syurga ku

syurga ku

Sunday, November 07, 2010

family day


HARI PERTAMA: JUMAAT 5 NOV 2010

Penat nye badan...lenguh segala tulang belakang...attend kawin sepupu n family day ramai2 kat Melaka..Semuanya disponsor penuh oleh duit tabung ihsan arwah mami tersayang.Jam 730 pagi  bertolak dari Kuantan sebanyak 3biji kereta dah berjumpa ngan family dari Pekan 2 biji kereta di simpang Paloh Hinai pulak untuk berkonvoi ke Melaka.. Yang xdapat serta, xpe len kali kmie buat lagi..destinasi belum tau.
Bacaan doa oleh Haji Amit sebelum memulakan perjalanan....Amin....berlepas jam 850pagi.

Sepanjang perjalanan alhamdulillah xbanyak ragam & semua berjalan lancar seperti yg dirancang...Anak2 sume nye ok.Si Zarra alhamdulillah xbyk songeh..tido sepanjang jln & si Ryan ke depan ke belakang duk men ngan abby & adik..Saya pulak baru 49ae habis pantang terus gagah nak join sekali..sukanya hati setelah lama duk teperap kat dlm rumah..1st moment utk Zarra dapat makan angin awal2 ni....Perjalanan yg x memenatkan sgt sbb berkonvoi ramai2..Singgah di stesen minyak Jementah sebelum meneruskan perjalanan..Sampai di Ayer Keroh Melaka jam 1thari dan menuju ke istana hinggap kami semua di Kuarters Kastam..hehheheehhe.....


di stesen petronas Bandar Jementah

Dlm perjalanan menuju ke Melaka

hero saya ngan en aya

xtiviti yg Kmie susun utk warga2 emas / warga muda adalah bersopin di Nilai 3 NS..syurga menghabiskan duit bagi yg berduit. nama nye adalah seperti berikut :

  • MAMA
  • MAKCIK HANIM
  • MAKTEH
  • MAKSU
  • CIK TON
  • UNCLE BANG
  • KMIE
  • EN AYA
  • WANIE
  • RYAN
  • ZARRA
jam 3ptg bertolak dr Ayer Keroh...sampai di Nilai masing2 diberikan wang saku utk minyak kenderaan masing2 sebanyak RM100 oleh Kmie selaku mandur sepanjang percutian di Melaka....wah......raja sopin setakat ae ni jatuh kpd x lain x bkn ialah MAMA LITUT kerana dialah yg terlampau2 beriya nak mbeli belah brg2 utk majlis cukur jambul Zarra & Mikha nanti....Xtvti malam pula bertandang ke rumah paklong sempena majlis sambut menantu...

Di Nilai 3



HARI KEDUA : SABTU 6 NOV 2010

just bersantai umah along sementara nak tunggu tengahari bersiap g umah kawin..Perut dah kenyang n then terus balik ke umah..Petang amik mama n makteh di mydin MITC beli makanan nak mkn mlm..xtviti malam ni nak nek river cruise tp terpaksa cancel sebab ae ujan..relax menonton vcd ramai2..



HARI KETIGA : AHAD 7 NOV 2010

awal pagi dh berkemas nak jalan kota Melaka..Jam 920am kuar dari umah along menuju ke Bandar Hilir..Nek Taming Sari utk kali ke 3 dah ni..mula nye dah x hingin tp sebabkan di sponsor penuh apalagi bedal jer...cuma Zarra je xnek sbb tido..Mmg warga Pulata selok n jakun nak2 yg 1st time nek bendaalah ni..tepuk tangan + menjerit + berdiri walaupun dilarang berdiri punyalah degil (hahahhahahah....) tp xpe sbb byar punyalah mahal tuk 38org !! bayangkan kat c2 dah berapa..Puas nek Taming sari, kitaorg tawan pulak river cruise balas dendam sbb smlm xdpat nek..tp bila nek waktu siang sgtlah xcantik berbanding waktu malam tp apakan daya...teruskan....kitaorg sewa 1 bot mencecah Rm250 +++ jgak la tp xpe sponsor lagi...balun cukup2....Ni lah pict yg berjaya dicandid oleh photograper & ditayang di depan tangga supaya pabila muka sapa yg ada, dorang akan beli...termasuk la muka2 ini...Lepas dah nek river cruise xtvt bebas pulak so pada sapa2 nak berpecah silakan...duit poket dapat lagi rm20 sorang bagi sume utk makan..alhamdulillah...jumpa semula di tempat asal jam 2@230ptg sblum bertolak balik ke Phg.. Singgah di Masjid Jementah tuk solat dan singgah lagi di kedai makan Segamat tuk makan sebelum masing2 menuju balik.. Dan selamat sampai ke rumah jam 910malam..terus kemas barang yg patut n iron baju n kemas beg zarra/ryan....


 ni la warg pulata dr depan smpai ke blkang..


 kmie n ayahteh



syura n ryan






Terima kasih atas sponsor family day ke Melaka tahun ni....
Melaka Maju 2010 !!!! congrat's


No comments:

Post a Comment