syurga ku

syurga ku

Friday, November 09, 2012

family Day ~ Cameron Highlands


Kali ni aku handle dgn penuh berhati2..dah terkena sekali mmg serik..kes pun belum tutup lg.masih bjlan..siot betul program...silakak punya budak..

Kali ni the 2nd round bos nak buat jgak fd staff ofis..destinasi 100% serah kat kitaorg..
genting? emmm dah bese....sunway lagoon? emmm lg aku xnak..bos xsupport pun blh je g sndrik..bkn jauh pun kl skrg ngan ktn.so balik ke destinasi awl kitaorg dulu tetap mau daki Cameron Highlands..yesss...
bangsa cam aku yg xpenah jejak kaki ke CH harus la suka..1st time..
.nak g sendiri ntah kan bila..byk yg aku tau cite saing2 sronok nek CH, so ni la time nya...aku pun nak merasa apa yg best kat atas sana..

So planning diserahkan bulat2 kat aku n my staff sorang lagi..handle sume termasuk kenderaan..otel..mkn minum n brape family..1st important, date harus xbertembung ngan apa2 public holiday..so 2-4 nov plihan bos..tugas pertama aku survey hotel via tenet je...giler walaupun bkn p/holiday tp rata2 hotel fully booking.rege pun cam p/holiday.apa kes ntah..

aku dh siap wat preparation listdown kan staff yg join..bos include duit minyak tol setiap kete..alhamdulillah...so bwk duit blanje je la..antara kami staff yg kecil adalah.

  •  Lady Bos - 6 kepala
  •  en Bidin    - 3 kepala
  •  En Abu     - 5 kepala
  •  Pn Wani    - 4 kepala
  • Bujang lelaki - 3 kepala
  • Bujang pompuan - 1 kepala
  • makteh                 - 6 kepala (tumpang joined)
hotel yg dan aku jenguk :
  • The smokehouse
 otel ni ms nak booking thru call dh full..cancel..

  • Casa De la Rosa Hotel
 full
  • Rosa Pasadena Hotel
 bilik yg nak xde..so cancel..

  • Rainbow Hotel
standard room je ada.cancel

  • Century Pines Resort
 mahal...
  • Herittage Hotel
full

  • hotel titiwangsa
 
full jgak
  • Iris House Hotel
 akhirnya...ni yg jadik pilihan..bilik yg nak masih available..
so bilik yg aku book :

1 deluxe room -1 katil double - rm159 p/night
5 family triple room - 1 katil double + 1 katil single - rm 209 p/night
1 family quod room - 2 katil double - rm 259 p/night

ok aku deal ngan miss shanti..bab ni aku hati2.xnak kejadian tipu kene semula..so aku minta no acc hotel betul2 n pastikan amount yg betul sblm transfer duit.totally untuk 3H2M  rm 2926.00..settled

aku wat booking dlm 2weeks sblm btolak..means sblm raya haji..

perjalanan kami dirancang pg jam 830 jumaat 2hb nov berkumpul di tol gambang.5 kete konvoi serentakk..kete bos kendian skit...

sambung pulak..

No comments:

Post a Comment