syurga ku

syurga ku

Thursday, April 05, 2012

Iman's 3rd generation will be coming..

Alhamdulillah Subhanaallah syukur aku bila dpt tau aku ngandung utk ke 3 kali..

Rentetan aku ngandung kali ke 3...

kali ni mmg betul2 xdiduga langsung bakal dpt cahayamata ke 3 dlm korge..aku planning insyaalah thun 2013.kasik relax sikit, aku nak rehat cukup2 mandangkan gap anak 1st & 2nd rapat & non stop breastfeed langsung !! uhhhhhh....giler penat..

Siyes terkejut !! sampai le nih pun still xcaya..xde rasa pape perubahan pun just perut,  en aya ckp dh buncit sikit tp beselahh ngandung sapa yg xde 'perut' kan...tu dah lumrah tp gelebeh ngan x je lah..depends pd yg betul2 jaga lah..

last aku kene 26/2..siap aku alarm dlm hp takut pape kes urgent..haicehhhh....bln 3 aku dh mula rasa sengal2 on that day tu..arggg beselah nak peyed ni lgpun date dh smpai....aku diamkan je..rutin aku family planning xde mkn pape like kai implanon ke, iud ke, pil ke..just SENDIRI NAK SENDIRI RANCANG..tu kitaorg..ko rasa nak kau pet..ko xnak pet lua..no hall..sendiri dh ada pengalam sendiri atur.

bila dh lepas date peyed bln 3 aku cuak jgak..tp aku colldown je sbb sakit blakang sama nak peyed aku rasa..kebas lenguh badan..SAMA !! time ni mmg klik dlm otak nak carik ubat 'xcident aku' Postinur 2 tp aku hold dulu konon "..ala xlama peyed la nih...mybe hormon xteratur..." nak sedapkan hati en aya jadik tempat aku rujuk... dia pun bg pndangan sama...ok fine tgu dulu...sbb dh msuk 1bln seminggu aku still xdtg2 peyed..argg sudah....

Sampai smlm 4hb aku g klinik bagai tp dokt ada patient len..so aku amik altenatif carik ubat kat Lim's Farmacy ngan terus carik test pregnancy..lunch smlm aku still duk opis nak tau apa result aku..time ni xmoh gtau sapa2 pun...mmg siyes takut  sbb dh set dlm mind mmg xnak POSITIF !!

Sekaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....................................aku test prengnancy yg murah dlm 6hengget camtu tgok result ada 1 line..tp lpas dh 5/6 minit aku tgal benda alah tu aku cepat2 telan pil sekali hamikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.......................

2 LINE !!!!!!!!!

Ar sudahhhhh...tp line ke 2 still samar2..aku wat keputusan mybe xleh gunapakai dh lebih dr 5minit lgpun air dh kering so still wat xde apa...ehhhhh...wat xde apa tu la yg wat aku xduk diam...aku call en aya bla..bla..bla...dia ckp xde apa tuh....xngandung nye.....ok lex kejak...

tp aku nak kepastian lagi, aku msg with my friend yg sama2 ngan aku planning anak 1st aetu dia pun ckp aku pregnant..test result aku sama cam dia..giler dupdap laju...dia suggest aku beli test pregnant mahal..ptg smlm lpas opis berdesup aku ke Guardian Giant carik bendaalah tu....CLEARBLUE rm 25.00..aku ni bila part nak beli test pregnant mmg paling koman aku carik hok bwh 10hengget je..mahal2 x..tp dia ckp if nak kan kepastian carik yg mahal sikit..ok fine aku buat..

Aku tau bila nak wat test ngandung ke x paling ok air kencing seawal pg bila bgun dr tido..smlm dh xlena tido aku..jap2 aku tgok jam..kang bgun pusing kiri kanan..aku takut apa yg aku dpt sok pagi..sekali tringggggg...jam bunyik bedesup aku bgun..630 tadi xkira apa dah terus aku capai test tu duk dlm toilet..dorang sume tido lagi tp en aya dh bngun..sekali aku test.....

simbol Clearblue:

- not pregnant
+ pregnant 

Nahhhhhhh.......aku jerit bukak pintu toilet...
Abgggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg.........muhahaaahahahahhaaaa....lompat terus aku atas katil..xkira sambil en aya terpinga2 terus bangun..."dh ckp xmoh lagi..tu arrr ang gatal sgt......." aku bilang ke dia...en aya spotan ckp.."betul adik (ryan) ckp nak baby baru...ala xpe dah rezeki xbaik nak tolak....kannn..kan...aku dah jangka apa dia nak ckp...senang kan....aku xterkata apa..dah bila dia sebut Allah nak bg kita, terus aku diam ketap bibir.

ryan bila abh dia ckp kita ada baby baru, bingkas bgun senyum..hehheheh.... 

pendek kata kilang xpenuh tutup...bg servis sokmo...haihhhhhh..
2nd baby pun aku dpt zarra gap dia sama mcm ni jgak..sume tahun genap 2008, 2010, 2012...umur aku 26thun aku dpt lahir anak 1st..skrg umur dh nak masuk 4thun bulan 5 nih..umur aku 28thun aku dpt lahir anak 2nd..skrg umur dia dh 1thun 6bln...insyaallah umur aku 30thun aku dpt lahir anak 3rd aku...amin semoga dipermudahkan..

 result bakal lahirnya Iman 3rd generation end of the year
2012
Insyallah..

Thanks a lot wat mber2 yg wish....doakan terbaik dan sume berjalan dngan sempurna..Amin...

aku update dr masa ke semasa..insyallah..

 

2 comments: