syurga ku

syurga ku

Tuesday, May 24, 2011

petanda

Sabtu 21 Mei 2011 sesampai depan opis jam 840pg tetiba niat nak kemaskan kete yg mcm apantah rupernya beselerak ngan beg, ketas,menan segala...habuk jgn ckp la 2 minggu x vakum..bencis nye la kete koto habuk bsepah2..pasang aircond hbis habuk tebang..eeiiii plis la en aya tolong la sejam dua vakum kan kete tu jgn la tunggu bsuh kete bru nak buat.....bkn la nak harapkan si somi , sy pun blh buat sendiri hal2 ni sbb sy yg bwk kehulu kehilir tp kan tu makhluk kecintaan hati tuh kang xsampai 5 minit pegang batang vakum ngek sana ngek sini..terus patah semangat !

* sambung smula citer sblm kejadian*

(Ckp dlm hati sorang2 trun dari kete)..arrggg xleh jadik ni space nak duduk pun xde..sumbat dlm bonet senang ! skali bukak bonet masyaallah kotor Ya Rabbi ! tanah merah segala..ni keje si bapak jgak..nak jgak salahkan dia.mmg2 slh dia ! amik kain basah spray ngan Good Maid Glassex utk cuci cemin opis lapkan tray bonet then lap2 kan dia kasik kilat supaya kauu bukak nanti...wahhhhh giler bini aku rajin lap bonet ! haaaa kauuuuuu !!!!! susun2 sume molek2 smpai ketiak wangi terus basah bercampur lekit dek panas n bepeluh..

Mask opis wat keje rutin berpesbuk seperti biasa.Planning ae tu nak g megamall bwk bdak2 jln2 smbil lyn tournament bowling En aya..Mmg sure la ae minggu nak carik parking betul2 depan pintu mega hbiskan tank pun jgn harap dpt okeh ! melainkan kauuu anak raja blh la park kat entrance depan tu..tidak wassalamm..alternatif nye park seberang mega pun cantekk...lintas la jln 3 branak gigih mencari si somi...ehhhh pulak ada jualan sale brg sukan pulak dah..nasib en aya xde skali blh la cuci mata tp brg sume kasut sukan xde pun special..so sementara naik tingkat bowling singgah dulu kat butik Anakku..lain yg nak carik lain yg dapat...


sekali spek mata si zarra yg dapat...nasib pkai xnak cabut..tngan tu tau plak duk diam yer..emmm bagus2..tetiba dh siap byr ehhhh meloncat2 cam uper apa ntah kau Ryan nak jgak spek Barbie's cam Zarra..haihhh....dh la xbwk kat goren nmenang bapak kau...kau ngada plak nak nangis2 dpn kaunter tp mujur la hangin ibu kau ni baik time tu kan so ckp dgn duduk smbil usap kpala.."emm nanti kita naik atas jumpa abah mintak duit pastu kita turun smula yer"...ehhh xnak jgakkk...xnak sudahhhhh....tinggal !

masuk bowling ada 5 balingan jer pastu hbis..tunggu punya tunggu bru la habis..si Ryan tuntut smula janji nak benda tadik..nasib la bapak kauu tu penyabar org nya layan jer la tp ntah apa dia beli xtau..xkose dh nak naik baik la duk tepi tiang smbil kenyangkan perut zarra dulu..

Menuju ke parking, mmg dh plan lpas ni nak g tgok futsal plak .sapa lwn ntah la ikutkan en aya jer..ehhh tetiba.......gommmmmmm !!!!! Allah !!! habis kete haku ! tu ayat yg kuar.potpetpotpet tgah panas pun xjadi so baik la kau keling parking molek kete kau dulu then selesai smula..pesal ni bwk kete mata pndang mana? ha kau en aya besore.." maafla encik jgn marah saya..sy salah sy tgah cari nama kedai..jgn marah sy...awak x alert mandu kete, xkan xleh nak benti tepi then baru la carik nama kedai?..aku pulak yg lebih konon..hahahahaha...ehhh awk settle ngan asben saya..(*kejadian ngeri tu mlas nak cite panjang lebar wat sakit hati.mmg betul kata abah keling mmg pandai putar belit fakta tp xsume)


1st kene
 
malaun yg langgar kete saga aku
 
 
nmpak sikit tp dlm habis

bengkel


*mals cite


*malas cite


*malas citer


*malas cite


*malas cite


*malas cite


*malas citer


*malas citer
 
Sabtu mlm tu dan lagi turun Melaka bwk abah g kenduri tahlil..dorang pick-up kul 920 laps smyanag Isyak then bertolak 1 kete..samapi 1230 kat Melaka..isi perut ngan Satay dulu sblm tido..sok nye kul 1230 terus ke umah tahlil..then siap sume bertolak kuar dr Melaka jam 4ptg..singgah dulu kat Tangkak sume kuar betul2 jam 730.dlm perjalaan hujan lebat tneh smpai Kuantan tepat jam 10mlm...


 MELAKAUUUU



* Isnin pagi smlm settle dh p anta kete msuk proton.then proton suh masuk swee tie @ hoi keen sbb 2 ni je workshop besar yg modified lawa kete xde bengkak sana sini..pilih hoikeen then claim insurans..duk la dlm wad r&r 1/2 minggu..siap kami call en..

* pihak insurance ni mmg dah..kau skali claim xhingat..lantak kau la janji bontot kete kembali cam dulu..

No comments:

Post a Comment