syurga ku

syurga ku

Thursday, February 18, 2010

gathering wif my big family


Ae jumaat lepas keje seronok bukan kepalang sebab nya saya akan pulang ke kg halaman tercinta di Pulau Tambun Pekan...huhuhuu...seronok seh....dah hampir 2 bulan lebih xbalik kg..rindu kat angah dan suasana kg..Jam 630petang saya bertolak dari rumah & singgah di KFC Giant tapau burger Zinger peberet saya....Seperti biasa singgah amik maksu 1 family n sampai di kg jam 740mlm..Angah dengan senyuman penuh makna & gembira menanti kepulangan saya yang terawal sampai...2 jam kemudian tiba giliran makteh 1 family memeriahkan lagi suasana malam...

Memang seronok bila dapat berkumpul cenggini selalu..Kepulangan sedara mara amat dinantikan dgn penuh kegirangan....Makde, mama nur, cik ar sekeluarga....... saya seronok x terkata.......!!!!!!
Rindu beb tp if ada arwah mami.....lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii lahhhhhhhh melengkapkan hidup ini.....Dia lah yang terbaik bagi diri saya...Mami....miss u so much....(tetiba airmata mengalir di depan pc ofis...)uuuwaaaaa.......Al-Fatihah untuk arwah mami..

Ae Sabtu berlalu dengan penuh keriangan.....

Pagi Ahad seperti biasa, jam 730 pagi sume dah terpacak untuk ramai2 join the club bundle yang diketuai oleh Maksu selaku pelanggan tetap memborong habis sume baju2...Inilah xtvt menghabiskan duit..

Dan xtvt yang dinantikan :-

Inilah masa yang sesuai untuk merancang sesuatu xtvt bagi mengingati memori bersama bila dah dapat berkumpul beramai2.Dan kali ni, camping belakang umah pak long menjadi pilihan selain dapat mengisi masa memancing bagi kaki2 pancing..

Rancangan yang diatur oleh Angah selaku pengelola camping dan dibantu oleh saya menyebarkan maklumat kepada cousin2 mendapat sambutan yang cukup memberangsangkan..Semua dapat join mlm tu walaupun ada yang sampai lewat namun...cooperation korang sume amat bererti terutama bagi "menghappykan" hati Angah...

Sebelum malam camping, tugas menyediakan, membersihkan tempat camping, memasang spotlight, mendirikan khemah diambil alih oleh Angah & the gang..
 
Seperti biasa part menyediakan makanan & menggepalai rancangan di dapur diberikan oleh 'makcik kantin' kita yang diberi gelaran oleh maksu..hehehheheeh....Siapa lagi if bukan Makteh yang selalu menjadi chef terkenal kita sume di kg dan dibantu oleh mak sedara yang lain..Menu pada malam camping adalah :

  • Nasi Lemak + timun + sambal udang + bilis goreng 
  • Papadom
  • Keropok
  • Karipap
  • Tembikai
  • Jajan
  • Kacang
  • Roti
  • Mee Hon Goreng
  • Air Oren
  • & yang paling utama adalah BBQ AYAM, IKAN

Fuuuhhhhhhhhh.....memang dah lama menantikan saat mcm ni. Makan di tepi pantai sambil memancing, Borak2 kosong, bergurau senda mmg kewajipan kami keluarga besar..

Tapi bila cuti dah nak habis, berangkat pulang 1 family n 1 family amat mensayukan perasaan terutama bagi Angah..Namun begitulah lumrah kehidupan... InsyaAllah panjang umur kita bersua lagi dengan xtvt yang lebih menyeronokkan...


I LOVE MY BIG FAMILY & SPEND TIME TOGETHER2.....


Memori Keluarga Dasimah Tercipta Disini ...



Suasana Kg di subuh hari


 

  Ini kerja mengasingkan serai yg dilakukan oleh adik saya

  

xtvt petang oleh cousin2 saya
  

  

  

  


xtvt bermain rounders
  

  

  


permulaan BBQ
  

  

 

  
 amar, saya, sarah n angah

  

  

  
 the 'debak' club


suasana di 'dapur' sementara

  

  
 itu dia makcik kantin kita yg bertudung pink plain

  

  

  

  

  

 




saat mengaminkan doa yg diketuai oleh Ustaz Cik Are 


  

  

 

  


ini dia menu wajib pada mlm BBQ
  

  



Jom kita mentekedarah apa yg ada.....
  

  

  

  
 sungguh tidak senonoh gaya mkn saya
(pedulik aku)

  


Ini dia muka2 org pelarian kemboja
anda saksikan sendiri

  

  

  

  

  

  

  
 aya n nina

  

  

  

  

  
 terselah kepoyoan seorang kaunselor..hehhehehe

  

  

  

  

  


kaki2 pancing
  

  

  

tempat beradu
 

 


Sekian untuk part cuti kali ini...Terima kasih

1 comment:

  1. hahaha..memg besh glex gempaq r kak!!...wuuwuu~~

    ReplyDelete