syurga ku

syurga ku

Sunday, June 12, 2011

sambungan dr trip (1)

Bus pun tiba kat umh mama..budak2 makhluk paling kedepan berlari nak nek bus ngan cop seat..suka benor masing2..beg makpak hangkut, dorang lari lenggang kangkung..ishhhh...nasib si ryan kecik lagi..
seisi masuk kan beg dlm perut bus bermula...


time ni sy masih kat gate umh mama lagi tgok gelagat masing2..seronok sgt rasa..suasana dlm bus mcm biasa..ramai yg duk ngan partner yg dh ditetapkan sejak awal..


 ni seater khas tuk bebudak

ni seat saya duk nun jauhhh kat blakang..duk atas tayar bus..depan sy plak translater yg xreti nak diam iaitu big mama...duaplohpatjam ada je dia ckp...

seperti biasa sblm bus nak gerak kitaorg akan baca doa dulu.semoga perjalanan pergi balik kami dilindungi Allah SWT..dikepalai oleh Cik Ar..



ok bila sume dah selamat, bas pun gerak pelahan2...angin holiday pun dah mula terasa...sepanjang perjalanan seperti biasa vcd xpenah miss..tp duk ulang tayang cite g sama 3/4 cite..stop jap kat Genting sempah sblm teruskan pjlnan..then saya yg bwk bdk kecik Zarra terus la siapkan bancuhkan susu dia siap2 sbb nipple bercuti sementara waktu n en aya tapaukan bubur mcd n burger utk alas perut dlm bus nanti..dlm 1/2 jam bus pun gerak..kitaorg ikut jln Genting Sempah potong kat Batang Kali...stop lagi atas dr Genting mkn thari.masakan dr mama, makteh..Kat sini st takeover zarra mandi siap2 supaya dia selesa n x belengas..pjlnan masih jauh...



teruskn pjlnan & Masih dlm perjlnan.........stop lg kat RnR Tapah utk solat n rehatkn badan..lagi skali mandikan bdak2.. sambil duk lepak kat pondok dpn bus nunggu org len solat bagai..




 atas bass........sampai alor star jam 1030 mlm dr 930am..fuhhhhh....giler penat + letih + ngtuk + lapar...terus check-in penginapan di hijau kuning stesen yg ala2 hidup segan mati xmauuuuuu.....(mmg bab mbuang air beso sy failed ! harus mnenahan dr mkn yg byk..selera taik nk kuar tbntut secara otomatik.) anda harus phm begini lh bila jamban xkene ngan selera ! hangkut beg segala then terus kuar carik kdai mkn.kdai yg dituju area2 c2 jgk.xde lh jauh beno.selesai mkn, masa utk duk ats tilam + aircon yg sejuk..uhhhhh...sgt syokkk !!!! sok pg check-out kul 830.. zzzZZZZzzzz.......

Awal pg nye dah siap..trus mulakan pjlnan ke destinasi pertama WANG KELIAN...sungguh mcabar !

pertama.

 

 kedua.

 
ni antara pjlnan kami menuju ke wang kelian..sgt2 mencabar ! sume nak cepat sampai..kecut perut bila duk atas ngan keadaan jln yg curam, selekoh btajam..uhh sipi2 jer..kalau lh bas tbalik lele tu jgak lah...uhhhhh.....seram....soping fasa pertama pun bermula lah di wang kelian....




Bersambung sebab tukang karut ngantuk lele..

No comments:

Post a Comment