syurga ku

syurga ku

Tuesday, January 10, 2012

1st holiday 2012 ~ swiss Garden

Aku dh kata apa yg aku nak, terlintas je mesti aku nak dapat kan jgak..usaha jugak..hahahhaha..nak jadik kan cite mcmni..Ae sabtu aku kat opis bapok la bosan nye..tgah2 duk ralit layan pesbuk..sekali nmpak la pict someone g cuti2...tetiba plak teringin lele tu jgak...dh tenet dpn mata aku pun surf la mcm2 otel..hahahhaha...

ohhh g Danga Bay best jgak ni..tp 5 jam dr Ktn..mak kauu..dh la ae sbtu lpas keje plak nak g..cehhh konon2 je jadik planning ni..hbi stu trus je msg ngan en aya ckp gini..."wehhh, jom g tido otel mau?"ehhh dia ni giler ke apa..malas lah !!" kita g Danga Bay...sekali en aya blas msg..." ha kan?....teruk betul....tp xpe masih xngalah.." tidak jom g tido BGRC je.."....en aya xreply.....masih aku xputus asa..."ehh jom g kemaman nak? tido chalet..byk ni promosi?...sekali dia xreply jgak !! xpe kauuu....aku masih sabau lagik...dlm duk surf2, aku tinjau pulak Awana Kijal..mak aiii....7+++...blupp...blupp..blupp.....aku ke page the zenith hotel pulak...rege dia aku saje2 calculate 199 + tax bagai dlm 230++ something..akhir sekali page swii garden je paling last aku tgok rege...rasanya xlarik dgn the zenith pun rege tp mahal sikit swiss dlm 40 something la..

 Bila smpai umh maktua, aku kenyit mata kat en aya, dia xbg respon..., aku amik bdak2 then balik umh..ptp niat aku xhenti lagik kat c2..msuk dlm umh, aku duk2 cite kat dia otel ni murah..otel ni mahal...best ni dpt duk rehat2kan diri ni....en aya wat dono je...ngokngek...akhirnya aku terus terang jgak.."nak g ke xnak tido otel ni? xmoh xpe la !!"
sekali kauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !!


 Jom la.nak duk otel mane? mak aiiii kalo kau tu ringan cam ryan dh lama aku duk timang2 lambung2..tp apakan daya...giler kan? perasaan aku time tuh rasa mcm nak kasik kau anak lagi la banggg...hahhahhahaha..aku pun mainkan peranan call 103 smbung ke swiss garden sebab nak rasa jauh skit dr lua kontan kan..hehehheheh..kang zenith kang pusing2 le tu jgak kang...ok settle booking dh siap.!! caya la kau abg..i lap u !




then aku pun ligat pack baju dlm 1beg je udah..baju tido sesorang, baju mandi sesorang, suar dlm bra sesorang,baju balik sesorang je..oke muat ..check out umh kul 330ptg trus ke sungai karang..

ni la 1st time aku jejak ke swiss..hahhahaha..xpe sekali je jgn org cite aku tenganga mdengar..at least aku dpt rasa jgak sama2 ngan family aku..

aku check-in pun bilik 268 something la tp dpt rate gomen dlm 226 tu pun bilik xngadap pool.cuma ngadap hutan ngan umh usang je..hahahhahha...duk dlm tu mmg best..check in bilik 8074 je trus melompat ke kolam...bilik pulak dekat ngan game room xde apalah bdak2..asyik dok ulang tukar token je keje.










dinner kitaorg ke planet tomyam dlm 5-6minit dr swiss je..best jagk mknan dorang time tu tgah lapo berendam sume sedap kan.hehhehhe..blik mkn trus msuk blik then lepak2 je..bekpes pagi mmg the best..!!

hbis bekpes terus jln2 then tejun kolam lagik depa 3 branak..aku? dh mlas nak pkai balik sependa basah segala nye..sejukkk...lepas dh puas masuk blik mandi, tido jap, then pack beg balik umh..




Ronda nek Tc dulu..tmn teruntum then pekene samad cendol ngan rojak ayam..pastu terus blik umh n joget sorang2 basuh kain 3 bakul !! hahahhahahah...tu pekdoh nak tido otel sgt kan..tp xpe aku puas hati dah..




** moralnya cuti mane2 pun sama je xkira la dekat ke jauh..dlm mesia ke obesea ke tp pengalaman nak rasa & alami sendiri bersama org tersayng mmg xdpt nak beli la...kenangan tu yg penting..

2 comments:

  1. wahhhhhhhhhhhhh beshnyer coti2 satu mesia..hahahaha..btul tu..kat mn2 pun xkisah asalkan dgn org yg kte syg..he3...:-)


    *mode::xsabo mau kawin..kah3

    ReplyDelete
  2. hehehheheh....mmg jue..kenangan tu yg bernilai sgt...cepat2 la kawin insyaallah jue akan lalui jgak pengalamn yg sama..amin

    ReplyDelete