syurga ku

syurga ku

Friday, May 27, 2011

RENTETAN CERITA

luahan dari peceritaan kisah rentetan hidup insan yang tabah.

* onchat ini berlaku pada hari Jumaat jam 10.57 pagi.

Today

WANIE · 10:57am
wslm..
WANIE · 10:58am
bz?
NADIA · 10:58am
tak sgt..naper wani?
hehe..
WANIE · 10:59am
saje
nak borak2
pasal arwah arissa
tp tkut awk bsdih lg
NADIA · 10:59am
owh..insyaAllah..boleh jer kwn..
sy pun dah boleh tenang sikit sekrg ni..
arwah sentiasa hidup dlm hati sy..
WANIE · 11:01am
arwah mula demam je kan?
ms time kita borak pasal ubat angin Vicks
NADIA· 11:01am
ha'ah..dia demam..sy pi 2 klinik..
tp doktor kat farabi tu tak check betul2 pun anak sy..
ha'ah..
sy ada beli vicks..tapi yg biasa..
tapi sejak lahir arwah kerap muntah lepas menyusu..
bgth nurse n doktor..
tapi doktor n nurse kata biasa jer...
hmm..
WANIE · 11:02am
dr awl lahir?
NADIA· 11:02am
takdir Allah SWT kan Wani..sy tak nak menyalahkan sesiapa..
ha'ah..
sy redha..
lepas ni sy beringat..
insyaAllah diberikan zuriat..sy akan bw dia ke pakar kanak2 terus..
WANIE· 11:04am
dia hbis umur ms bila?
lpas blik dr klinik ke?
NADIA · 11:05am
bukan wani..
arwah sesak nafas dlm kereta..masa tu on d way ke beserah..
sy nak bw arwah jumpa doktor homeotheraphy..
WANIE· 11:06am
ms tu ae apa?
NADIA· 11:06am
tapi tak sempat..tiba2 jer dia nazak dlm kereta..so sy suh abah sy langgar lampu merah u turn ke klinik pakar kanak2..
hari sabtu dlm kul 1 lebih..
dia dlm dukungan sy masa tu..
sy letak dia atas katil kecemasan..
dia dah senyap wani..
sy dah nangis la masa tu..
WANIE · 11:07am
msyaallah
NADIA· 11:07am
doktor cepat2 bg bantuan kat dia..
jantung dia berdegup..
tapi sy dah nampak kaki dia turun ke bawah..n mata memandang atas..
doktor keluarkan byk sgt susu dari perut dia..
tak hadam lg..
masa tu sy dah redha wani..
sy dah dpt tanda2 akhirnya dlm masa dia demam..
sy nampak ubun2 dia tenggelam..
nyawa baby kan kat situ..
kakinya sejuk..
dan sy dah terbeli baju raya arwah awal sgt..
WANIE · 11:09am
awk ngan suami je masa tuh?
NADIA· 11:09am
sy pun terfikir yg bukan2..
rupanya Allah mmg nak menguji sy..
bila yer?
WANIE · 11:10am
ms time dkta klinik tuh?
awk 1 korge?
NADIA· 11:11am
tak..sy..hanie..abah sy..n adik sy..
WANIE · 11:11am
ooo....
trus hbis umur
klinik mane dia hbis umur?
NADIA· 11:12am
klinik pakar kanak2 Yau beserah..
doktor kat situ sgt care..
WANIE· 11:13am
nasib dokt ada
NADIA· 11:14am
hmm..sy redha amy..ada hikmah Allah ambil arwah..
WANIE · 11:14am
ye lah..xpe
NADIA · 11:14am
sy sgt rindukannya...
WANIE· 11:14am
Allah dh janji sesuatu pd awk 1 korge
NADIA· 11:14am
tak sabar nak bertemu semula dgnnya..
insyaAllah..
WANIE · 11:15am
sy dpt byangkan situasi cemas awk time tuh
if sy kat tmpat awk pun nauzubillah sy pun mybe x setabah awk
Tuhan menguji awk dulu
NADIA· 11:16am
hmm..itula yg sy fikirkan...
mmg tak dpt sy bayangkan sy terpaksa lalui semua ini..
tapi apakan daya saya..manusia yg lemah...
WANIE· 11:16am
ye la 8 bln dia dgn kita
NADIA · 11:17am
hanya Allah SWT sj tempat sy mengadu rindukan Arwah...
WANIE· 11:17am
tuptup dia pergi selamanya tanpa dia disisi
dulu tido mlm dia dis ebelah
skrg
kengan jer
NADIA · 11:17am
hmm...sy tak mampu buat apa2 wani...sy setiap mlm tido peluk bantal arwah..
sy tak basuh pun..
dpt bau arwah lg..
WANIE · 11:18am
yaallah
maaf ye sy buat awk teringat kat dia
cuma sy nak kongsi perasaan ngan awk melalui situasi mcm nih
simpan kengan dia
NADIA· 11:19am
hmm..x mengapa..
anak Wani..
sampai bila2 takkan terluput dari ingatan..
dia tetap dlm hati sy..
kenangan sy bersama arwah takkan hilang sampai kami dipertemukan Allah..
doakan sy mendapat zuriat lg seiras arwah..supaya dpt sy lepaskan rindu sy kepadanya..
tak tertanggung rindu sy terhadap arwah..
sy sgt susah utk dapatkan arwah..
amik masa sethn baru sy disahkan mengandung..
tapi arwah lahir awal dari jangkaan..
rupanya Arwah nak pergi cepat..
sy tak mampu nak lawan takdir Allah..
WANIE· 11:23am
sabar
insyaalh
ada sinar utk awk nanti
NADIA · 11:24am
yer wani..sy redha..sabar & tabah hadapi semua ini...
insyaAllah..
semoga Allah SWT terus memberikan kekuatan n semangat utk sy sekeluarga meneruskan hidup ini..
WANIE· 11:25am
dekatkan diri dgn membaca alquran supaya arwah sentiasa dkat dgn kita
awk duk cndwsih lg?
atau duk sendiri?
sy menyewa di kg tiram..
WANIE· 11:36am
oooo
NADIA · 11:36am
tapi dlm proses nak pindah..tapi tak tahu lg bila..
WANIE · 11:36am
anak yg sulung mcmane?
NADIA · 11:36am
sebab nak pindah masa arwah ada lg..
tp tertangguh la sebab jadi mcm ni kan..
WANIE· 11:37am
dia pham?
NADIA· 11:37am
kita hanya mampu merancang..
faham sgt..
dia nangis gak..
arwah Arissa ni sgt berbeza..
sy tgok dia lain..
sepanjang hidupnya..
Arwah bersederhana dlm setiap perkara..
dia tak gelak kuat2 sgt..
nampak dlm gambar mcm gelak kuat..tp tak..
arwah hanya tersengih jer..suara sedikit jer keluar..dia sgt lain dari baby lain..tak byk kerenah...senang sgt uruskan dia...
WANIE · 11:41am
semoga awk tabah mengharungi dugaan hidup
NADIA · 11:42am
tapi sy tak tahu pula pandangan org lain..
WANIE· 11:42am
if ada pape, bgtau je
NADIA· 11:42am
tapi pada apndangan sy dia perfect..
insyaAllah Wani..terima kasih byk yer..
sudi mendengar..
terima kasih juga sebab sudi jadi sahabat sy..
insyaAllah didunia & akhirat..
kiss Zarra bg pihak sy...
WANIE: ok
insyaallah....
maaf sy buat awk sedih pg jumaat nih


No comments:

Post a Comment