syurga ku

syurga ku

Thursday, October 18, 2012

utk 3rd Iman's


Alahai dah xlama dah rasa nak terkeluar..perut dah makin berat ke bwh..alhamdulillah so far xde apa2 lg bb dlm kandungan ke 3 nih..amin..bb pun duk molek..lg 1bln lebih lagi insyaallah bakal lahir ke dunia..

Seeh tetap seeh tp aku tetap ligat wat keje umh cam bese..xde lg mengharapkan en aya..selagi terdaya aku buat..kuar jln2 tetap di hati..bila sakit tang pepet kang, aku benti kejap..pastu aku jln semula..skrg ni jln xde la control2..dah mcm peguin aku rasa..en aya pun tgok dh mcm mokcik2 dah..lantakk..pedulik apa aku..yg buyung aku,dia bkn nye rasa kan...

aku so far xde la nak beli pape pun utk dia nanti just dlm kepala aku beli diapers, wet tissue, poda, minyak angin je..yg lain cth baju suar,blanket,towel, tilam bantal sume mmg aku pakaiguna yg sediada je..jenis aku mmg suka nyimpan.dh siap pakai aku balut semula dlm plastik molek2..mmg aku jenis sayanggggg kat rete karun nih..

bathtub -  done         
buaian - done
walker - done
bucket - done
stroller - done
car seat - done
bouncer - done
thermal bag - done
nursery beg - done   
baby beeding - done
diapers - done
wet tissue - done
powder - done
blanket - done
barut - done
bedung - done
booties - done

belaka2 aku recycle yg dorang je..cuma yang ni je aku nak carik

bottle milk - not done
breast pump - not done
minyak angin bb - not done
minyak aku - not done
towel - not done

aku mmg dr awl xde pun nak beli baju perkara wajib utk yg ke 3 ni..part nak membasuh baju lama2 pun xmula lagi..byk kali dh tertangguh.asal basuh baju kitaorg, lupa nak kuarkan dlm lemari bju kecik2 tuh..aduhh...minggu ni insyaallah poses harus jln !!

Bila aku duk sembang2 ngan mak sedara preparation aku, sekali dia sound kene beli jgak baju baru selai dua dikkkkk....bila dia lahir ke dunia nak jgak dia pkai baju baru..jgn wat cenggitu..sian ke dia...aku yg tekebil2 mampu ckp "ekkk kene beli?" hehhehehehe...kesian ke? bkpe yg lama xleh pakai ke? bodoh kan soklan tuh...

baju lama pu xluak pun lagi..aku mmg jaga. tp yg dah tahi lalat ke apa sume aku dh buang..tp xpe la aku xkisah.utk insan baru biarlah dia merasa yg baru jgak.at least adil..

smlm aku blik keje awl.masuk keje lambat sikit..laki aku pun smlm keje shift pagi so ptg mmg aku planning nak kuar beli baju selai dua utk bb baru..kul 545 aku dh smpai umh.aku tunggu dia kat umh sambil aku membongkok sapu poach kete kejap..dlm 605 dia sampai..aku xdan nak salin2 baju ke apa.malas nak masuk..dia sampai terus ajak aku nek moto round2 area c2.apa kejadah..aku ckp xnak.nak g beli baju bb ni..dia xmelawan.simpan moto ikut peel aku..xnak ikut, aku terik muka.senang.

ok..settle..anak2 aku masa ni xkepam bau..wangiiiiii..baru lepas mandi..amik dr umh pengasuh dorang..

 ni baju from Medan Indon..nak supe cam bapak..bapak pun ada konon nak tiru zizan raja lawak..
superdry la sgt...


 tgok? melepak si jantan aku...aku xtipu..mmg blik keje dorang ni wangi setaman.xde nak puji tp pengasuh aku mmg jaga rapi.pagi aku anta pun aku akan mandi dulu whatever lmbat ke cepat..Must !!!!
xde la aku nak anta ngan pakai baju tido, pampers londeh2, muka xbasuh, gigi xgosok..eiiiiiii pengotor !! if aku terlambat pun aku akan salin dulu pastu aku bgtau siap2 kat pengasuh aku xdan sgt..tp blh kira dlm 2/3 x je pun..tu yg ke 3 nanti aku anta umh pengasuh yg sama jgak..cuma dr 3 aku reduce jadik 2 org je nanti..Zarra ngan bb baru je..si ryan aku nak masuk kan ke kelas KAFA dah..

ok balik semula cite beli baju..

laki aku tnya kemana nak tuju..megamall...ecm aku dh tgok dh aetu..dlm otak aku megamall kat area bwh tu mesti ada sales2..so megamall terus..2 kali round dapat la parking..cantik.

