syurga ku

syurga ku

Monday, April 06, 2015

welcome back !!!!


Lamanya xupdate blog !!! kat 2 tahun..Lepas aku last kat K/Megalite 18hb Jan 2014, terus busy dgn tempat keje baru.. Bukan kejap aku cari rezeki kat c2..Megalite tempat 1st sekali aku kerja lepas tamat belajar...lepas aku kawin !! ZERO !

Ni la kenangan aku last..byk aku kutip pengalaman selama 7tahun. mula berat jgak rasa hati tapi aku nekad if aku dpt rezeki lain aku move on..Insyallah..Alhamdulillah...

Ni 2nd place aku kerja..Jabatan Perangkaan Malaysia cawangan Pahang.  Opis kat bangunan Wisma Persekutuan Jalan Gambut Kuantan. Jawatan aku kat c2 kontrak je 1 tahun.. 
Jan 2014 hingga dec 2014. Dalam pada tu aku discuss ngan en aya sebelum buat keputusan ni. Dia ckp xpe kutip je pengalamaN baru..insyaallah dlm pada tu cari jgak kerja lain. Sambil menyelam minum air..
aku pun setuju. 20hb Jan 2014 aku mula kerja. Jawatan aku kat c2 sebagai PSH je. gaji dibayar ikut hari. Ni bkn 1st time aku kerja kat Perangkaan.. Lepas STPM dulu aku dah pernah kerja dah tahun 2002 sblum aku proceed amik degree 2003.
ok dalam pada tu aku still xduk diam. tetap apply kerja..byk aku dapat temuduga tp sume xde feedback.. xde rezeli lagi..8 bulan aku kat Perangkaan.

Masuk 8 bln aku kerja, aku dpt temuduga kat kilang VACCUMSCHMELZE (M) SDN BHD kat Pekan.Selang 1minggu aku dpt call dr hr c2..Alhamdulillah rezeki aku kat sana. Jawatan admin ass department HR. Walaupun aku tau hanya kontrak 6bln tp xpe. Bab gaji boleh tahan..aku duk HR bhgian claim, cuti, attandance....mmg tugas aku dr jam 8 hngga 6 tu bz manjang !!! bangun xbangun dari kerusi nak solat n mkn je. nak cite pun panjang tp aku rumuskan ramai yang suka apply bhgian HR tp bhgian tu........lah yang byk kerja !! nak2 bidang industri ni. Tapi tu sume pengalaman aku dapat.

Mula aku kerja aku drive sendiri. pergi stgah jam balik stgah jam. Aku masuk jam 8pagi dan balik jam 6ptg.
Aku keluar umh gelap, aku balik umah pun gelap. Pagi aku mesti keluar jam 650 nak masuk Cenderawasih dulu. Settle kan budak2 then aku u-turn balik ala ke Pekan..Gitu lah sokmo hingga 2 bulan. Lepas tu aku rasa mcm pack sgt masa.terkejar sana sini..
Aku discuss ngan staff baru n dorang suggest aku naik tranport kilang dari Ktn ke Pekan. Tapi kul 7am mesti ada kat tempat van pickup.Staff Ktn yang naik van cuma aku sorang. yang lain sume operator kilang. yuran sume kilang tanggung.Cuma balik aku xikut van..aku tumpang member 1 area kediaman aku. 
Alhamdulillah tu semua pengalaman aku rasa..Tapi masa mula2 kerja dlm masa 1 bulan memang hati xtenteram..jejak je kaki kat opis aku pasti menangis teringat kan anak2. Masa tu Rayyan anak yg sulung aku darjah 1. So aku rasa mcm dia terabai ngan kerja sekolah, Kafa aku xdan nak pantau..kesian sgt !!! jumpa xjumpa kami anak beranak mlm nak tido je..

Se lagi pengalaman kene banjir aetu aku dan rasa bilamana jln nak ke tempat kerja aku terputus..Ni lah 1st time aku merasa naik bot penambang. sume ditanggung oleh kilang. tu slah satu benefit dorang ni xberkira bila staff/pekerja terlibat dlm kesusahan..

 staff HR
pertengan bulan 2 2015 kontrak aku tamat. Dorang planning nak buat mkn2 meraikan aku. aku xkisah buat pun ok xbuat pun ok. ptg Jumaat xsilap dorang mintak kebenarai bos besar nak keluar 1 jam awal. So aetu Hr bergelap tanpa staff.hehhehehe...dorang g naik van kilang. cuma aku je drive sndiri sbb aku nak balik terus senang..dorang dah ckp awal2 nak mkn steambot. Lokasi kat Seoul Garden Megamall.

 Dalam diam2 dorang buat suprise raikan besday aku..datang la pekerja2 seoul garden bawak kek dari dapur sambil nyanyi happy besday..



 Pengalaman sume ni hanya blh kita simpan dan ingat sampai bila2.. Mekasih korang !!!! 
love u ouls  ever n ever...

Esok aku dah mula kerja kat tempat baru..Tunggu aku update se2..

Wassalam

No comments:

Post a Comment