syurga ku

syurga ku

Tuesday, July 05, 2011

saya berjaya mandi pagi !

Slot lepas2 sy ada beli water heater jenis bese xde water pump pun..lama beno tersadai kat tepi dinding dapur..nak pasang xpasang nak pasanmg xpasang..harammmmmmmmmmmm.....kebetulan duk umh mama bukak la citer water heater ni...umh dia dah ada 3 setiap toilet, umh sy baru beli se wahhh kecohhh smpai ke opis..hehheheh...harus la kecoh beb duit gaji bkn senang tuh..utk korge saya jgak...mama, sy beli hok bese je yg xde water pum murah skit sbb budget 250 kebwh..blh kan nak psang blik air depan tp blik air sy guna tangki bkn air deret..skali mam ckp..." awk kene pkai yg ada pum bru air laju kua..kalo blik air yg guna air deret water heater yg bese pun blh sbb air dah laju..".....hahhh? gtuh pulak? " Memang lahhhh tidak air slow"....pulakkkkkk....nasib la xpasang lagi....


Balik umh diskus ngan en aya, dia pun ckp mmg pun camtuh...so bila dah gaji kuar terus la ptg balik dr keje g smula kedai letrik tu nak usha n tuka water heater yg guna pum..budget dlm 150 je tmbah..xpe la..skalii 210 lagi jenis sama ALPHA ada water pump gerenti 5thun bla..bla..bla....mak aiiii....250 + 210=460 jagk..hmpir2 5rtus..berkira !! pongpangpongpang pesal rege ngan tokey tuh dia kata xpe la u byr 190 je angkat bwk".. terus laju kuar duitt..

Dan smlm en aya keje shift ptg, pg dia duk umh dia beresi water heater saya yg baru..sbb sy nak settle sblum majlis berlangsung..tebuk lubang gantung ayat2 sume mesti siap..bila sy blik keje thari dia dah....


*
*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*
*

*

*

*
*


 
masuk je bilik depan pintu dah besepah ngan alat tukang dia..

sume dia hangkut
 
tgah beki wayar masuk dlm salur

pulaskan pancuran air

siap water heater saya !!

Akhirnya siap sudah 1 keje dia..ingatkan xpandai buat skali terra jgak budak laki ni walaupun gebugebas badan ngan masamkepam tetap syg SAYANG kamu !! kihkihkihhhh....bila 1 keje dh siap keje lain plak menanti sbb alang2 dah skali harung baru jam 1240 ada masa lg sblum kul 230 baikla awk pasang ayat Al-Quran ni dari duk sando tepi lemari tuh...ketuk ketak ketuk ketak.....siap dah keje ke 2..

horang bagi mesti la kecoh...maktua kasik tuh..


Ha last keje tolong gayutkan skali ayat2 yg mama kasik pulak tuk Rayyan nam papan tuh..xde la nak pijak2 nanti usung keblakang ke depan...boleh x en....? masam pulak muka...pedulik asalkan siap..kejap je tuh marah kang ok dah dia..peel angin kundasang mai.....

tgah amik ilham guana nak letak

sekali good job !!!

Bebalik tajuk entri tadik pagi ni nak g keje terus la mandi.lalalallalallalla...sabun badan..sental celah2.....gosok sepan dulu ketiak kasik putuh sikit2..lalalallalalla.....10minit bill terus melambung !!! aisehhhh..si rayyan pun mandi jgak cuma si bapak xmandi guna air ni dia mandi air sejuk sbb badan dia byk lemak.kitaorg kering mcm ikan kering lgpun ngade je lebih..hikhikhikkkk....ae ni lah 1st time mandi sblum nak p keje...irah, wangi x saya?....



No comments:

Post a Comment