syurga ku

syurga ku

Friday, June 10, 2011

cerita yang panjang...


EPIsoD 1

Mula cuti persekolahan bln 6 setiap tahun adalah FAMILY DAY kami anak beranak ke destinasi terpilih..Dibiayai sepenuhnye oleh tabung keluarga..xtvt bercuti mkn angin ni adalah bagi mengeratkan silaturahim antara kami keluarga besar. Dikepalai oleh pak sedara saya iaitu Kmie n the geng.

Tahun ni trip ke 4 kami KEDAH ~ LANGKAWI..Pada mulanya trip telah diatur ke KL~SELANGOR~MELAKA tapi xramai yang nak join sbb destinasi mmg xleh blah asyik ke c2 jer, last2 tukar ke KEDAH `LANGKAWI disaat akhir maka.. ramailah yang nak join sama sebab destinasi Langkawi..sapa yg xnak wehhhh...dah la sume ditanggung dr bus,tempat tinggal utk 4ae haruslah ramai yg nak kan...kalau ikutkan percutian asal, bus + tempat tinggal + duit mk + ,duit poket sume ditanggung cuma duit blanje masing2 keluar tapi disebabkan destinasi yg dipilih jauh & perlukan belanja yg tinggi maka duit poket + mkn minum sendri tanggung..tapi xjadi masalah pun sbb bagi mereka2 if nak g sendiri ke Langkawi pun perlukan masa berbulan2 nak kumpul duit baru lah dapat g..mahal weh..nak2 sapa yg punya anak ramai..alahai....

Tarikh yang telah ditetapkan adalah pada 4 June 2011 hingga 7 June 2011..bermulalah rutin saya mengumpul duit gaji bln 5 nak g bercuti..seronok giler nak tunggu tarikh 4ae bln..bwk anak2 n family bercuti..makin dekat makin terasa nak pack2 baju segala tetapiiiiiiiii.......mak aiiiiii....Rabu 1 June sy dapat surat ujian bertulis dari MPK yg jatuh pada hari AHAD 230ptg..rasa time tu jgak la nak jerit pesal la dpt time nak g bercuti..ishhhhh...dugaan sungguh...akhirnya pagi Khamis saya ngan En aya panjat tangga MPK jumpa org atasan nak minta tunda di awalkan @ dilambatkan namun mengikut prosedur xblh cuma diawalkan masa pd hari yg sama di sebelah pagi jam 830, blh..


Trip family day ke Kedah ~ Langkawi 4D3N

Mintak pandangan sume, ujian bertulis tu penting, dpt ke xdpt belakang hal so saya pun decide g exam sebelah pagi ahad & nak book tiket flight pg ahad selain dr altenatif nak bus xpress sendiri..puas dok carik tiket  flight sume hampa sbb ahad flight xjln. adapun di LCCT trus ke Alor Star jam 730am ae yg sama.jemmmmm pkala hotak...so akhirnya bus jugak la pilihan kami..terus menuju ke terminal nak beli tiket utk 2 org RM 121.80 dari Ktn ke Alor Star jam 10am ahad..maka niat nak pack brg akhirnya tergendala sbb kitaorg btolak lewat 1ae...terus mood sepoi2.

Jumaat pagi dpt panggilan dari En Aya...."ehhh..exam ibu dapat postpone tarikh 12 June jam 830am.." hah ???? yeke nih? haar cc Mat MPk dh sign surat ni....wahhhhhh giler kauuuuuuuuuu......gumbira sgt2 trus suh en aya return smula tiket bus..Dapat duit return tiket rm 96.00 shj..slbihnya tax..lantakkk....hah maka pencarian stroller pun bermula thari Jumaat di kedai 2nd di Balok..xdan2 nak smyang Jumaat laki i..hihihiiiii..lupa..dlm perjalanan ke sana if xde 2nd dh ckp awal2 kat en aya nak singgah kat Butik Twin Baby ale balik n en aya setuju....tapiiiiiiiiiiiiiiiii.....skali dh smpai ke Balok tutup plak la kedai org smyang Jumaat..hampa.. pusing blik terus ke twin baby..uiiiiii cantik belaka2 brg2 kat dlm tuh..rabun mata sume nye nak beli tp kenangkan duit tinggal apa yg nak beli je so tgok je lah & niat nak carik stroller je.budget pun cuma bwh rm250 sebiji..lebih xde la..

uhhhh byk sungguh pilihan tp sume nye rate 250 keatas..yg ada cuma rm199 brand disney kaler pink tu pun simple giler..yg berkenan jgn ckp la mahal wehh..mac laren? mak aiii 6rtus keatas ! ehhhhh....skali terpandang stroller yg mmg sy niat dh nak beli dlm FB Suhailie Shamsuddin tp mahal rm350 xtrmasuk postage rm50..dekat twin baby harga dia rm399 tp bila dh tgok sendiri,pegang sendiri,letak bb sendiri memang diakui bagus n berbaloi if beli..puas hati !! rembatttt smbil tutup mata ulurkan duit....

Pastu blik umah terus basuh kain yg tinggi sama level suis dapur smbil2 pack baju segala..penat jgn ckp...uhhhh.....msuk tido jam 1am then bgun kul 6am..Bus dijangka sampai dr Pekan jam 9am berkumpul di umh mama & bermula lah perjalanan kami dlm beberapa jam lagi...

Bersambung....

No comments:

Post a Comment