syurga ku

syurga ku

Friday, October 04, 2013

preparation 2 (bandung jakarta)


ni promosi yg kami grab

20 Sept 2012 rasmi nya percutian kami.. tiket flight sume diuruskan oleh mber baik a.k.a. adik angkat kami si arine..g singapore dulu pun deal ngan dia..planning nak g holiday ngan arine insyaallah mybe suatu hari nanti..plan ada tp msih kabur2..thanks a lot
arine !!!! love u.

Tiket kami pongpangpongpang dlm 4org :-

                          (Flight)
4 guest :                                            Myr 0.00
Airport Tax:                                      Myr 128.00
Fuel Surcharge:                                 Myr 240.00

                     (Services & Fee)
2x check in baggage - up to 15kg      Myr 70.00 (balik)
1x check in baggage - up to 20kg      Myr 40.00 (pergi)
1x Direct Debit Processing Fee         Myr 4.00
2x infant Fee                                     Myr 100.00
4x Pick A Seat                                 Myr 48.00 
                                                        Myr 630.00

Font merah tu saat2 akhir kami decide nak bwk Byqa sekali.. kan dia dah besar. pikir2 xleh jadik kene tgal sbb dia mlm ngan aku mesti nak melekat.. So tiket dia kene 1rts, yuran proses 4hinggit..if aku buat sama2 dulu mybe xde kene caj tp nasib la buat lmbat kan..seat pulak bebas tp disebabkan free xbeh la duk terabur2... uhh sgt xbest nak feeling2..kang nak tgkap gmbar acaner?

So pick a seat jgak la. Sorang sehala dlm rm6 je tp bila dh 2hala g balik jadik rm12. So pongpangpongpang rm12x4guest xke rm48? kan... Si Byqa meriba sudah.
Done bab family aku..

Tiket maktua aku pulak sorang :-

                     (Flight)
1 guest :                                            Myr 0.00
Airport Tax:                                      Myr 32.00
Fuel Surcharge:                                 Myr 60.00

                     (Services & Fee)
2x check in baggage - up to 15kg      Myr 70.00 (Pergi & Balik)
1x Direct Debit Processing Fee         Myr 4.00
1x Pick A Seat                                 Myr 12.00 
                                                        Myr 178.00

Tiket anak sedara aku sorang :-

                     (Flight)
1 guest :                                            Myr 262.00
Airport Tax:                                      Myr 32.00
Fuel Surcharge:                                 Myr 60.00

                     (Services & Fee)
1x Direct Debit Processing Fee         Myr 4.00
1x Pick A Seat                                 Myr 12.00 
                                                        Myr 370.00


Anak sedara ni hrga tiket mcm bese xde promosi sbb nak g pun dah last2 minute. nasib la..yang kami tanggung cuma maktua je. dia x sbb budget hujung2 mmg xde la kan..so membawak kan boleh.kihkihkihhh..tu pun nasib atuk nak peneman..

Tiket mama 1 family :-

                     (Flight)
4 guest :                                            Myr 0.00
Airport Tax:                                      Myr 128.00
Fuel Surcharge:                                 Myr 240.00

                     (Services & Fee)
2x Ancillary Upgrade                         Myr -36.00
7x check in baggage - up to20kg      Myr296.00 (Pergi & Balik
1x Direct Debit Processing Fee         Myr 4.00
4x Pick A Seat                                 Myr 48.00 
                                                        Myr 680.00

Dorang pun sengaja aku booking tiket walapun dorang xtau sbb dulu bapak aku pernah berhajat nak nek kapalterbang g jln2..so aku dah tunaikan tp aku xsupport dorang memandangkan kekangan budget pun larik..

Yang mana topup2 last minute tu aku byr bila 1bln sblm nak fly..selebihnya saving utk hotel dsb..agent yg SIL deal pun ok..puas hati dr segi harga tu yg paling murah n berbaloi sbb rata2 kami compare kids pun cecah rm350 sorang..yg ni kids FOC. !!

sbb apa kami suka compare sbb nya DESTINASI BUDGET tu penting.blh saving ke lain..Sopping !!!! yahoooooooo

 Itinerary 7-10 Sept 2013

7 Sept
- Arrival at Jakarta airport 10.50am
- Go to Bandung
- Lunch at rest area highway
- Check in Hotel
- Shopping at Rumah Mode
- Dinner at Ayam Goreng Suharti


8 Sept
- Shopping at Pasar Baru
- Toko Tiga Jeans outlet
- Lunch at Simpang Raya Padang
- Factory Outlet Jalan Riau (Summit, Heritage, Secret, Formen etc.)
- Toko Anakecil Kidswear
- Dinner at Sambara Sunda Resto


9 Sept
- Sightseeing to Tangkuban Perahu Volcano
- Strawberry farm
-Lunch at Kampung Daun
- Saung Angklung Udjo, a traditional Sundanese culture performance
www.angklung-udjo.co.id
- Dinner at Stone Cafe

10 Sept
- Kartika Sari brownies and cake
- Factory outlet Bali Heaven
- Lunch
- Go to Jakarta airport


- Hotel 3 star at Andelir Hotel or Naval Hotel Bandung include breakfast
- Transport van, driver, petrol, parking, tol and airport transfer Jakarta
- Entrance ticket to Tangkuban Perahu & Saung Angklung Udjo     

ok pasni aku korek plak cite membeli belah tanpa sempadan sblm fly..haku kan bab soping meroyan. xsedo dirik.

*site visit tnb*           

to be continue...                                    

                                      

No comments:

Post a Comment