syurga ku

syurga ku

Saturday, January 02, 2010

hangus lg


Dulu zaman2 sy masih hingusan tp xlah smpai hingus bejejeh dlm mulut ok.. msih tau mane yg best dimkn mane yg kelat nak ditelan, sy xde lh nak pkai brg2 cam brand2 ni. Mama n abah xajar kami sume bermewah2 pun just apa yg dorang beli tu lh kami pkai..xde pun glamor2 asalkan kemas sudah..tu prinsip mama..nak beropol2?..beriben bagai?....jap lg beli, kang dh hilang sume..kene gunting !!! mmg dulu sempoi abis.xde nak begaya2 pun..sapa kenal mama, tu la peel dia..simple n kemas..& yg penting sikap jimat cermat sentiasa mama sy utamakan..betul x sume???? wakakkakakakaaa......sempoi...

Sy pun cam org len jgak nak merasa pkai sume like suar jeans lh tp emmm haramkejadah nak dpt pkai..nak g beli ngan depa pun mau sekarung guni kene bebel..xde makne nye ok.. yg dia beli suar polka dot kembang lh....cutting bontot besargedabak like londeh2 cam (adik, paih, pidaus, nas n eman)..cutting kaki sehalus suar aby adik sy bilamana nak g kencing pun amik masa dkat limaminit nak cabut..itulah zaman saya dulu2..

Ada 1 cite zmn dulu taim remaja, nak g kuar bandar pun pkai suar track suit siot !!!!! sungguh bersopan nyer lh sy waktu tu...tp sy pun pandai gak menipunyer...wakakakkakakaka......taim kuar bndar sy sorok suar jeans dlm beg semata2 nak melaram la konon2..salin dlm toilet apa lg...ha tu lh sapa suh sekat keinginan nak beli suar jeans? kan dh wat dosa, tipu bagai....itulah sy di zmn 'kebongokan' dulu..mampus tau nak mama ni...lupakan...dh lepas pun..hehehhehe....

Tp sy xkisah .....peredaran zaman n pemikiran berubah2..bg saya mybe zmn sy lain, zmn generasi skrg lain..method pun dh kedepan..

Bila dh smbung blajar, duk kat bandar besar, mcm2 la peel nye...sume dpt...smpai lh skrg pun terikut2 & tbawa2 kpd family sy..dulu taim sorang, pikir utk diri sendiri, taim dh kawin pikir utk laki, taim dh ada anak, pikir utk anak.. " KEHENDAK SENTIASA MENG ALPA KAN MANUSIA" tapi depand lah asalkan pandai menguruskan kewangan..

Sy suka up to date tp tgok jgak situasi..Pada sy bia mahal asalkan puas hati.alah membeli menang memakai..kualiti yg penting. Biar pun hanya sikit tp puas hati..xde lh ae ni pkai tigaempat bulan dh xleh pkai..supeye jgak..Itu pd sy..

Smlm dgn jayanya duit sy hangus lg...baru 1 hb belum lg 31hb dh pokai...kui...kui...kui.... tp xpe...banker sy ada..(en aya).sy ni bila dh mula mbeli dh x hengat dunia.bila smpai umh dok menongkat langit...ehhhh aku xgitu..masih beringat lg & ikut peel mama..kudukut..

Apapun kat sini aturlah perbelanjaan dgn berhemah..
sahutlah saranan kerajaan..
"JADILAH PENGGUNA BIJAK"...



ditesting oleh bibik ryan

 
 posing smpai xnak cabut dh..buat malu ibu jek ko nih

 
kasut pilihan sy n asben utk anak teruna kami
 
 
 detik nak menyedekahkan duit

 
 wahhh....dia dulu yg kua...sungguh lupa diri

 
 smpaikan beg pun xkasik org len bwk..dh 5kali jatuh tesempat pun xpe

 
 dikawal oleh bodyguard

 
 beg pun labuh smpai ke lantai dh xheran
asalkan aku yg pegang

 

 
 teruja tgok patung kedai MNG bebogel..
taim ni aya xtoleh sbb mengawal nafsu mata

 
 ni dia duit sy hangus lg di kedai mickey ec mall.
mahal pun xpe sbb sy suka topi besbol ni..
ini keje si ryan not me

 
 melantak di Jelita pekena chicken cop & sate zul.
sungguh haloba mak bapok sy

 
 taim ni ryan kusyuk mdengar abah cerita pasal mkn dgn besopan

 
 mata dh ngantuk, perut dh kenyang kita blik


Saya bukan nak interprem pun apa yg saya beli tp cite ni untuk anak sy n generasi sy supaya jgn ikut peel ibu yg suka membazir...wakakakkakakakakaa.......

MY STORY MY LIFE

WASSALAM...


8 comments:

  1. kecik2 da pndai bersh0pping!...mant0p!...hahaha...

    ReplyDelete
  2. wawawa..kemain ag dia bersoping-sopingan yer hehe...
    p/s : dania pelis jgn nak minta clarks kat ummi eh..ko kai crocs sudah lalala.....

    ReplyDelete
  3. hoi...mak datuk!...beli kasut jenama clark...kelasss gitu....kaya woiiiii....sedekah2 skit kat makde di klang ni..nak abid budget..sejak pakai keter mewah...kuang...kuang...kuangg...blog m

    ReplyDelete
  4. wakakakakkakaahhhhh....ikat perut wehhh...1 ae mkn kasut clark je 3 branak...kwang3x.....

    ReplyDelete
  5. kamy mmg test sokmo tinggi sjk dulu x abih2 peel dia

    ReplyDelete
  6. x tahan betul nak bawak sendiri bag tu.. da la kecik tuek. comel tol la ko ni rayyan !

    ReplyDelete
  7. bese la tu, aku pn bnyk abes kt rania pantang nengok bju cecantik mesti rembat huhuhu

    ReplyDelete