syurga ku

syurga ku

Friday, June 01, 2012

besday Rayyan 4Y AWANA KIJAL KEMAMAN


aku dah set kat mind genap umur anak aku 4thun aku nak celebrate besday dorang cara len plak..nak bwk g jenjalan je spend time sesama sendrik..insyallah..tu yg aku rancang la...ni pd aku blh la merangkap holiday family..if xde planning mcm ni mmg liat la nak ada budget menabung..at least bdak2 dpt rasa dunia luar..haicehhh..muhahahahhaha..

aku setup besday ryan kali ni nak g mandi kolam.tu je dlm kepala aku.tido otel then korek2 pasir ke..anak2 aku mmg suka berendam tp penakut !! aku saje je usha yg paling dekat..ingat nak g Gambang waterpark bmlam kat sana tp cam dekat je..genting dh penah g thun lepas..

Then aku survey awana kijal.kebetulan aku ngidam nak mkn kepok, udang,ketam salut tepung cicah2 sos kat tepi pantai..mind aku ala2 ke cherating kemaman camtuh..aku pun survey la otel yg murah.kat sana Awana Kijal Kemaman the top 5star hotel setahu aku la.glamor jgak la org kata.aku dgr baca dr pengalaman org..sendiri xpenah jejak pun sbb bila dh dgr 5star mak aii rege mesti kebabom..

aku guggle kat tenet tgok facilities, rege, lokasi sume wahhhhhhhh...teruja !! cantikk!!! rege pun kau blh tahan telan air liur.per night pun up 3++ dah..

akhirnya....

kesini jgak kami....thanks to my SIL atas sume ni...kitaorg set ni pun akhir bln 4 if xsilap la.mmg nak kan date besday ryan 24th Mei..xkira la jatuh ae apa pun yg penting on that day tu mesti tido otel.akhirnya planning kami berjaya alhamdulillah.

Detik demi detik..masa demi masa aku hitung..kumpul budget..aku plan lpas check in Awana nak turun balik bermlm di cherating pulak.konon2 la..ni planning aku sorang.xkomplot ngan en aya pun lg..imagine sendirik.aku guggle lagi tnya mber2 tdekat mane chalet yg ok murah bersih ngan stategik. aku surf http://www.holidayvillahotelcherating.com/ , http://www.suriacherating.net/ , ngan chalet murah yg len..budget aku under 2rtus je.lebih tutup mata...

last2 aku blur then 1 pg tu tgah aku iron baju aku tnya en aya..lpas duk awana kita nak stay katne plak? nak turun ke nak naik...aku tnya at least dia blh tlong suggest sbb aku pnat search chalet.takut kang dia xbkenan n ada planning lain.akhirnya dia ckp kita nek atas..means TERENGGANU la kan...horayyyyyyy.....bertambah mood aku gosok baju pg tu..hehhehehehhe

CITE HARI KE 2 KENDIAN.......

pagi tu sume awl pagi bgun..kecuali en aya je..sbb dia keje mlm.mybe penat.xpe aku bg dia tido lama skit sbb dia nak drive..pg tu mood aku ok.mandi kat bdak2..siap kan mereka.masuk kan flash air susu botol dlm bakul..get raedy dpn pintu.senang tkut ada lupa..aku sempat lg lipat kain atas sofa sementara tgu en aya bgun n siap diri..aku xmandi pun lagi.mmg antara aku ber4, aku pling last siap..xpe sbb aku tau bila aku tgah siap en aya baru la nak check kete minyak itam air sume.nak msuk beg2 lagi..aku pham.dia suka last minute..

bila sume dah siap aku pun dh siap dorang standby kat pagar dh pans kan injin...

 ni brg wajib hangkot..xleh tinggal..xcited sgt dorang.tgok tuh aku kalo ngemas mcm berminggu2 nak stay..mcm2beg aku punggah..tu nmpak x float dorang kempis siap..sbb en aya ckp nak ltak dlm kete bair kempis dulu.sampai sana bru pum.kang xmuat bonet...yg kecik je xbuang angin..yg besar tu mmg xmuat space.terpaksa

isi minyak full rm50 then trus bertolak. alih2 singgah kejap umh maktua masuk cenderawasih pulak anta brg..ingatkan kuar umh terus ke destinasi konon2..lpas anta brg kitaorg singgah kat restaurant Oasis kat malay town bekpes dulu..aku mkn ns dagang..ryan ns goreng..en aya roti canai ngan kuih muih..ok siap terus jalan..

