syurga ku

syurga ku

Thursday, June 03, 2010

cek perut lagi..

Semalam nak tido tetiba jek semput...ehhh......buat andaian sendiri mybe tilam ni xcentre tinggi rendah tu yg susah nak bnafas..bukan tilam vono ke slimberland ke tapi tilam yang akan penyek mybe 2 tahun akan dtg..makhluk 2 org tuh dah terbungkang tido se mghadap utara se mghadap selatan..abih dia konker 1 katil. dah ler share bertiga..almaklumlah malas nak tido asing2 xromantik. lg pun xdpat nak bau ketiak kepam en aya..itulah obat tido saya...hehehhehe...jgn kan nak suh en aya bgun..dia ni mmg liat bebenor nak tolong takecare kan si isteri bila dah mata ngantuk tahap gaban ni tapi skali saya jentik anu nye, ligat tersentak...ha bau ko tau bini dah tercungap2 sensorang bau gelabah...tapi jentik manja okey bkan nye jentik smpai nak terputus kang saya yg merana seumur hidup..uuuwwaaaa......

 Pagi td ajak en aya g Klinik Sulaiman nak wat rundingan ngan doc Fauziah tgok keadaan bb ni sbb rasa nye pregnant 1st xde la berat mcm ni..cuak jgak bila smlm nak jln pun xlarat..saya pun g la bertiga ngan en aya n ryan..sekali check tekanan darah result rendah dr biasa mybe xmkn pagi hanya minum soya je wat alas perut tp ignore kan je..doc suh baring nak check perut n scan terus tgok keadaan bb skali.. alahai duk nyongsang la plak ni yg lg suspen tp doc ckp jgn bimbang peringkat awl biasa la baru 25 minggu..bb akan pusing jgak nanti di kedudukan asal...berat bb dah capai 500gram dr bulan lepas..doc pun tanya xnak tau ke jantina bb? hehehhe...boleh jgak alang2 dah scan..walaupun dah tau tp saje nak wat perbandingan ngan scan B&W ternyata tepat....alhamdulillah......


Selesai sume, kitaorg pun g makan kat restoren Alif pekena nasi berlauk..uuhhhhh....kenyang2...selesai mkn kitaorg balik umh n rest sementara nak tunggu jam 2 plak masuk keje smula...mmg muka ni nak masak jgan harap dah sejak ngandung ni.perut makin kedepan nak cedok lauk pun tersangkut..ohhhh tidak...seminggu 2 x boleh...kepada en aya, sila faham situasi si ibu berbadan dua..

ok time utk berkemas pulang...choww....

2 comments: