syurga ku

syurga ku

Thursday, February 27, 2014

main door


nak share sikit..nak tunjuk jgak..hahhaha..xcited lebih..korang dapat x ni?

 ni goverment
rm500

ni state
rm250

memo dr MKN

ok meh aku cite..opis aku kebetulan bwh majlis keselamatan negara je. baru aku tau setat keje kat opis baru, yg bagi duit kat rakyat yakni yg kuar kan dan agih2 kan adalah dorang. bantuan banjir ke BRIM ke...ssume dorang..oooooooo...

ternganga jap aku..kihkihkihkihhh

memo tu dorang siap2 tampal kat depan pintu lif opis dorang. sbb kebetulan org berpusu2 serbu opis depa. so xdan korang nak jmpa staff, korang jumpa memo ni dulu..aku salah sorang dari korang.
duk depan lift aku duk perati aku jatuh ae apa..hahhahahha..selokkk kau.. lantak..konpom2 laki aku punya nama.huruf M jatuh ae Rabu.

aku xdpt ikut.sbb selasa tu aku perang syahid ngan laki aku. pasal mals nak g amik baju tido Byqa je pun..masing2 penat..mulala taring kuar..habis tv aku kene hempas...arrghhhh lantak..past is past...skrg dah baik2 dah..lumrah hidupp...yedak? xmanis la bila xgaduh2 manja.

so xdpt nak ikut dia g amik duit..lantak p dia g sorang..tp mlm tu dh tido sama dah...lalallalaallaa...

ok dh selamat pun duit banjir..xingat dah guna utk apa..tp yg pasti beres apa yg kami planning.. ok se lagi Brim 3....dh pun selamat...

Terima kasih Pak Jib !!

jom masuk pasal bab pintu umh.. last progress umah aku..

Lepas tahun baru cina dorang call ckp nak mai umh ukur pintu.. masa tu aku xleh balik. laki aku bwk moto ronda so senang dia nak mencelah kejap. tp bkn nya sekejap dorang ukur. nak dkt 5jam. kali ni cina tu buat mmg betul2 puas hati !! 5 star laki aku kasik.


 cina ni buat keje sorang je. aku balik lunch tu kejap nak tinjau kerja dia..kat situ lah dia ketam semula pintu. sbb dia ukur nak kasik betul2 ngam.nmpak je mudah padahal giler cerewet.. jap bukak jap cabut jap bukak jap cabut.. pintu bkn nya ringan.. kesian. tapi mmg cekap giler..

cina ni dulu dia keje kat Yong Kong pintu tmpat pintu 1st aku tu tp dia benti keje plak kat kedai 2nd pintu aku amik ni. pasal gaji depa offer tinggi..tenaga mahir sapa xnak kan? byr mahal buat kerja tiptop lagi org suka.

 aku perhati dr dlm
masa ni laki aku sound amik gmbar dh ke belum?
sengalllll sengaja je
ko dengki ke hape ni bang?
 sepak kang bisu

xheran pun aku dia nak mengata..hahahhaha.. yg penting aku buat utk cite korge je pun..ko pun baca. elehh ckp byk

 
 ada part2 laki aku tukang bagi komen. jap2 kang tukang pegang.. 
xpe sume tu utk kepuasan sendiri.umh sendiri..

 pintu belakang pun dorang pasang jgak..
cuma xcat pun. sbb upah cat lain. upah pasang lain.
so better laki aku ckp dia nak cat sendiri je
guna pakai cat lama sudah
lagipun pintu bilik asal kaler hijau bertukar putih dia la yg cat.
aku touch up skit2 je.

pintu lama depa sadai kat pagar belakang je..
ohhhh nasib bersih kan.. laki aku baru je cabut rumput belakang...
hehheheheeh
tu mmg keje dia pun

Lepas dh siap ukur sume tu, depa pasang semula pintu lama. pintu ni nak kene anta balik kedai sbb nak cyelet pulak. mkn masa dlm 4hari jgak nak siap 100%.

ok xpe. duit dh ada. aku cuma tgu pasang je pun..

xsilap aku sabtu dorang mai pasang. kebetulan 2 2 xkeje aetu. janji kul 10am sampai. Tepat !

 aksesori pintu lama cabut pasang kat pintu baru..
tu mmg request dr tuan umh bg jimatkan kos...
ngeh3

 pintu lama ni aku nak pasang kat umah kebun
tp smpai skrg tersadai lg kt dpn umh. tgu lori angkot

 toge tanpa pintu

 cina depan ni adik kpd owner kedai aku beli pintu 
kedai tu kakak dia yg punya




ok bila dah siap pasang kitaorg byr selebihnya baki aetu. actually pintu kitaorg ni bukan besi pun yg mahal 3 4 5 ribu tuh..pintu kayu je pun..setakat mana kitaorg mampu. alhamdulillah..

 yehhhhhhh ni tugas hakiki dia.. dia suka sgt kesat2 habuk..dia yg lap sume. time ni aku tgh susu kan Byqa smbil tgkp pict. dia xperasan pun



 dari dlm camni
dulu xpyh on lampu pun sbb pintu ada cermin
tapi skrg waktu siang pun kene on lmpu
giler gelap !!
best buat projek

 ni dr luar.
tegap dr yg lama
kalau dulu pintu 1st kene tiang angin je...
gedegangggggggggggggggg
tapi skrg
kelepottt bunyi mcm kentot baby je

 tapi grill besi ni ikut ukuran pintu lama.
pintu kayu lama ngan baru ni saiz dia lain sikit.
dulu pintu bukak kecik tapi skrg pintu bukak besar 
so grill dia larik skit.
nak kunci pintu dr luar tgn mcm tsepit antara grill

 ni bila dah siap mop segala2 habuk.
aku on lampu terang sikit.
skrg bila nk tgok tv xde la setiap ms mata aku tertoleh kat cermin pintu
aku kan jenis takut
sokmoooo je aku imagine hantu intai kat cermin pintu
giler x?

 kenangan lama kami...

ok alhamdulillah dah beres apa yg penting...skrg ni target aku nak kumpul buat kabinet pasang siap plak..xde upah org pun.. laki den blh buat tp kene slow2..hahhahahahhaa

ok kebetulan mlm tu bola xsilap aku kot..ehh ke slah.. arrrrggggg lantak. lupa lama xupdate. mereka 3 beranak ni mmg kaki bola. selok. aku terkontang kanting ngan Byqa kat umah.. nak2 ryan ngan zarra mmg minat giler..ko xcaya tgok dorang kat stadium..ngalahkan org besau

 atuk wadie pun join sekali mlm tuh
peace yoo dr YAN..
peace zarra kat mulut sbb malu sgtttt la konon
kihkihkihkhhhh

 steward dengg

 aksi terlampau betoi jantan aku sorang ni

asal goll je
cabut baju lompat2
haihhhhhhhh

ok se lg nak cite pasal aku masak ketam kali ke2.. wah terror blh kira ngan jari..ketam ni import dr endau rompin. aku beli kat sana kebetulan ada kerja..so mencekik ketaam je 1 ae tuh..

 ketam masak berlada gu ngan ketam masak cili api gu nga telur dadar..
hahhahahha

 siap utk 5beranak mencekikkk

 utk raja ngan puteri aku 3 org nih

 masyaallah peha ko nak
pinsannnn

 redha tempat aku di sini
sambil enjut boyan
ngap dgn melahappppppp

arioss....








No comments:

Post a Comment