syurga ku

syurga ku

Friday, October 25, 2013

jkta ~ bandung 1


ok dh boleh naik...mula en aya pikul stroller ni nak bwk nek atas tp ada someone staff AA nmpak mcm kesian terus dia offer letak kat bwh perut sawat..turun semula


masing2 dh pick a seat so carik je sendiri no yg tertera kat ats..

alhamdulillah......akhirnya kami tunaikan impian & hajat anak2 nak nek kapatebang..seat AA ni ada 2baris. 3side kanan 3 lg side kiri..so aku meriba byyqa, zarra, en aya..side belah sana maktua, eisya ngan ryan..yg lain2 pun xjauh..family abg aku kat belakang kami je, family MIL abg aku belakang maktua aku je..makpak aku pulak dpn maktua aku..so masih blh berhubung..

  
dekat je pun kan..kan..

 
 dlm tu stewardess akan bg 1 note. perlu fill in sblm mendarat..tugas ni en aya yg isi utk 6org. aku lekk smbil mangku byqa tido..tercarik2 signal nak mengupdate status tp hampesss..NO LINE..kihkihkihhh..so meh gunakan segala waktu yg ada dgn bijak seperti

 camnih..dia mkn aku snap kan..kene gagahkan tgan jgn ketaq2 .sblah tgah memangku sblh tgan lagi carik function hp..beli maggie cup je.duit kita dlm myr 6.50 kotttt..ntah dh lama lupa. ai kotak milo myr7 se hokehhh..menangis beli 4kotak tp xpe milo ni lain sbb rasa kapaltebang. pejam mata

 ko pulak turn tgkap pict haku..ni lepas haku dh snap dia, paksa suh dia pulak..tu tgok blum ready dh amik..geramm tp xpe sbb dpt jln2.

 hajat baju kotak2 tuh la..kene tunai se se..

dh siap mkn segala, isi form segala..ok rehat kan badan..xde apa yg blh buat kecuali baca pamplet AA..ok lupa ms nak beli mknan blh gunakan duit indon.jgak duit mesia.dorang still terima tp nak kene pndai n tahu nilai convert tu.mcm aku? FAIL !! 
sebab tu duit otw nak g melaka sume aku pegang..tp lepas bincang2, aku pas kat en aya je kat dlm van.dia bijak dr aku.

 
 byqa dh bgun..zarra pun dh bangun..
alhamdulillah sepanjang g si byqa xde wat hal..

 ok ni dah nak lending dah..meh la bergambar sblm turun.tumb up sikitt pelis..

 ko pulak bang...

WELCOME TO JAKARTA INTERNATIONAL AIRPORT 3 SOEKARNO HATTA


guggle

view on air

Lapangan terbang ini dikelola oleh PT ANGKASA PURA II. Merupakan lapangan terbang utama bagi sebahagian besar kawasan Jakarta di pulau JAWA Indonesia. Ia terletak sekitar 20 km barat tengah JAKARTA di Cengkareng dalam jajahan Banten. Lapangan terbang ini mula beroperasi pada pertengahan 1980-an, menggantikan lapangan terbang lama di Kemayoran utara Jakarta.
Ia mempunyai dua landasan bebas dipisahkan pada jarak 2,400m dan disambung oleh laluan lintas.

Terdapat 2 bangunan terminal: Terminal I untuk penerbangan domestik selain GARUDA INDONESIA dan Terminal II bagi penerbangan antarabangsa termasuk penerbangan domestik oleh Garuda.
Lapangan terbang ini dinamakan sempena Presiden pertama Republik Indonesia, SOEKARNO dan timbalan presiden, MOHAMMAD HATTA

Jakarta airport ni dikelilingi sawah padi..dr atas blh nampak cantik permandangan dorang..ye la kan lain airport lain geografi muka bumi nya.
Bila dh turun, akan ada shuttle bus angkot kita. bus tu akan drop kita smapi dpn2 pintu airport. Kami pun cuak jgak mula smpai. tp bila tgok sume yg trun flight terus naik bus so kitaorg pun follow..Bus dia pun ala2 bus rapid kita jgak.seat xbyk. tp kene hati2 sbb pintu bus dia mcm lrt, monorail kita.2 side

guggle kene rajin
mcm ni

pijak je airport, terus salin drypers byqa. yg lain ada ke toilet. sblm masuk gate checking imigresen indonesia. waktu di indon lewat 1jam dr wktu mesia

Ni dh lepasi imigresen akan jumpa kaunter layanan transpotasi darat.  

ni atm dorang..kami xdraw pun kat atm sana.bwk duit siap2 n duit standby sume.
malas nak xtive international lagi

ni dh kat luar. nak carik agent kami.
Delight Tour Bandung

 seronottttt

terdetik dlm hati dpt nek van camni bestnyeee....
sekali kauuuu...hamik betul2 dpt van camni.. ni van yg akan bwk kami sepanjang percutian. 17 seater
van camni byk kat sana.kebanyakan transport dorang bila bwk pelancong sume nye van pnjang2

 ms ni ntah nape ntah aku duk seat dpn berimpit2 4org pdahal rasa blakang muat lg se bontot..giler sesak nak mengopek. tp xkan laaa nak langkah atas kepala org nak duk belakang kan..redho je..
sampai la kat kedai mkn 1st kitaorg, baru la tukar seat.
ha masa kitaorg naik, penuh air mineral ngan jajan2 kat depan ni.dlm hati ni salah satu faktor dorang carik duit...tp salah..
tu adalah utk kitaorg sume.dh termasuk dlm byran upernya..apalagi..
mencekikkkkkkkkk

 
 suasana di sepanjang jln menuju ke bandung

antara salah satu sumber rezeki dorang

camni cara dorang jual
 ni kedai mkn kami.. kedai ni berderet mcm bentuk bulat gitu..so depend atas selera masing2 nak mkn apa.

 fastfood pun ada.if korang xlalu nasik, blh tapau kfc
tapiiiii
x seenak kfc kita. 
sos dia??
bwk sos kita sendiri lagik best..
aku try sikit je tu pun tekak adik aku ngan mama omputihhhh la sgt kan..

masjid pun dekat
tapi memandangkan amik masa panjang lagi, kami solat kat tempat lain.

ha ni la masjid kitaorg benti solat jamak..aku off..duk dlm van layan ini budak je

dh belengas2...bogel kan sudah

 yehhhhh....dpt duk kat dia !!!
tu tepi aku beg2 yg bertimbun2.

perjalanan sebenarnya amik masa kejap je dr jakarta ke bandung dlm 1jam lebih tp memandungkan jumaat dorang sana off, so ramai yg turun ke Bandung maka perjalanan kami makan masa nak dekat 2-3jam..
giler melelass bontot..
driver kat sini kene cekap mencilok2
muka sorang2 jgn ckp la, dr pg smpai ke magrib..sendiri imagine sdah

akhirnya kat magrib, alhamdulillah sampai jgak kat hotel pilihan..celah2 umah/kedai baru la jumpa..waktu mlm mmg xnmpak apa2 pun..

 Hotel andelir bandung Indonesia
3star

 seisi taklimat dr en amir agent kitaorg.
pas kunci bilik masing2.
kitaorg booking 5 bilik.
3floor sama, 2 floor bwh

ni cafe Hotel

bilik kami

 seksi giler bilik air dia
suka2

 peace B !!

mkn hati nak tgok..

to be continue..









No comments:

Post a Comment