syurga ku

syurga ku

Thursday, September 13, 2012

smbungan...


ok bila brg dh smpai dr supplier, aku tutup opis..cekau air mineral 2 botol bwk bekal kang...aku singgah umh mama kejak..tau dh dorang anak2 aku sume kat umh maktua..aku singgah pun motif nak tukau kete ngan abah aku je.sbb kete aku lagi 6rtus spedo nak kene servis..so langkah bijak tingtong ngan en aya, kita pinjam kete abah dulu...

Time smpai ni aku cuak nak ckp nak g jln2...setat kete dia tgok speedo meter dia ok..byk xluak..so aku gagah jgak la ckp..

aku: - abah..sy nak tukar kete jap

abah: - nak g mane?

aku: - emm sy nak g jb jap sok pagi ada hal...

KAN MENIPU LAGI NAMANYA...

abah: - amik la.kuarkan brg2 dlm kete tu..(sambil dia siap nak tgu solat maghrib)


time ni aku dh setat kete dia nak bwk kuar garaj.pusing kat blakang umh nak punggah2 stroller, kasut2 sume.kete aku ni umpama umh..habis sume aku hangkut ltak dlm kete..poda sikat nak pun ado..kahkahkahkahhh.....mama aku ngelip dr jauh..ehhh trus dtg kat aku tnya nak g mane tukar kete dia..aku pckp nak g singapore lah...jln2....mama aku pndang aya..bila nak g nye? mlm kang lah..tgok ni pasport kitaorg dh siap dh tadik....

adik aku aya sampuk.."ohh bongok ko patutla ckp nak g pendaftaran la apa la...wat pasport upernya...(kan nipu jgak lagi aku)..hehhehheh..

ahhh xkisah..janji kete dh dpt aku nak kene amik bebudak pulak kat belah sana..jam dh nak maghrib..ok bye..

smpai umh maktua, aku duk lepak2 dulu..anak aku si ryan tekam aku always la nak amik pasport dia nak tnjuk kat atuk..maktua aku tekejut ngan planning kami..giler kan..dan2 thari tu setup terus jadik.. ok borak2 dlm kul 730 kitaorg balik umh sbb nak pack baju lagi..siap2 kan anak dulu mandi bersih2 sblm jln jauh..

sampai umh, aku gulut pack baju bebudak, bju aku ngan laki, bekas susu sume la...pape hal laki aku mandikan dorang dulu..kat 1/2 jam siap, dlm 830mlm kitaorg gerak dr umh..jln kitaorg amik rompin endau trus masuk jb..ni 2nd time aku masuk jb..last umur aku 7/8 tahun dulu..

otw sampai pekan aku singgah dulu mkn mlm ngan angah kat sg miang..mkn mlm terus.anak2 aku xtido lg time ni sbb duk layan movie upin ipin dlm kete..sengaja aku xnak bg tido.mkn dulu baru tido..kang buat lapo, mane kitaorg nak cekau kedai..

so dh janji ngan angah..aku oder nasi putih ayam kunyit + teh o ais..laki aku nasi ayam merah + tea...sambil borak smbil mkn..giler angah pun tekejut jln mlm2..hehhehe..kami mmg giler.

tepat 10mlm kitaorg gerak...uhhh mencabar jgak laluan nak ke sana.kiri kanan kelapa sawit..xde lampu jln..2 lorong..senyap sunyi...gelap gelita..xde siaran radio...jln bukit bakau....

dh la 1st time..hp mmg senjata penting..aku pulak 1st time xtau jln...ank2 dh lena.aku mmg xde la nak lena..peneman laki aku drive.kesian dia sorang.takut ngantuk ke apa blh tukar driver..tp xpe dia kasik aku rehat kat sblah janji jgn tido.teman dia borak..ok aku layan..


laki aku speed 130kmj.lengang xde kete..tp gelap je la..tawakkaltuallallah je la..moga selamat g dan balik..dlm kul 1230am aku smpai area jb..tp xtau katne.aku benti dpn petronas..tesco..shell..xlama member aku smpai pickup kitaorg.kul 130pg selamat check in...alhamdulillah...

kroihhhhh...kroihhhh..

pagi sabtu tu aku bngun awl ngan 3 branak...driver ni lmbat sikit..tu pun bila anak aku zarra terik tinga suh bngun, bru nak bangun..tuan umh last sekali..sbb dia raja tido..nak tgu turn mandi pun blh telelap..kihkihkihkihhh....







sambung lagik...

No comments:

Post a Comment