syurga ku

syurga ku

Tuesday, October 22, 2013

transit di Melaka


Kul 330 dh get ready kuar dr Ktn menuju ke Ayer Keroh Melaka..kitaorg konvoi 2 bijik kete. Tujuan transit kat Melaka dulu sbb kat c2 adalah main point berkumpul ramai2 naik transport yg disewa utk bwk kami ke airport LCCT Sepang subuh kang..

benti solat jap kat area muadzam..

 
 ni excited nak jumpa sepupu kat melaka
mkn pun xnak

 
 xsolat, boleh la suap bubur mulut sapa yg patut..

ni setia tunggu pakwe hbis solat xnak suap ngan haku.

ok dlm 20minit je stop pastu terus gerak sampai di segamat pulak singgah shell nak isi minyak. Sampai ayer keroh molek dlm kul 7 xsilap..alhamdulillah.
sampai je rehatkan badan kejap sblm mkn mlm.dinner prepared by along..dia mmg terre masak !! tiap kali mai sana, menu xpernah xbest..giler best !! Dia pandai.

rehatkan badan masing..bg hok kecik ni cukup tido, xde la ngamuk subuh kang

time mlm2 sikit nonton tv sambil asingkan duit hotel, transport org ktn sume bg kat along.senang sorang yg pegang.xde la nanti bila mintak baru thegeh2 nak kuar.makhluk kan ramai.siap awl2 senang.yg tgal cuma duit belanja masing2. Part kami mmg en aya dh standby dlm envelope dah..baju yg xnak bwk asingkan siap2 tgal.dlm lunggage pun xusik dh smpai la kat hotel bandung nanti.kunci siap2 just bwk baju bsahan je dlm beg gendung. main ngan budak2 ni mmg leceh tp xpe. Adventure !!!!





see? senang..!!

van sampai dlm kul 430am. Subuh kita kat tgah jln je nanti.so tido dlm 3jam je gitu.budak2 bgun xde nangis2 sbb suka nau dgr bila nak nek kapatebang..anak2 aku tetap bsuh muka bdan gosok gg jgak..sejuk pun tahan la sikit. cuma byqa je lap muka.malas nak basuh konet malas nak gosok gg..tetap wangi.

Van dah sampai...

 kami tetap MANDI walau teketaq2.
xpe.

 kami

 benti solat subuh

kat Masjid Nilai, NS

dlm 6lebih gerak g LCCT, dlm pjlnan benti sarapan kat kedai

kedai pun baru nak siap2 kan bekpes.xbukak pun lg.kami adalah 1st customers dorang..xpe stay dulu dh alang2 lg 15minit nak bukak, duk borak2.aku xjoin.duk dlm van je.xleh masuk mknan pg2, kang perut meragam.cuma en aya tapaukan air teo suam je alas perut smbil jaga ini budak  

 muka sembab baru pas suntik kolegen

kebetulan kedai ni member abah aku bekas pesara polis kat Ktn. Pak Wan.Dah pencen dia balik ke tmpat asal bukak perniagaan.bukak kedai mkn je tau.. ni pun dia bukak..perghhh..kepala berbisnes ni lain..bagus2..

here we are !!!!!!!!

 alhamdulillah 1st jejak di LCCT bersama org tersayang.. ni kitaorg baru drop beg2 letak atas trolly nak masuk dlm. so kat sini sorang2 dh mainkan peranan.budak2 harus ke guide sbb ramai org.

 
xkira tetap jgak nak feeling konon2 kami je yg g oberc..hahhaaah..yg 2 org xleh nak tgkap.pyh sgt bila dh jumpa geng

nmpak tu yg kat dlm tu?..dorang dh nonong ke depan.aku? masih nak tgkap lagik kat board perlepasan...nak jgak !!! nasib aby ada dslr..hahhahahaha

 





ni sume xmasuk lagi kat ruang menunggu lepas port imigresen tu..baru kat bawah..cek tiket n gate berapa nak berkumpul.buat pengesahan molek2 dulu.

 
masa ni dh lepas imigresen dah..just tunggu dan tunggu..massage seraound. budak2 dh boleh tgok kapalterbang bersepah tgah panaskan injin.

 nia, nia kuasa dua n ryan

 haku pun xcited tgok..blum pijak lagi lantai dia..kihkihkihhh

peace yaww

pas dh duk kat ats ni, kene turun bwh dah..masa nak blepas pun dh xlama..masa ni nak terkucil pun blh masuk semula.punya la ramai org Q nak masuk..xjadik..

 duk la bertafakur kat sini sblm nek aa smbil tido kan si byqa. si zarra dok cium xhabis2. 
rimas mak kau

 ni manja dibuat2 ke betul2 aku pun xphm. padahal dpn aku je..jeles aku duk ngan byqa kot. si nia yg malu2 kene peluk..hehhehe

 dah sampai kemuncakkk..... menuju ke perut sawat...yehahahhaaaaaaa......byk gate kiri kanan..tuju gate yg dh tertera kat tiket masing2 sbb class ekonomi je pun..


 makin dekattttttt ku intai ku intai...

 dan....along the the gang kat belakang..


beberapa langkah ke belakang....jeng3x...

to be continue...



No comments:

Post a Comment