terus ke parkson..aku cuma beli 2 helai je pun kat ruang bwh tu tepi eskalator..

 ni je aku beli kat dia..ala qadar je..tu tong biru aku beli kat carefour rm6.90 je.motif dia aku nak taruk segala bedak minyak tisu sume dlm tuh.senang.xpyh dlm bakul2.aku lempo dlm tu tutup..lgpun comey je aku tgok bekas tu dh la kecik..alahai...nasib murah.
drypers tu aku nak adiahkan kat mber laki aku bini dia baru bsalin tp aku lupa.aku sedekahkan duit je..jadi aku pakai utk anak aku je sudah..aku beli kat tunas manja 2bln lepas..rm 27.90 yg sederhana je pun.dlm tu ada diapers newborn sekampit, mandian, shampoo,losen,bedak ngan tisu basah..tu petpet, bedak ngan pureen tisu aku beli kat parkson ecm minggu lepas..tu baju smlm aku beli 2 elai kat megamall..hitam dlm rm15.45..yg putih tu rm14 lebih..
settle..

Pastu aku nak masuk kat area dlm parkson yg jual zone baju bdak2 tu...sekali mula2 masuk dah terpikat aku ngan jaket polo special edition nih...xdan aku nak snap pict..siap ada snow cap lagi..kalerful lagik..mmg cntik !! new arrival..rege toksah nak bayang rm60 ke okeh..xseratus lebih xsah !! tepat !! rm159..fuhhhhhh...xhagak2...sengaja je carik pasal..padahal aku masuk dlm ni sbb nak carik towel baby je are blakang2 sana..jerat jgak..

sekaliiiiii........

 aku tertewas jugakkkk..ni dia pamer sebelah jaket kalerful tuh..new arrival jgak..aku suka ngetest.xbeli xpe..ngetest dulu penting...planning tu wajib !! saiz xbyk..aku pandang laki aku dia pandang aku..so??? bedall je la..if aku beli ke ryan konpem si kenit kene beli..si zarra saiz pun aku amik kat patung display je 3-4years..si ryan aku amik saiz 5-6 years.. rege? sama ngan yg kalerful tu.less 10%.... time ni xde cash..mmg gores atm la jawabnya..terkedu tp kangx beli nyesal..dtg smula xde saiz..lgpun mmg dlm kepala aku nak carik se kat ryan sbb nak g CH la konon..si zarra aku kai yg ryan ms kecik je..tp sbb nak adil..sume dpt senang cite.duit blh carik.kasih syg xleh dijual beli..ngeh3x....

 ni belakang dia design simple cam ni je...

 depan dia camni..kang sok aku suh si bapak dia kelim sikit ujung lengan zarra.labuh..

ni pict tahun lepas kat sogo..aku kenan ngan jaket ni la.rege rm149..ms ni new arrival..tp aku xbeli pun..just testing...xde budget..

ok...len yg aku nak carik len yg dpt...dh cepat2 kuar parkson..towel xdpt pun lg..xpe towel MPK belambok dlm leamri.adiah aejadi..

nek ats xngap xsah..mekdi la apa lg.rayan xjumpa burger chewing gum dia mmg xsah..kemaruk.si zarra pun dh sama kemaruk..

 time oder sokmo aku je yg kene.sekali smlm laki aku pulak jadik mangsa..sbb dia tegur aku pakai suar koyak.betul2 bwh vontot..aku terlupa nak kaver..pakai plak blouse atas ponggong...nek eskalator dia duk blakang aku pulak tu..marah aku la kan...xpe aku diam..sbb xperasan padahal tau dah..lupa nak kaver kat dia..so,ang  g amik oder..sapa suh sound aku direct.

 ha ni zarra dah mai dulu dr bapak dia bwk sekotak nugget..

 ni tgah nunggu burger chewing gum dia smpai.

hamikk..menu cam bese.xpyh nak tnya nak mkn pe..dah tau g je oda
yg penting double cheese ryan zarra sesorang.aku share ayam je ngan aya..nak ngecik burger? jgn harap..
2 2 kedek..

ok tgah2 mkn, ryan request nak g funfair otw balik umh nanti..aku ok.si bapak ang tnya sendiri..
akhirnya...tunaikan jugak la..




ok ada 4 permainan je yg sesuai utk dorang men...yg len xsesuai..se lg train xdan nak snap sbb nak terkucil dh rasa..dh puas men terus balik umah..sampai kul 1010mlm..





No comments:

Post a Comment