syurga ku

syurga ku

Saturday, February 26, 2011

atuk banjer makan

RESTOREN NASI LEMAK ANTARABANGSA


fish n chips atuk

chicken chop saya, en aya, aya, mama

jeng..jeng..jeng...jgn ingat org tua xpandai mkn bendalah ni sume hokeh..!! Dia yg tetiba ajak kitaorg mkn apa lagi.......belasah lahhh !!! 

Kejadian ni berlaku mlm semalam bila saya singgah jap umh mama sebab nye en aya xde nek rompin.So dari tepelangok duk umh, baiklah singgah dulu.sambil2 tu blh mkn nasik ke hape.., seisi ngumpat anak branak ke...oooohhhhh ni lah tempat persinggahanku sebelum pulang... i like.

Mood abah ptg smlm agak tenang men ngan cucu2 dia smbil saya mkn nasi berlaukkan kangkung masak lemak + jering + ikan berlada..smbl mkn smbil ngumpat sambil mkn smbil ngumpat tu la topik bila dah duk skali ngan mama..cerita bkn rekaan tetapi fakta !

Masuk balik citer...tuan yg nak blanjer ni memang dasarnye xkan pandang segala makanan camni..xkan !! cuit pun x !! itu yg saya tahu sbb dia mmg xsuka.. yg dia suka hanyalah NASI. 
NAMUN....sejarah tercipta bilamanA dia yang ajak kitaorg..ayatnye mcmni...
" awk (sayalah) pernah mkn chicken chop? penahhh...kmudian tnya pulak aya..penahhhh. pastu tnya plak madam besau mama awk penah mkn x? eeeiiii geli saya.mknan benda tu aya? dia blh pulak tnya aya.yang tnya suami dia.apa lah mama ni..hehhehe...
Har xpenah kan? mlm nanti jom makan. saya blanja sume lepas isyak..Apalagi pelahap2 yang ada masing2 senyum malu.. giler mmg xkan tolak punya..Mesti MAu..

alahai....xkan yg nak mkn saya,aya,mama,abah n ryan jer..adik pulak g temerloh kempen, aby pulak sibuk memanjang ngan mber2, en aya pulak di rompin.alahai.....bila roger2 sume ckp len kali..redha..korang rugi xnak sbb bukan senang weiii En Amit nak blanje...2tahun skali pun alhamdulillah mkn kat luar.kalo x...hadapla korang mkn kat umh manjang..!!

Then dh siap solat isyak dlm kul 9mlm dorang blik dr surau.Kebetulan en aya dh smpai kat area KIpSAS otw nak smpai umh mama. so gtau abah kita tunggu abg aya smpai then baru la g..dlm 940 kitaorg pun gerak dlm 1 kete..ding dong ding dong....oder mknan..mkn....alhamdullillah..jam 11 drop mereka kat umh then saya pun blik ke umh PB..giler kenyang.. time kasih abah sebab sudi blanje kami sume & kenaNgan camni mmg payah nak jumpa bila masing2 dgn dunia masing2..

** result mama bila dh menjamah adalah --->> best jgak aya kan kuah dia ni (ckp bisik2 la sgt kan....)g la cium pipi suami anda sbb sudi blanje w/pun awlnya byk komplen **

KZUE..pstttt..pssttt...bodek ar mama ajak mkn angin nek kapaltebang..duit bkepuk dlm bank tuh !! korangkan blh cairkan dia..hehheh..kami ni ikan bilis ajer

2 comments:

  1. behnyerrrrrrrrr...jelesnyer en amit banjer kui3..wanie jom ajak mama g soping kat bandung nak????tp kt kena wat loan ngan dia ar..bayau ansuran wakkakaka....

    ReplyDelete
  2. jommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..................tapi kzue ar kene bodek ngan mama..bg ayat2 cinta kat dia..kzue tgok la tiket murah2..best nye weh...kita g sok nak?

    ReplyDelete