syurga ku

syurga ku

Tuesday, June 28, 2011

soping part 2

sampai d Wang Kelian, sume turun nak abiskan duit utk soping round pertama..raja soping jatuh kat maksu n the gang..paling akhir turun bas dan paling lambat naik bus ! uhh giler minah ni soping.dlm 4 jam jgak masa yg diperuntukan..ada jgak yg telepas ke sempadan thailand..haihhhh rugi nye xdpt masuk sbb xtau.. gambar sewaktu berada di Wang Kelian Perlis.

 ni lah dia lokasi nye..

time ni dh melengen ketiak dek panas..lyn kan jgak feel begambau..si zarra yg sadisss...

belum pape, duit dh hangus kat brg dia dulu.
tu nmpak x tuh kacip dia bedoza 500bath @rm50

lalalallalalaaa.....ni hok dia jgak.payung patsegisama.carmacqueen 80bath @rm8

 ni sekadar bgambau.nak beli? xde kelayan aku.!

hok ni pun? lagik lah xlyn..kat umh bersusun ketebeskal segala ngalahkan bengkel dah.
xpyah !

nmpak bukit blakang tuh? tuh dia thailand..dekat kan?


ni ratu soping (maksu)

nih pun ratu soping !
makde yg xnak ngalah kai topi payung jgak..


Lepas dah selesai kitaorg membeli, destinasi seterusnya adalah ke Padang Besar plak...syurga membeli belah  dan syurga mengorbankan duit ! xsah if g sana x nyinggah ke sini. Kat Padang Besar ni bukan la tempat org high modern sopping pun tp syurga bagi org2 yg budget sederhana.brg pun sume bebas cukai..Dari makanan,baju,cenderahi,alatan dapur sume Padang Besar got it all ! Berada di tgah2 sempadan Mesia & Thailand, Padang Besar is one of the best place for shopping as it represents 2 countries products. Memang la sy pun pulun habis bila ada kat sini sbb destinasi seterusnya sume nya agak mahal mybe la..so apa yg terfikir nak beli, terus je beli.xde tangguh2.bkn senang wei skali dh ada kat sini...

 pADnag BeSAR Perlis






Antara yg berjaya menghanguskan duit saya:-
  • Baju gaun sinonet Zarra..kat sini mmg byk giler ada terjual kat baju2 d;m blog sume tuh..rembat sepasang. (brand zarra made in thailand)
  • Baju saya utk kai ae raya...opsss...
  • Baju T 3 elai utk saya n en aya
  • Toto baby 2 ( utk ella n ryan/zarra)
  • Belt rambu ramba se
  • Baju T Hatyai aby
  • jajan2 n gajus utk ngonyeh
Masa kat sini mmg giler lama hbiskan masa.Masing2 sume membeli sakan..Selebihnya bwk g masuk Langkawi pulak ae keesokkan nya...Bial sume dh selesai, kami menuju ke tmpat penginapan di Alor Star..{erjalanan pulang mmg jemmm giler tp layan movie dlm bus xterasa penat. Sampai tmpat penginapan jam 730 mlm then layan dirik sendirik setelah 1ae bersoping ! penat...penat...penat....






Destinasi seterusnya esok adalah ke LANGKAWI  !! 








No comments:

Post a Comment