syurga ku

syurga ku

Tuesday, June 05, 2012

xtvt awana lagi..

Lepas dh lenjun masing2 kesejukan, terus nek bilik..nak prepare cari mkn2 plak..jam waktu tu rasa nak dekat 6.30ptg.. nak g jln kat taman otel pun cam limited sgt..so en aya ckp sok pg2 kita turun..skrg kita kuar carik mkanan dulu..

Dlm 7-10minit camtuh kami sampai kat Pantai Kemasik...

signboard nak masuk dlam

ni belah kiri laluan dr kedai2 mkn..aku tgok mcm kat tg lumpur je, kat pelindung beserah camtuh..

kat sini je kitaorg duk lepak..aku ajak nek batu besar depa sume xnak.
.penat lgpun belengas angin pantai


last nye terus nek tuju kat playground depan dr pantai.
kat sini dorang men2 smbil en aya yg melayan.
aku penat ngan lapo

Lepas dh paus men, mgrib pun dh xlama, terus ajak g mkn kat gerai2 yg ada sblm nak balik..
padahal time sblm smpai dh tnya kat mber sepupu2 ada x mall ke apa.dorang ckp ada Mesra Mall 10minit dr awana..tp tmpat org aku xbese takut jauh kang xpasal2 en aya bising.then sini je la kami isi perut.

Giler mentekedarah masing2..cendol semangkuk + air kelapa pior sebiji + kepok leko 3hengget (ni org nak baru depa goreng.xde serve kita sejuk2.) + ikan selar besar goreng celup tepung sekor + nasi goreng kg se + telur dadar sebijik + ns goreng usa se (tapau) mmg haloba time ni..xingat berapa..pastu kitaorg balik otel kepenatan kekenyangan..

layan berita dulu..anak2 sibuk duk men hantu dlm selimut ngan bapak dorang..xlama sume penat tido.tgal makpak je layan perasaanggg....mlm tu ujan ribut petir guruh berdentum..nauzubillah duk ats mmg xrasa gegar tp takut jgn ckp la..doa smbil tutup mata terik selimut je..sedar2 kul 4am masing2 sejuk..


 dlm ni ada 2 manusia kepala hitam duk nyorok ke zarra..hahaahaa
giler praktik betul cuti2.
men puas2.

Bangun pagi siap2 turun bekpes kat restoren kampung level 1..dorang open dr kul 730am-1030am..ambik menu pun sorang2 merasa..ko amik yg ni aku amik yg ni..kita share2...



habis mkn kitaorg bergambau kat lobby kejap sblm pusing luar otel terus ke pantai..




 ~OUTDOOR~









dah siap outdoor, kitaorg gerak nek atas kemas beg kul 10lbih jgak..check out pun awal..habis settle sumekitaorg pun gerak terus ke destinasi ke 2..

kete kami dr bilik..
sayupp je

dia mmg suka imagine cam nih







No comments:

Post a Comment