time ni dh siap mkn..lex jak kasik mknan turun baru bgun

no otw nak ke beserah singgap jap kat t/manja beli mknan ngonyeh2..sambil tgunggu dan aku wat susu kat bonet blakang then bgambau dulu..ni pict dashboard yg jadik mangsa keadaan.hehheheh


jam 1030  kami berlepas secara konsisten..xde singgah2 dah...straight terus.

Selamat Datang percutian ke 2 kami tahun 2012...

Awana Kijal Kemaman Terengganu..Alhamdulillah

ni sementara receptionist sibuk layan cust yg check out, aku duk kat sini dulu smbil tgok2 keadaan..
jakun kan
time ni sunyi sepi..yg ada pun berapa kerat sgt tu pun sume atas urusan kerja aku tgok sensorang siap kot2 bagai..kanak2 mmg lengang..sbb bkn musim cuti sek lg.xpe senang aku nak snap gmbar xde org tgok.kihkihkihhhhh

ni lg la xleh nak kata apa..duk golek2 tanda gumbira gamoknya.

 ni pun nunggu jln kulu kilir sementara tgu check in

ok time ni dh pnggil..sign then bg kunci bilik siap2.

ni resit letak no kete, no tel, sign..
thne blh check in

dh dpt kunci en aya trun nak ambik beg sume..tetiba dorang ckp xpe dorang tolong hangkat kan sekali..ehh awl2 aku tnya ni kene charge pape x ni? kang skali bwk nek 50.00 mlayang...kihkihkihkihhh....
sekali brother tu ckp xkene charge pun puan just ats puan la nak bg tip..xbg pun xpe...ohhhh..camtu ok sat asben sy ambik beg dlm kete...bork punya borak asal kontan jgak..permatang badak je pun...sekampung upernya..

ok siap ltak kita usung sekali ngan anak2 terus..senang tidak tekedek2 jln..
senang keje haku duk jadik mandur tgkap gmbar je
sampai kat bilik en aya ulur rm5..

 bilik beradu kami
732

hurayyyyyy......
bergambau dulu sblm mentelaah tmpat len dlm bilik.
ryan muka palingggggg xcited !!

skrg meh tgok dlm blik ni guana.. single beds dia mcm bed besar..
cuma tv je x up to date..hahhahahha..
meja kusi sume besi.giler berat.

baru jumpa blik air ada tingkap blh intai2..harus la jakun

 mmg class !!!
ryan dh telentang dlm bathtub ralit men panjat2...


umh xde lemari cenggini.kene la jakun..
men bus2.ko nek aku bukak pintu..byr tiket...
gitu la menan korang lpas tingkap jamban

en aya pun ckp katil kene cantum.baru ada feel tido otel sama2..hahhahah
miang kau !
yang penting mlm en aya ujung kanan, aku sblah dia, zarra, ryan ujung kiri..bek punya aku atur sbb dorang tido awal penat sgt..yehhh misi menjadik !!

ni dh petang trun nak mandi kolam sementara tgu en aya amik slipa bdak2 dlm kete..
aku stay kat hall

tgkap la betul2..jgn gegor2..tu la ayat aku sound kat ryan..
hehhehheh

kat blik aku dh siap mentelaah lokasi hotel.then aku jumpa gift shop kat level 3..hall dorang level 3..tmpat aku duk lex2 tadi..
ni aku msuk nak carik FM je..ngan air milo se sorang..

ni jmbtan nak g amik towel pool.kene tunjuk kad dulu..hilang kad byr 70.00.1kad blh request 2 towel.ni jagk laluan nak msuk pool.mesti lalu sini

ni bru nak pnas2 kan badan.tu zarra dh nagis takut bunyi air cendawan


ho ni kanak2 riang..tgok hasil aku beli float.berbaloi kan..

view dr kolam

next slot lenkali.penat nak cite..

No comments:

Post a Comment