tangan lengkap..
                   Kita tgok muka bb pulak.
En aya:    Berat bb saya berapa skrg doktor?
Doktor:   300gram..tp jgn bimbang.normal.
Saya:        Doktor, boleh saya tau apa gender bb?
Doktor:    Ok boleh..wait sbb bb u dlm posisi telengkup....
                  ok kita dpt tau bb u apa gender....


SUSPEN....SUSPEN.....SUSPEN......

Doktor:    See...bb kamu   .................................................
 Saya:       Alhamdulillah...syukur.....
 En aya:   (dah mula senyum melirik kearah saya....)alhamdulillah smbil pegang
                   tangan saya...mcm la aku nak teran bersalin ko wat cenggitu..  
                    padahal bau scan la weh.... )
 Saya:        Doktor, boleh fokuskan face dia ...
 Doktor:    ok.. Come on bb pandang depan....ok sikit lagi pandang depan...ok... 
                    ni face bb (sambil men golek roller atas   
                    perut saya..sakit n geli tapi xpe janji bb pusing) 

(walaupun tangan pegang kepala namun wajah dia jelas ketara..)xcited giler dpt tgok muka bb sbb xsia2 lapanpuluh hengget dpt tau sume perkembangan dia dari awal..syukur alhamdulillah...)

1st scan (22 minggu)

Doktor:   Ok nanti akhir Julai u dtg smula kita scan n tgok 2nd taim.. 
                  kali ni kita bole tau sume berat yg ideal.
Saya:       Ok pasti kami dtg smula nanti..
Doktor:    Ni pict bb...u simpan..


Melangkah kuar dr bilik doktor kitaorg senyum tanda syukur sume nye berjalan lancar...Potpetpotpet ngan en aya tentang bb sementara tunggu nak byr bil..Selesai sume en aya terus ke TC belanja mkn Mcd...lalalallala.......Tp dan mkn sekerat jln, kitaorg tapau bwk balik sbb lupa ptg ni live badminton so tapau mkn kat umah senang...




 
Sekian utk entri kali ni....

3 comments:

  1. rase berdebar tengok muka baby tu..macam muka rayyan pun ada..harap baby girl..*wani husin*

    ReplyDelete
  2. tengkorak kepala bau nak bcamtum la wani..awal sgt g scan sbb mak bapak dh xsabar sgt dh...kui...kui...kui...bb girl?? ntah...doakan...kita tunggu sama2.....moga sume chat..amin

    ReplyDelete