syurga ku

syurga ku

Wednesday, February 23, 2011

dlm hati ada mADu

 Madu Naqia Za'faran

Taraaaaaaaaa.................See? ce hang tgok en aya napela  hang g nyusahkankan mak hang beli madu ni? Hang xsian ke kat mak hang? Nak cite pun pada2 la sikit jgn la nmpak bebenor kita2 ni makpak dia 'sesak'....kihkihkih...sian maktua aku selalu susahkan dia ngan peel korge PB..

Sebenarnya bukan saya nak nyusahkan dia beli madu si zarra ni..Kebetulan mlm kelmarin si zarra bau jer baik demam..tup..tup...bilakami2 org sumbat roti kat dia, dia mcm batuk2 pulak mlm tu..xtau la plak simptom roti @ simpton demam @ simptom dari bapak dia yg batuk xreti2 nak cover mulut tu..Kesian pulak batuk sampai tekentot2/kuar airmata bagai..Milk pun kurang last2 pengasuh gtau tekak dia merah sbb tu zarra xmau isap milk..

So..saya pun calling la en aya kebetulan pulak dia ada kat umh mak dia.Mybe dia cite kot kat mak dia si zarra batuk2..then saya suruh beli madu kebetulan dia nak g dgr ceramah if ada juai kat boot2 ceramah ustaz azhar..if ada beli la se utk zarra..dia ckp ok nanti if ada blh la beli....xde pulak tapi xtau la kot mata dia rabun asyik nampak (roti canai jer...) ...
Kesian tgok bdak kecik batuk2 cenggitu sebab si ryan dulu xde lak kene simptom batuk2 ni..kesian tkut terkena some jangkitan ke hape.baik rawat dulu sblm merebak..

Semalam lepas ofis hour terus ke umh maktua lepas pickup zarra n ryan.Si bapak dah awal2 lagi jguk kawasan dn betapa depan tv main ps2..ehhh..skali pijak msuk umah maktua ckp ni ha mak dah beli madu kat zarra.bagi dia mkn smbil selawat..OMG......giler kemaluan aku jatuh kat c2 jgak !! terus jeling kat si bapak yg awl2 lg dok nyekih sumbang mahram tgok si ibu yg kemasam-masaman..(xmau org lain salah tafsir nak beli madu pun suh mak belikan...) ohhh..pelis la bukan nak meregek ke hape hokeh...jauh skali nak mintak itu ini TAPI si atuk yg mmg baik hati sgt2 kat cucu2 dia beli tanpa inform kat kitaorg..If dia ckp awal2 nak la jgak kem pitih ke apa ke, xde la kem ngan air liur je...time kasih mak...

Maka dengan madu itu la saya sekorge mcm nak wt something utk mak..terus je saya dapat idea nak adiahkan utk mak bendaalah ni sebagai tanda time kasih kitaorg kat mak sbb byk susah pyh utk korge kami yg bila sebut main2 jer....
tinggggg...
dh ada depan mata...















MAKA










Dengan itu 





















taraaaaa.......ini untuk mak...insyaallah akan sampai depan pintu umah...




2 comments: